Akakus gebergte

Foto door Reisreporter CBurgstad

Hier vind je veel overblijfselen uit de Griekse tijd. Zo vind je er onder andere tempels, een gymnasium, een theater, mozaïeken en standbeelden. Er zijn nog delen van deze stad die uitgegraven moeten worden, maar nu al is er genoeg te ontdekken. De Zeus-tempel in deze stad is groter dan die van Olympia (Griekenland). Na de Griekse tijd is de stad gekoloniseerd door de Romeinen en later door de Byzantijnen, van hen zijn er ook nog invloeden terug te zien in bijvoorbeeld tempels en het gymnasium.

Informatie over Akakus gebergte

Beste foto's & tips van Akakus gebergte

'539811' door CBurgstad '539811' door CBurgstad

LibiëAkakus gebergte

LibiëAkakus gebergte

Akakus

CBurgstad

In 2000 gaan de grenzen van Libië eindelijk open voor toeristen, zij het vooralsnog alleen voor georganiseerde groepsreizen en wij grijpen die kans met beide handen aan. Vanuit Tripoli rijden we zo'n 1000 km naar het zuiden, naar Ghadames en van daar uit trekken we voor 6 dagen met 4WD's de woestijn in. Overdag rijden we kris-kras door de woestijn, over hoge zandduinen, door rotsen en zand in allerlei kleuren en 's nachts zetten we onze tentjes op in het totaal verlaten gebied waar werkelijk niets groeit en waar niemand leeft. Onvergetelijk! Op één van de dagen komen we in het Akakus-gebergte, een gebied met hoge, grillige en donkere rotsformaties die schitterend afsteken tegen het heldere oranje zand dat hen omringd, soms weer afgewisseld door een vlak stuk van stevig geel zand. In sommige rotsformaties zijn grotten met oude rotstekeningen of inkervingen. De tekeningen zijn 10.000 jaren oud en getuigen van een bloeiend leven in deze streek met allerlei dieren zoals leeuwen, struisvogels, antilopen en giraffen. Als je hier loopt tussen de indrukwekkende rotsen in de uitgestrekte woestijn, voel je je wel heel nietig.

'546119' door lidydekkers '546119' door lidydekkers

LibiëAkakus gebergte

LibiëAkakus gebergte

Woestijnappels

lidydekkers

Tjonge, mooie herinnering aan een toen net geopend Libië. De mooiste woestijn die ik ooit gezien heb. Omdat het in de winterperiode was, was het licht ook fijn laag. Zó mooi.

Laat kaart zien