Grand Cape Mount vaccinatie

Ga je op reis naar Grand Cape Mount, dan is het goed je op de hoogte te stellen van de geadviseerde vaccinaties Grand Cape Mount. Voor veel landen zijn reizigersvaccinaties een must. De meest voorkomende gevaarlijke ziektes die je op kan lopen en gedeeltelijk met inentingen of medicijnen tegen kunt gaan zijn:

Buiktyfus, dtp (difterie, tetanus, polio), gele koorts, malaria, hepatitis A, hepatitis B, mazelen, TBC (tuberculose), dengue (knokkelkoorts).

Komen een van deze ziektes voor in Grand Cape Mount en met name in welke gebieden? Het vaccinatie advies Grand Cape Mount kan namelijk van gebied tot gebied in Grand Cape Mount verschillen en in veel landen is de kans op een ziekte afhankelijk van het seizoen dat je op reis gaat, zoals soms het geval is bij malaria.

Welke reisvaccinaties Grand Cape Mount nodig zijn in jouw specifieke geval, kan je het best bespreken met jouw (reizigersgeneeskundige) huisarts of een vaccinatiekliniek.

Actueel vaccinatie advies

Zie hier het actuele advies over vaccinaties Grand Cape Mount.  

Informatie over Grand Cape Mount

Beste foto's & tips van Grand Cape Mount

'336942' door Carolien '336942' door Carolien

LiberiaGrand Cape Mount

LiberiaGrand Cape Mount

Visser halen de nette

Carolien

Aan het begin van de avond halen de vissers de netten binnen. Met de prachtige zonsondergang is het een vredig plaatje in een land dat jarenlang door oorlog is geteisterd.

'336941' door Carolien '336941' door Carolien

LiberiaGrand Cape Mount

LiberiaGrand Cape Mount

Vissers op Robertspor

Carolien

De jonge vissers halen de netten binnen aan het einde van de dag op het strand in Robertsport. De vangst is minimaal vandaag, maar het is een mooi ritueel om naar te kijken wanneer de zon ondergaat.

'1102718' door charlottevdgaag '1102718' door charlottevdgaag

LiberiaGrand Cape Mount

LiberiaGrand Cape Mount

Surfen in Liberia

charlottevdgaag

Tijdens mijn roadtrip door west afrika, was ik 12 dagen in de buurt van Robertsport, Liberia. Hier is nog helemaal geen toerisme, weinig voorzieningen, en hebben we 12 dagen geleefd zonder bereik en internet. We kampeerden op een stukje grond dat werd 'beheerd' door een groepje surfers, die dag in dag uit kwamen surfen. Dit stukje Liberia is een van de beste spots om te surfen van heel (west) Afrika. Nog helemaal ongerept, geen massa toerisme. We hebben in de 12 dagen dat we er waren maar met 1 andere Zwitser daar gezeten, die er een paar maanden was om puur en alleen te surfen. De lokale jongens krijgen van pro surfers die hier speciaal naartoe komen om te surfen hun oude surfplanken die zij dan achterlaten, en gaan hier de hele dag mee surfen. De jonge jongens (onder andere de middelste twee op deze foto) zijn 12-13 jaar oud. En omdat zij inmiddels zo goed zijn, doen de oudere jongens al niet meer mee aan lokale surfcompetities die soms gehouden worden!! We hebben allebei nog nooit zoiets meegemaakt. Het was zo gaaf om deze groep van 10 jongens ongeveer zo gepassioneerd bezig te zien, en ook nog eens zo goed! Deze foto heb ik daar genomen om het strand op de dag dat we daar aankwamen. Nog steeds een van mijn favoriete foto's van de hele trip. Voor mensen die graag ongestoord willen surfen maar wel temidden van locals die jou nog eea kunnen leren (ze verhuren ook hun eigen borden en geven les), is dit de ideale plaats met een mix van natuur, sport, lokale leven leren kennen en rust!!

Laat kaart zien