West Libie image

West Libie


Beste reistijd

West Libie
Libië
Odeke

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Wanneer kan ik het beste reizen naar West Libie

Het weer in West Libië

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor West Libië te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in West Libië? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor West Libië

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

De gemiddelde temperatuur en neerslag in West-Libië:De Middellandse Zee en de Sahara, een mediterraan en woestijnklimaat; het zijn deze twee uitersten die het Libische weer beïnvloeden. Het land kent periodes met overstromingen, maar ook periodes van extreme droogte. De beste tijd om Libië en haar vijf verschillende klimaatzones te ontdekken is van november tot maart. Vermijd in ieder geval de maanden mei, juni en oktober waarin je je dankzij de Ghibli-zandstormen soms dagenlang gedwongen in je hotel moet opsluiten.