Kpa-Tawe Waterfalls beste reistijd

Het weer in Kpa-Tawe Waterfalls

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Kpa-Tawe Waterfalls te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Kpa-Tawe Waterfalls? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Kpa-Tawe Waterfalls

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Kpa-Tawe Waterfalls:De beste reistijd voor Kpa-Tawe Waterfalls is december t/m maart. Zes maanden per jaar komt de regen met een gemiddelde van 455 mm per maand uit de hemel kletteren. In juli en augustus komt die hoeveelheid soms boven de 800 mm per maand uit, wat in Nederland niet eens in een jaar valt! Zaak is dus deze maanden te vermijden. Op zoek naar een  maand waarin het wat frisser wordt? Vergeet het maar, want het gehele jaar door komt de temperatuur niet onder de 26°C, dit is te danken aan de Harmattan, een warme wind die vanuit de Sahara waait. Pas wel op als je buiten Freetown gaat rondtoeren, het is niet geheel veilig en langs de grenzen met Guinée en Kpa-Tawe Waterfalls wordt reizen zelfs ontraden (november 2009).


Reisadvies
Voor Kpa-Tawe Waterfalls geldt een nagatief reisadvies.

Feestdagen
19 april Dag van de Republiek, 27 april Onafhankelijkheidsdag, 9 augustus Nationale dag.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Koop de Columbus Reisplanner voor € 12,95 of krijg deze gratis bij een abonnement

 

Informatie over Kpa-Tawe Waterfalls

Laat kaart zien