Madagaskar Bezienswaardigheden

Voor een avontuurlijke vakantie naar Madagaskar is het belangrijk om vooraf te weten wat de bezienswaardigheden Madagaskar zijn. In het onderstaande overzicht van de highlights Madagaskar, kun je zien waar je het best in Madagaskar naartoe kunt gaan en waarom. Hierin staan zowel de bezienswaardigheden in de steden van Madagaskar als de highlights op het platteland. Deze bezienswaardigheden bevatten gebaande paden waar het in het hoogseizoen natuurlijk druk kan worden maar ook de ongebaande paden, want daar moet je natuurlijk echt zijn als je op de Columbus Travel manier wilt reizen.

Het binnenland van Madagaskar bestaat voor het grootste deel uit het Centrale Hoogland: bergtoppen van 800–1500 meter hoog, steppegebied, hoogvlaktes, en roodachtige rotsformaties. De hoofdstad van het land, Antananarivo, is ook gelegen in het centrale deel van Madagaskar.
Meer Centraal Madagaskar inspiratie? Bekijk 1490 fotos , 1 Blogs , 1 artikelen


De kustlijn van het oosten van Madagaskar is zo'n 1500 kilometer lang. Je vindt er prachtige groene wouden en paradijselijke stranden. Aan de oostkust ligt de belangrijkste havenstad van het land, Taomasina. Qua natuur zit je hier ook goed: onder andere de Ile aux Nattes, het Parc National d'Andringitra en het Parc National de Marojejy liggen in het oosten van Madagaskar.
Meer Oost Madagaskar inspiratie? Bekijk 820 fotos , 1 Blogs


Fort Dauphin, Berenty en Lokaro zijn enkele van de mooiste highlights van het zuiden van Madagaskar. De Anosy regio omvat het hele zuidelijke deel van dit eiland. De regio kenmerkt zich door een grote verscheidenheid aan weelderige vegetatie in het zuidoosten, prachtige stranden aan de Indische Oceaan en droge, stekelige bossen.
Meer Zuid Madagaskar inspiratie? Bekijk 562 fotos , 1 Blogs


Het eiland Nosy Be, de stad Mahajanga en het Parc National des Tsingy de Bemaraha zijn allen gelegen aan de westkust van Madagaskar. Ook de wereldberoemde Avenue of de Baobabs en het duik- en snorkelwalhalla Andavadoaka liggen in het westen van het eiland.
Meer West Madagaskar inspiratie? Bekijk 500 fotos , 1 Blogs


Morondava is de hoofdstad van de regio Menabe in het westen van Madagaskar. Langs de zandweg tussen Morondava en Belon'i Tsiribihina ligt de wereldberoemde Avenue of the Baobabs, een groep van baobab bomen waarvan sommigen tot wel 800 jaar oud zijn. Op 150 kilometer ten noorden van Morondava ligt het natuurreservaat Tsingy de Bemaraha.
Meer Morondava inspiratie? Bekijk 332 fotos , 1 Blogs


Een paar van de mooiste highlights van het noorden van Madagaskar zijn het Parc National de Marojejy, Ile aux Nattes en Nosy Be. Het hoogste punt van het eiland, de Maromokotro, ligt ook in het noorden. Deze berg heeft een hoogte van 2.876 meter.
Meer Noord Madagaskar inspiratie? Bekijk 280 fotos , 1 Blogs , 1 artikelen


Antananarivo ligt op 1400 meter hoogte op een door bergen afgezet plateau. Met 1,6 miljoen inwoners is het verreweg de grootste stad van het eiland. Het Palais de la Reine is een van de beroemdste trekpleisters van de stad. Maar ook het Parc Botanique et Zoölogique de Tsimbazaza en de straatmarkten moet je zeker gezien hebben.
Meer Antananarivo inspiratie? Bekijk 170 fotos , 1 Blogs


In Isalo NP zie je vreemd gevormd zandsteenmassief met grasvlaktes, oude graftombes en canyons. Er zijn veel natuurlijke poelen, planten en de temperatuur is er heet en droog. Piscine Naturelle is simpelweg een wandeling ernaartoe waard. Op de twaalf kilometer lange tocht van de ene naar de andere kant van het park, kom je meerdere hoogtepunten van Madagaskar tegen.
Meer Isalo NP inspiratie? Bekijk 121 fotos


Antsirabe ligt in het midden van het land, in het Ankaratragebergte op de hellingen van de Tsiafajavona op 1540 meter hoogte. Het is de derde stad van het land na de hoofdstad Antananarivo en de havenstad Toamasina. Vanwege haar hoge ligging wordt de stad ook wel de 'koudste stad van Madagaskar' genoemd. Bezienswaardig zijn het kuuroord Hôtel des Thermes, de Katholieke kathedraal en het Tritrivameer.
Meer Antsirabe inspiratie? Bekijk 73 fotos


Wellicht dé nummer 1 highlight van Madagaskar is de Avenue of the Baobabs, een groep baobabbomen die langs de Route nationale 8 tussen Morondava en Belon'i Tsiribihina staan. Sommige bomen zijn wel meer dan 800 jaar oud. Ondanks zijn populariteit als toeristische bescherming is er geen bezoekerscentrum of andere organisatie waardoor de lokale bevolking geen inkomsten heeft uit het toerisme.
Meer Avenue des Baobabs inspiratie? Bekijk 70 fotos


Fianarantsoa is een gelukzoekersdorpje. Het bestond eerst uit dertig inwoners, maar binnen afzienbare tijd waren het er opeens drieduizend nadat er saffieren gevonden waren. Geluk vindt helaas niet iedereen. Tunnels worden met de hand gegraven en mensen die erin afdalen op zoek naar de stenen worden soms het slachtoffer van instortingen. In het dorpje zelf vind je nog een aantal kerken die door de Fransen zijn achtergelaten en een station waar de enige trein van het eiland rijdt.
Meer Fianarantsoa inspiratie? Bekijk 31 fotos


Wil jij meer reisinspiratie over de mooiste bestemmingen weg van de massa + extra abonneevoordelen zoals kortingen en exclusieve winacties? Bestel dan hier jouw abonnement op Columbus Travel vanaf € 17,50
Wil jij meer reisinspiratie over de mooiste bestemmingen weg van de massa + extra abonneevoordelen zoals kortingen en exclusieve winacties? Bestel dan hier jouw abonnement op Columbus Travel vanaf € 17,50