Kenia reisblogs

mountain lodge

kuiken was er (tot 11 jan 2009) Gepost op 09 apr 091 reacties

Lekker vroeg vertrokken uit Nairobi, op weg naar de Serena mountain lodge. Onderweg stoppen we bij het Blue Posts hotel. Lekker even wat drinken en de watervallen bekijken. Aan de ene kant de Chania waterval en aan de andere kant de Thika. Het is het droge seizoen dus heel uitbundig zijn ze niet maar mooi genoeg. Helemaal omdat er prachtige Sykes aapjes op het terrein rond lopen genieten wij met volle teugen. Het is aangenaam verpozen in de tuin van dit hotel.
Daarna door naar de mountain lodge, met een beetje pech onder weg, motor oververhit (tja wat wil je in een land als Kenia!).
We stonden stil in de middle of nowhere maar voor we goed en wel uit de auto waren gestapt stonden er al een paar kinderen om ons heen. Waar ze vandaan kwamen???? ik heb geen idee er was geen huis te zien. Ze vonden het spannend maar ook een beetje eng, die witte mensen.
De mountain lodge is een erg leuke kennis making met de wereld van de wilde dieren. Vanuit je kamer kijk je uit op de waterplas waar de hele dag door dieren komen en gaan. Met name veel olifanten en buffels, maar we hebben ook veel bush buck gezien, vogels in allerlei soorten, white tailed mongoose en de genet kat.
Bij het diner kan je opgeven of je gewekt wil worden voor bepaalde dieren. Je kan dan een hele lijst invullen. Bij terug komst in de kamer ligt er een lekker warme kruik in ons bed. Je zou het niet denken maar ook in Kenia kan het behoorlijk koud zijn 's nachts, wat wil jo op bijna 2200m hoogte!
Leuke locatie, het nadeel is de prijs. Je moet tegenwoordig park entree betalen voor het logeren in het hotel 55$ wel te verstaan! Dit is omdat je binnen de grenzen (zij het maar net) van het Mt Kenya NP bent. Bovenop de toch al niet goedkope prijs van de mountain lodge is het een behoorlijk dure aangelegenheid. Toch vonden wij het wel een bezoekje waard.

kuiken Positie 19396 (0 p.) Lid sinds 19-03-2009 Foto's en tips: 945 Blogs: 14 Fans: 4

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
sykes aapje in de tuin van het blue posts hotel
blogfoto nr. 2
kinderen staan te kijken terwijl wij pech hebben met de auto
blogfoto nr. 3
olifanten bij demountain lodge
blogfoto nr. 4
de genet kat heeft het voedsel gevonden
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

weer thuis
0 4
Gepost op 27 mei
Nederland Drenthe
"where is your other child??!!"
1 5
Gepost op 06 januari
Cuba Holguín
Onverwachte luipaard encounter
4 4
Gepost op 13 februari
Kenia Masai Mara NP

Reacties bij deze blog

martijnbriet

Door: martijnbriet • Geplaatst op

Ik vond het een erg leuke lodge. Het feit dat alles er om het bekijken ven wild draait geeft een erk leuke en ontspannen sfeer. Het is alleen jammer dat je gebonden bent aan het hotel. Er is een mogelijkheid een wandelingetje te maken met een gids (duur), maar verder is je lebensraum redelijk beperkt tot het hotel en het zicht op de waterhole ervoor. Je kunt er geweldige dingen zien op een hele intieme manier, maar je kunt ook pech hebben. Een goed boek is dus geen overbodige luxe. Ik zou deze lodge sowieso aan het begin van de reis plannen wanneer je nog niet verwend bent door grote parken als de Masai Mara.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.