Teyateyaneng foto's & tips

'186860' door Tsjikatilo '186860' door Tsjikatilo

LesothoTeyateyaneng

LesothoTeyateyaneng

Dikke pret

Tsjikatilo

Een fototoestel tevoorschijn toveren tijdens de pauze bij een school zorgde voor een boel lol en zoals jullie zien leverde het ook erg enthousiaste reacties op..... een beetje teveel zelfs. De hele school liep leeg om op de foto gezet te worden en de leerkrachten lukte het niet meer om de leerlingen in bedwang te houden. De directeur verzocht ons op een gegeven moment dan ook vriendelijk of we als-je-blieft door wilden lopen. Hier hebben we natuurlijk gehoor aan gegeven en onder begeleiding van luid gejuich en gejoel hebben we de aftocht geblazen . Ik moet zeggen dat het de eerste keer in mijn leven was dat ik van school ben gestuurd....en eigenlijk voelde dat stiekem best goed ;-)

'182861' door Tsjikatilo '182861' door Tsjikatilo

LesothoTeyateyaneng

LesothoTeyateyaneng

Just me please

Tsjikatilo

Tsja...eigenlijk wilde deze jongen heeeeeeeel graag alleen op de foto. Maar met hem nog zeker een stuk of 200 andere schoolgenootjes ook en waar de camera ging gingen die met z'n allen ook heen, dus alleen op de foto werd een lastige opdracht. Dat heeft de jongen zelf ook gemerkt trouwens. Aan alle kanten werden er gezichten, handen en ik heb zelf een keer een voet voorbij zien komen voor zijn gezicht gegooid, maar hij bleef lachen en duwde alles 1 voor 1 rustig weg. Dit is het beste resultaat...misschien niet helemaal alleen, maar meneer was dik tevreden :-)

'176062' door Tsjikatilo '176062' door Tsjikatilo

LesothoTeyateyaneng

LesothoTeyateyaneng

Vrouw met bril

Tsjikatilo

of had ik beter als titel "bril met vrouw" kunnen kiezen? De bril viel in ieder geval erg op in het donkere winkeltje waar ze zat. Ik mocht een foto van haar maken en bij het terugkijken barstte ze in lachen uit...." die brilllllll" . Uit de gebaren begreep ik dat ze haar bril om te gillen vond.... Een vrouw met humor. Heerlijk!

'205176' door Tsjikatilo '205176' door Tsjikatilo

LesothoTeyateyaneng

LesothoTeyateyaneng

Oude van dagen

Tsjikatilo

Staar in haar ogen en reeds een mooie leeftijd bereikt en toch nog hard aan het werk. In dit geval verkocht deze lieve oude dame speelkleedjes voor kleine kinderen. De kleedjes waren zorgvuldig op kleur samengesteld en bestonden uit vele stukjes verschillende stof (patchwork). Uren werk volgens mij. Wij kochten haar plastic zak (daar lagen de kleedjes op) leeg (we konden niet kiezen) en kregen wat later toen we haar haar foto brachten er nog een paar dikke zoenen bij. Mijn vrouw kreeg als extra-tje nog een paar flinke aaien over haar buik. Tja die kleine jongen die daar op dat moment nog in zat zal later als hij wat groter is zich flink kunnen uitleven op haar kleedjes...iedereen blij....mooi toch?

'214893' door Tsjikatilo '214893' door Tsjikatilo

LesothoTeyateyaneng

LesothoTeyateyaneng

Moeders mooiste

Tsjikatilo

Gestoken in een roze trainingspakje viel dit meisje op. Ringetjes in haar oren, helemaal schoon en duidelijk moeders trots. Moeder duwde haar dan ook enkele malen vol trots voor de camera. Het kleine dametje dacht er het zijne van (en ik eerlijk gezegd in eerste instantie ook), maar ze kon gelukkig uiteindelijk erg lachen om haar foto en ging er nog een paar keer op haar best voor staan..... Later zijn we teruggereden om een uitgeprinte versie van haar foto te kunnen geven. De glimlach verscheen weer op het kleine koppie en een enthousiast zwaaiend handje deed ons uitgeleide...

