Mafeteng

'183841' door konne000 '183841' door konne000

LesothoMafeteng

LesothoMafeteng

Schaterlachen!!

konne000

Schateren deed deze dame nadat ze de eerste foto op de display zag. Gaf mij de kans er nog één van haar te maken en viel het halve gebit me op!! Prachtig!!

'178005' door konne000 '178005' door konne000

LesothoMafeteng

LesothoMafeteng

Armoede

konne000

Deze vrouw kwamen we tegen bij Malealea en stond achter haar koleine hutje in een oud olievat te koken. De armoede droop er van af!! Maar vriendelijk was ze wel.

'184644' door Tsjikatilo '184644' door Tsjikatilo

LesothoMafeteng

LesothoMafeteng

Typisch Lesotho

Tsjikatilo

Dit 2-tal was verantwoordelijk voor een groep schapen die zich voorbeeldig gedroegen. Tijd dus om ergens rustig te gaan zitten en de dingen des leven met elkaar te bespreken..tot wij voorbij kwamen rijden. De herders met op de achtergrond de uitgestrekte groen gele velden...typisch Lesotho in mijn ogen en dus een ideaal fotomoment.

'235232' door Tsjikatilo '235232' door Tsjikatilo

LesothoMafeteng

LesothoMafeteng

Om op te eten

Tsjikatilo

Heerlijk smullend van een appel hobbelde dit dametje overal achter me aan. Pijn nog moeite werden door deze kleine gespaard om het door haar gewilde object te pakken te krijgen...mijn handen. Uiteindelijk heeft ze er een te pakken gekregen. Ik had pijn nog moeite gepaard om dit moment zo lang mogelijk uit te stellen, want de combinatie appelsap met snottebel leek me er een waarna ik mijn toestel niet meer vast zou durven te pakken. Na eerst een handen-klap-spelletje gespeeld te hebben paradeerde ze uiteindelijk met mij als trofee aan haar hand rond. Loslaten lukt me niet...echt superlijm die combinatie appelsap met snottebel! Ok...ik geef toe da's een beetje een smoes...ik vond het stiekem gewoon veeeeel te schattig ;-)

'493024' door Jan10e '493024' door Jan10e

LesothoMafeteng

LesothoMafeteng

Malealea Lodge view

Jan10e

Malealea Lodge in regio Mafeteng is the place to be om een trekking in Lesotho te maken. Te voet of te paard. En ook per motor heb ik ergens gelezen. Maar voor ook niet aktievelingen is het er goed toeven hoor. Leuke rondavel, het eten is prima. En de omgeving! Dit is uitzicht vanaf het gemaaide veld van de tuin.

'182025' door Tsjikatilo '182025' door Tsjikatilo

LesothoMafeteng

LesothoMafeteng

Buikpijn?

Tsjikatilo

Buikpijn? Deze man weet daar wel raad mee. En niet alleen met buikpijn....vertrouw je je buurman niet en verdenk je hem ervan dat hij je om wil brengen, of ben je dat onweer zat en wil je liever dat dit vanavond even niet boven je hutje hangt...? een bezoekje aan deze man en hij zorgt ervoor dat je zorgen voorbij zijn (na betaling natuurlijk) Een heel arsenaal aan kruiden en spreuken helpen hem hierbij. Ik was zo vrij geweest om deze (voor het dorp erg belangrijke) man per ongeluk te storen in zijn rituelen. Natuurlijk had ik geen idee dat ik met de medicijnman te maken had tot ik uitgenodigd werd in zijn (erg donkere) hut. Hij vond mij wel grappig en wilde graag laten zien wie hij nou eigenlijk was en natuurlijk mocht ik ook even een foto maken van deze bijzondere ontmoeting...er was wel 1 voorwaarde...zijn kip moest er ook op en zo geschiedde.

'180741' door Tsjikatilo '180741' door Tsjikatilo

LesothoMafeteng

LesothoMafeteng

Snotneusje

Tsjikatilo

Een ochtendwandelingetje door het dorpje bij de Malealea lodge bracht me in contact met het kleine dametje van de foto. Ze was heerlijk aan het genieten van een appeltje en tussen de happen door veegde ze af en toe een snottebel weg. Ze bleef een beetje in onze buurt rondhobbelen en bleek graag een handenklapspelletje te willen spelen.....Na een kleine twijfel van mijn kant overwon de schattigheidsfactor en ik ben zo achter het geheim van superlijm gekomen....gewoon een combinatie van verse appelsap, zand en snottebel en werkelijk alles wat je daarna vast pakt laat gegarandeerd niet meer los ;-)

'175713' door konne000 '175713' door konne000

LesothoMafeteng

LesothoMafeteng

Schaapherder

konne000

De Basotho-, de inwoners van Lesotho, mannen, vervullen meestal de functie van schaap-of koeherder. Hierbij dragen ze mutsen en dikke, warme kleden. Een heel opvallend geheel, overal zie je ze lopen in dalen en op de bergen, maar je hoort ze vooral ook door de bellen die de dieren omhebben!!

