Ankarafantsika NP

Foto door Reisreporter baatjes

Het Ankarafantsika NP in het noordwesten van Ankarafantsika NP, is een mozaïek van dichte, droge bossen en wetlands. Ankarafantsika staat bekend om zijn meren en is een toevluchtsoord voor vogels. Je vindt er lemuren en endemische vogels.

Informatie over Ankarafantsika NP

Beste foto's & tips van Ankarafantsika NP

'570712' door baatjes '570712' door baatjes

MadagaskarAnkarafantsika NP

MadagaskarAnkarafantsika NP

Kijkt ze nou naar me?

baatjes

Jazeker, ik keek naar deze prachtige kameleon. Ik heb hem ook verschillende keren op de foto waarbij alleen de ogen zijn gedraaid. Deze kameleon had niet echt van schutkleuren gehoord. Nu is het wel zo dat ze de achtergrondkleur aannemen op het moment dat er dreiging is.

'846699' door baatjes '846699' door baatjes

MadagaskarAnkarafantsika NP

MadagaskarAnkarafantsika NP

Kiekeboe

baatjes

De schattige Milne-Edwards wezelmaki vind je in Ankarafantsika NP. Het beestje leeft van bladeren, fruit, bloemen en zaden. Helaas wordt er ook op dit beestje gejaagd omdat ze als voedsel kunnen dienen. Daarnaast wordt zijn bestaan bedreigd door branden die zijn woonomgeving vernietigen om nieuwe weides te creëren voor vee.

'1071319' door baatjes '1071319' door baatjes

MadagaskarAnkarafantsika NP

MadagaskarAnkarafantsika NP

Madagaskardaggekko

baatjes

Op Madagaskar komen veel verschillende gekko’s voor. De Madagaskardaggekko, is zoals de naam al zegt, overdag actief. Dit in tegenstelling tot de meeste andere gekko’s die nachtdieren zijn. Oorspronkelijk komt de Madagaskardaggekko alleen op Madagaskar voor, maar inmiddels is hij ook uitgezet in delen van van de Verenigde Staten, zoals Florida en Hawaii. Dit exemplaar kwamen we tegen op Madagaskar, in het prachtige Ankarafantsika.

Laat kaart zien