Antananarivo

Antananarivo ligt op 1400 meter hoogte op een door bergen afgezet plateau. Met 1,6 miljoen inwoners is het verreweg de grootste stad van het eiland. Het Palais de la Reine is een van de beroemdste trekpleisters van de stad. Maar ook het Parc Botanique et Zoölogique de Tsimbazaza en de straatmarkten moet je zeker gezien hebben.

Informatie over Antananarivo

Beste foto's & tips van Antananarivo

'457252' door pensionado '457252' door pensionado

MadagaskarAntananarivo

MadagaskarAntananarivo

Kerstkonijn?

pensionado

Bij de uitgang van een supermarkt bood een man een konijn aan. Het zielige was dat hij het dier aan zijn oren omhoog hield. Het was een prachtig wit beest dat ik zo mee had willen nemen, maar dan als huisdier, want ik eet beslist geen konijn.

'492453' door afrika '492453' door afrika

MadagaskarAntananarivo

MadagaskarAntananarivo

Vriendelijke zwerfste

afrika

Midden in de nacht zijn we in Antananarivo aangekomen en voordat we de volgende dag doorreizen verken ik de omgeving. Als eerst kom ik deze zwerfster tegen die zeer geintereseerd is in de foto's die ik van de straatbeelden maak. Na even met handen en voeten een praatje gemaakt te hebben vraag ik of ik een foto mag maken, wat ze prima vindt. En ze vindt het helemaal leuk om de foto's terug te zien.

'461017' door harfra '461017' door harfra

MadagaskarAntananarivo

MadagaskarAntananarivo

Reuzenrad

harfra

Het is weer kermis in de hoofdstad Antananarivo. Een waar feest! Op deze creatief gebouwde kermis is van alles te zien en te beleven. Van een reuzenrad tot aan een Cavia race en van een loterij tot aan kleine trapwagens. Zelfs een rad van fortuin, gemaakt van een oud fietsenwiel, valt erg in de smaak bij de bezoekers. Deze meisjes zitten in het paradepaardje van de kermis. Het reuzenrad! Hij wordt aangedreven door twee Malagasy heren die af en toe een flinke slinger aan het rad geven..

Laat kaart zien