'187141' door konne000 '187141' door konne000

LesothoMafeteng

LesothoMafeteng

Big smile!!

konne000

Deze paardenman en gids troffen we in Malealea en bleek een aardige kerel. Graag wilde hij ook op de foto en zie hier het resultaat!!

'181374' door Tsjikatilo '181374' door Tsjikatilo

LesothoMafeteng

LesothoMafeteng

Stoerrrr

Tsjikatilo

Deze dame wist heeeeeeel goed wat ze wilde...nl. op de foto en tsja..dan kan je wel ergens anders een foto van willen maken, als je dit voor je lens krijgt durf je al bijna niet meer NIET te klikken ;-)

'186569' door konne000 '186569' door konne000

LesothoMafeteng

LesothoMafeteng

Herder/gids

konne000

Een van alles watje, deze jongen. Hij is schaapherder, maar daarnaast begeleidt hij tochten te paard door de schitterende gebieden rondom Malealea. Manusje van alles dus!! Als je maar geld verdient, dat is belangrijk daar!!

'436732' door Moonrise '436732' door Moonrise

LesothoMafeteng

LesothoMafeteng

Bezet

Moonrise

De hutjes in Lesotho hebben geen toilet binnen maar de bewoners hebben een klein huisje in de tuin met een pit toilet. Hier was er een toilet voor het hele dorp, eentje voor de mannen en eentje voor de vrouwen. Die van de vrouwen wordt duidelijk meer gebruikt, de deur hangt er bijna vanaf. Toegegeven, wie wil er zo geen uitzicht vanop het toilet?

'182495' door Tsjikatilo '182495' door Tsjikatilo

LesothoMafeteng

LesothoMafeteng

Die blik...

Tsjikatilo

Tussen alle grote glimlachen viel dit meisje me op door haar blik. Deze had nl. iets triest. Ze was bezig wat vruchten van een boom te plukken en weg was ze. Een paar uur later kwamen we haar bij toeval weer tegen. Ditmaal hebben we haar aangesproken en na een tijdje gepraat te hebben bleek dat ze beide ouders was verloren aan AIDS. Het huisje waar we haar troffen bleek van een familie te zijn die een aantal AIDS wezen heeft opgevangen waaronder zij. AIDS/HIV is een erg groot probleem in (oa.) Lesotho en dit meisje is dan ook helaas bij lange na niet het enige slachtoffer van deze ziekte die we tegen zijn gekomen.....maar wel de enige met die bik...die enorm trieste blik.

'447784' door Moonrise '447784' door Moonrise

LesothoMafeteng

LesothoMafeteng

Terug van school

Moonrise

In Lesotho gaan de kinderen allemaal in uniform naar school. Thuis dragen ze vaak versleten tshirts en gescheurde broeken, vaak die ze gekregen hebben, maar hun schooluniform ziet er perfect uit. Ze zijn er ook terecht trots op en gaan vaak zeer graag naar school.

'375141' door Jan10e '375141' door Jan10e

LesothoMafeteng

LesothoMafeteng

Hadada

Jan10e

Heerlijk geslapen in een rondavel in Malealea Lodge. Maar van uitslapen is geen sprake. Deze twee tortelduiven zorgden ervoor dat we vroeg wakker werden door hun kabaal dat hun naam eer aan doet. Hadadaaa. Hadadaaa... Hoog in de boom zitten ze elkaar met de snavel aan te raken. En maken gelijke bewegingen als een danspaar. De Hagedash Ibis is monogaam tenzij de partner overlijdt. Ze broeden in bomen en het nest wordt gemaakt van takken van bomen of struiken. De snavel is ideaal om wormen uit de grond te pikken. En dat kunnen ze urenlang achterelkaar volhouden. Dankzij deze natuurlijke wekker hadden we wel lekker extra tijd om van Lesotho te genieten.

