Mokhotlong

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Highest single drop

Mokhotlong,
Lesotho


Als je niet weet dat je zelf al op het plateau bent, dan zoek je een berg waar de waterval vanaf komt. Deze waterval is verborgen en valt in de canyon. Je ziet hem pas per ongeluk aan de overkant van de Canyon staat. Gelukkig was de lokale jeugd om ons de weg te wijzen.

De hoogste single drop in Zuidelijk Afrika. 192m stort het water naar beneden. Voor de durfals onder ons reisreporters: je kunt hier het Guinessbook of Records hoogste commerciele abseil maken van 204m lengte... aaaaaaaaaahhhhhhh....
Het is hetzelfe riviertje dat ook langs Semonkong Lodge stroomt, maar haal het niet in je hoofd om dan maar gewoon het water te volgen.... De wandeling (want is verder niet moeilijk hoor) langs de 'boodschappenroute' is al avontuurlijk genoeg met veel te zien juist omdat je de Basotho people ontmoet. Het riviertje stroomt in eerste instantie gewoon door het glooiende landschap met hier en daar een huisje en boerenland. Je ziet het pas weer terug als waterval. Na de val in de canyon stroomt het gestaag weer door de verte in.