Antsiranana

Antsiranana is de hoofdstad van de Malagassiche regio Diana in het uiterste noorden van het eiland. De haven van Antsiranana is een populaire aanlegplaats voor cruiseschepen. Het stadje kenmerkt zich door de koloniale houten gebouwen. Vlak voor de kust ligt het puntige eilandje Pain de Sucre.

Informatie over Antsiranana

Beste foto's & tips van Antsiranana

'500172' door pensionado '500172' door pensionado

MadagaskarAntsiranana

MadagaskarAntsiranana

Meisje uit Antsiranan

pensionado

Dit lieve meisje vond het best dat ik haar fotografeerde. Ze was wel een beetje verlegen. Ik sta in de hoofdstraat van Antsiranana dat nog vaak met de oude naam Diego Suarez wordt aangeduid. Deze plaats vol koloniale gebouwen ligt op de noordelijkste punt van het grote eiland.

'1108088' door E.J. '1108088' door E.J.

MadagaskarAntsiranana

MadagaskarAntsiranana

Vaak weet en ziet ee

E.J.

Bladstaartgekko Uroplatus sikorae (Mossy leaf-tailed gecko) is eigenlijk een hagedis van de bladstaartgekko familie. Hij wordt vaak verward met een kameleon omdat hij de eigenschap heeft om zich aan te passen aan de omgeving. Ik noem het gewoon een gekko. Deze moeilijk te spotten gekko leeft voornamelijk in de nacht en komt alleen voor in Madagaskar. Het diertje is 15 tot 20 centimeter lang. Deze gekko kan zijn huidskleur veranderen om zich aan zijn omgeving aan te passen. Hij bezit een soort huidflappen die uitgeklapt kunnen worden om zo zijn lichaamsvorm te veranderen in bv een verdort blad. Overdag is het erg moeilijk om deze super gecamoufleerde gekko te vinden, maar een hele goede gids, die wij bij ons hadden, wist waar deze dieren verbleven. Deze Bladstaart gekko hadden wij gespot in Nationaal park Ranomafana. “Het park ligt in een bergachtig deel van het Centraal Hoogland op een hoogte van 600 tot 1400 meter en is grotendeels bedekt met een dicht tropisch regenwoud, waaronder nevelwoud, laaglandregenwoud en hooglandbos. In de bossen komen verschillende zeldzame soorten flora en fauna voor.” Aldus Wikipedia.

Laat kaart zien