Antananarivo

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Geld Wisselen in Madagaskar

Antananarivo,
Madagaskar


Madagaskar is één van die landen waar geld uit de muur trekken nauwelijks mogelijk is. Alleen met een VISA-kaart kan dit op enkele plaatsen in het land. Om aan de locale munt, de Ariary te komen is wisselen noodzakelijk. Dat kan op drie manieren: bij een wisselkantoor, bij een bank of bij een hotel. Hotels leveren de slechtste koers, banken laten je in een rij staan tussen andere klanten die omgerekend nog geen vijf Euro komen halen of storten. Wisselkanttoren zijn dus de beste optie.

Bij het vliegveld van de hoofdstad Tana zit een heel goed wisselkantoor. Als je er naar binnen gaat, wordt er een hek gesloten en kun jij in alle discretie je miljoenen Ariary’s verwerven. 1 Euro komt op dit moment ongeveer overeen met 2700 Ariary. Het wisselkantoor heet Travel Exchange en is gelegen in een apart gebouw op het parkeerterrein van het vliegveld samen met het bagagedepot. Het wisselkantoor rekent een goede koers en berekent geen transactiekosten. Het is altijd open (7 dagen per week 24 uur).

Dit wisselkantoor is ook de enige plek bij het vliegveld waar je Ariary’s (die buiten Madagaskar waardeloos zijn) kunt terugwisselen