'186224' door konne000 '186224' door konne000

LesothoMafeteng

LesothoMafeteng

Prachtige deken

konne000

Al weer zo'n mooie herdersjongen met zo'n fantastische kleurige deken om. Voor de kou lijkt het me niet nodig, maar is ook een soort status!!

'189994' door Tsjikatilo '189994' door Tsjikatilo

LesothoMafeteng

LesothoMafeteng

Akkers

Tsjikatilo

Het einde van de dag betekende in Lesotho meestal wat meer bewolking en af en toe wat dreiging van nattigheid. Dit is tijdens ons bezoek bij dreigen gebleven gelukkig. De wolkenlucht maakte het de zon af en toe moeilijk, maar als het dan lukte om er doorheen te komen lichtte zij de akkers van Lesotho prachtig op....

'250582' door konne000 '250582' door konne000

LesothoMafeteng

LesothoMafeteng

Paardenman

konne000

Lesotho, een armoedig maar prachtig land om naar toe te gaan. Veel bergen, prachtige natuur, die je daar vooral kunt bewonderen op paard. Wij hebben daar een 6 uur durende rit gemaakt (je hebt onder totaal geen gevoel meer!!), die fantastisch was. De meeste lesotho mannen (basotho's) hebben zich dan ook toegelegd op het houden en verzorgen van paarden. Zo ook deze man, in de kledij die ze daar allemaal dragen n.l. dekens, waarbij de tekening op die deken nog weer aangeeft tot welke klasse je behoort!!

'178087' door konne000 '178087' door konne000

LesothoMafeteng

LesothoMafeteng

Armoede2

konne000

Het portret van de arme vrouw van wie ik eerder de foto 'Armoede' heb geplaatst bij haar potje op vuur en trieste omgeving!!

'396933' door Jan10e '396933' door Jan10e

LesothoMafeteng

LesothoMafeteng

Basotho Country

Jan10e

Na een rustgevend verblijf in Malealea lodge breekt de laatste dag aan van ons verblijf in Lesotho aan. We rijden uit de vallei terug naar Mafeteng. Afscheid van het gebied van de Basothobevolking. Ik kijk vaak nog even achterom... om het landschap nog eens extra op me in te laten werken.

'231580' door konne000 '231580' door konne000

LesothoMafeteng

LesothoMafeteng

Mooie dame

konne000

Tijdens ons verblijf in de Malealea Lodge in Lesotho hebben we vele prachtige mensen ontmoet, o.a. die die ons hebben begeleid op een 6 uur durende paardenrit, maar ook in het dorpje deze mooie vrouw. Ondanks de grote armoede aldaar, zagen ze er toch over het algemeen goed gekleed uit!!

'192469' door Tsjikatilo '192469' door Tsjikatilo

LesothoMafeteng

LesothoMafeteng

Ik ben MAMAAAAA!!!!!!

Tsjikatilo

Tsja ik kon zo snel even geen goede foto vinden dus deze even van de kleine rakkers uit Lesotho die door hun trotste mama's even voor een foto werden neergezet...maar daar gaat het eigenlijk ook niet om.. Ik kan met GROTE blijdschap nl. aankondigen dat ik me sinds een paar uurtjes (totaal onverwacht...lees 3 weken te vroeg) een zeeeeeer trotse mama kan noemen van een zoon! We hebben hem de naam Noah meegegeven en ik zal hem met natuurlijk een dezer dagen via mijn profielfoto even 'showen'....en ja hij is nu al de liefste mooiste etc.etc. van de hele wereld ;-)!!!!

'177044' door konne000 '177044' door konne000

LesothoMafeteng

LesothoMafeteng

Oude Basotho

konne000

Deze oude Basotho was de hele dag bezig met de verzorging van de paarden. Mooie kerel, vol met humor!!

'183788' door Tsjikatilo '183788' door Tsjikatilo

LesothoMafeteng

LesothoMafeteng

Lesotho Dame

Tsjikatilo

Vanuit de deuropening sloeg deze dame de bezigheden om haar heen rustig gade. Ze bewoog bijna niet en ik vroeg me op een gegeven moment af of ze wel 'echt' was. Een foto dacht ik toen misschien dat ik dan een reactie ontlok...en ja hoor...daar kwam een hele kleine spiertrekking die haar mondhoeken iets omhoog wist te bewegen. Ze was dus deze Lesotho dame die na de klik weer onverstoorbaar verder ging met niet bewegen in de deuropening van haar huisje.