Kenia Visum

Als je op reis gaat naar Kenia, is het belangrijk om vooraf te checken of je een visum Kenia nodig hebt. Het is hierbij belangrijk of je op zakenreis of op vakantie gaat, want een toeristenvisum voor Kenia heeft andere voorwaarden dan een zakenvisum. Hieronder kan je controleren of je visumplichtig voor Kenia bent. Hierbij is het van belang of je eenmalig de grens met Kenia overgaat of vaker; in dat geval kan een double entry visa Kenia gunstiger zijn, omdat het soms moeilijk is om je visum te verlengen. Een toeristenvisum is vaak 30 dagen tot 3 maanden geldig, maar dat kan per land verschillen. Eigenlijk zijn er altijd vier opties: of je hebt geen visum nodig, of je kan het visum aan de grens kopen (visa on arrival op het vliegveld) of je kunt een e-visum regelen of je moet je visum voor vertrek al geregeld hebben. Deze moet je in dat geval al tonen bij het inchecken. Bij een visa on arrival, kan je die ook al voor vertrek hier regelen zodat je op het vliegveld niet in de rij hoeft te staan.
Wil jij 1 jaar lang reisinspiratie over de mooiste bestemmingen? Bestel hier 9 nummers Columbus Travel voor € 59 + ontvang een Eastpak-rugzak cadeau (t.w.v. € 60)!
Wil jij 1 jaar lang reisinspiratie over de mooiste bestemmingen? Bestel hier 9 nummers Columbus Travel voor € 59 + ontvang een Eastpak-rugzak cadeau (t.w.v. € 60)!

Praktische informatie


Ook handig om te weten

De hoofdstad van Kenia is Nairobi.
Aantal inwoners in Kenia: 31 miljoen.
Oppervlakte van Kenia: 90% van Frankrijk.
De reistijd naar Kenia is 8:30.
Gesproken Talen in Kenia: Engels, Swahili.
Aanvlieghaven(s) van Kenia: Eldoret (EDL), Kisumu (KIS), Lamu (LAU), Malindi (MYD), Mombasa (MBA), Nairobi (NBO).