Antsiranana beste reistijd

Het weer in Antsiranana

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Antsiranana te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Antsiranana? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Antsiranana

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in AntsirananaDe zomer in Antsiranana, van november t/m maart, staat bekend als het orkaanseizoen. Dit is dan ook niet de beste reistijd, gezien je jezelf vooral van januari tot maart in het oosten echt staande moet houden tijdens de cyclonen en heftige regenbuien. In de wintermaanden – april t/m oktober – is reizen door Antsiranana het meest comfortabel. Het is er dan koel en droog en de zandwegen blijven precies waar ze horen.


Reisadvies
Voor Antsiranana geldt een positief reisadvies. Er zijn wel veiligheidsrisico's, dit heeft voornamelijk te maken met criminaliteit en politieke onrust.

Feestdagen
29 maart Herdenkingsdag, 26 juni Onafhankelijkheidsdag, 30 december Dag van de Republiek

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.  

 

Informatie over Antsiranana

Beste foto's & tips van Antsiranana

'500172' door pensionado '500172' door pensionado

MadagaskarAntsiranana

MadagaskarAntsiranana

Meisje uit Antsiranan

pensionado

Dit lieve meisje vond het best dat ik haar fotografeerde. Ze was wel een beetje verlegen. Ik sta in de hoofdstraat van Antsiranana dat nog vaak met de oude naam Diego Suarez wordt aangeduid. Deze plaats vol koloniale gebouwen ligt op de noordelijkste punt van het grote eiland.

'1108088' door E.J. '1108088' door E.J.

MadagaskarAntsiranana

MadagaskarAntsiranana

Vaak weet en ziet ee

E.J.

Bladstaartgekko Uroplatus sikorae (Mossy leaf-tailed gecko) is eigenlijk een hagedis van de bladstaartgekko familie. Hij wordt vaak verward met een kameleon omdat hij de eigenschap heeft om zich aan te passen aan de omgeving. Ik noem het gewoon een gekko. Deze moeilijk te spotten gekko leeft voornamelijk in de nacht en komt alleen voor in Madagaskar. Het diertje is 15 tot 20 centimeter lang. Deze gekko kan zijn huidskleur veranderen om zich aan zijn omgeving aan te passen. Hij bezit een soort huidflappen die uitgeklapt kunnen worden om zo zijn lichaamsvorm te veranderen in bv een verdort blad. Overdag is het erg moeilijk om deze super gecamoufleerde gekko te vinden, maar een hele goede gids, die wij bij ons hadden, wist waar deze dieren verbleven. Deze Bladstaart gekko hadden wij gespot in Nationaal park Ranomafana. “Het park ligt in een bergachtig deel van het Centraal Hoogland op een hoogte van 600 tot 1400 meter en is grotendeels bedekt met een dicht tropisch regenwoud, waaronder nevelwoud, laaglandregenwoud en hooglandbos. In de bossen komen verschillende zeldzame soorten flora en fauna voor.” Aldus Wikipedia.

Laat kaart zien