'212646' door Tsjikatilo '212646' door Tsjikatilo

LesothoTeyateyaneng

LesothoTeyateyaneng

Paasbest

Tsjikatilo

Deze dame zat op het busstationnetje van Teyateyaneng rustig te wachten op haar bus. Op haar paasbest gekleed viel ze een beetje op (lees; uit toon met de overige passagiers, chauffeurs en handelaren die op het station rondliepen cq. -hingen). Ze nuttigde een kippenpootje met de pink omhoog.Een spierwit zakdoekje die uit haar tas werd getoverd deed dienst als schort. Niet veel later had het zakdoekje de rol als servet toebedeeld gekregen en nog een paar tellen later kreeg het zelfs nog een rol ...en wel die van schoenpoetsdoek. Net voor de dame het busje in stapte werden haar schoenen met het zakdoekje nog even flink onder handen genomen. Met glimmende stappers vertrok deze dame met onbekende bestemming...het inmiddels wat minder witte zakdoekje als stille getuige van haar verblijf op het station achterlatend.

'189531' door Tsjikatilo '189531' door Tsjikatilo

LesothoTeyateyaneng

LesothoTeyateyaneng

Schoolpret

Tsjikatilo

Pauze...je zou het niet zeggen als je ze op de foto uitbundig ziet wezen, maar nog geen 3 seconden daarvoor hingen ze een beetje te hangen en leken ze op geen enkele manier in beweging te krijgen. Mis gedacht dus....in de luttele seconden van klaar, richten, klik wisten ze compleet van pose en energieniveau te wisselen...

'207627' door Tsjikatilo '207627' door Tsjikatilo

LesothoTeyateyaneng

LesothoTeyateyaneng

In the picture

Tsjikatilo

Deze jongen was bang niet op de foto te komen...tenminste...het fototoestel stond op hem gericht en dat wist hij, maar toch.... Hij bewoog zich dan ook op alle mogelijke manieren richting lens. Deze foto is dan nog het beste gelukt. Hierop staat hij niet al te dichtbij (lees alleen een oog of neus in beeld) en is hij toch ' in the picture'

'204935' door Tsjikatilo '204935' door Tsjikatilo

LesothoTeyateyaneng

LesothoTeyateyaneng

Lesotho Cowboy

Tsjikatilo

Na alle dekens en bivakachtige mutsen die we vele mannen in Lesotho zagen dragen viel deze jongen een beetje uit toon. Voor zijn winkeltje in Teyateyaneng zat hij geduldig te wachten op klandizie. Zou hij zijn kleding daarop uitgezocht hebben...want met zijn knalgele shirt en cowboyhoed viel hij erg op tegen de achtergrond van de grijs grauwe muur en het rode zand..prima staaltje buitenreclame dacht ik zo.

'205679' door Tsjikatilo '205679' door Tsjikatilo

LesothoTeyateyaneng

LesothoTeyateyaneng

Schooljeugd

Tsjikatilo

Een rijtje van 6 scholieren spraken ons midden in Tayateyaneng aan. Of wij van ieder van hen een foto wilde nemen. De spontane fotosessie die we die ochtend op hun school hadden gehad stond ze nog in het geheugen gegrift blijkbaar. Alleen op het moment dat we daar van een scholier een foto wilde maken hingen meteen 10-tallen schoolgenoten ook in beeld...of delen daarvan althans. Deze dames en heren zagen nu hun kans schoon een keertje alleen op de foto te kunnen en tsja wij zijn de beroerdsten ook niet. Ik ben gaan staan en 1 voor 1 schoven ze voor mijn beeld langs....

'216607' door Tsjikatilo '216607' door Tsjikatilo

LesothoTeyateyaneng

LesothoTeyateyaneng

Portretje

Tsjikatilo

De laatste uit de rij met schoolkinderen welke een voor een graag voor mijn lens gingen staan. Grote lol, maar eenmaal voor de camera werden de meest serieuze gezichten getrokken. Op zich best knap want naast mij verschenen de meest fantastische gekken bekken om de persoon voor de camera maar uit balans te brengen.....(wat overigens bij deze dame best een beetje lukte)

'174754' door Arthur '174754' door Arthur

LesothoTeyateyaneng

LesothoTeyateyaneng

Cavewoman

Arthur

bewoners van de rotswoningen

'211960' door Tsjikatilo '211960' door Tsjikatilo

LesothoTeyateyaneng

LesothoTeyateyaneng

Niet bewegen

Tsjikatilo

Voordat ik af mocht drukken bewoog deze jongen alle spieren die er maar in zijn gezicht te vinden waren....het resultaat...totale spierontspanning en een bijna uitdrukkingsloos gezicht. Nou ja...eigenlijk moet ik voor het woord uitdrukkingsloos het woord ' stoer' gebruiken van de jongen. Nou vooruit dan. Is ie niet stoerrrr ;-)