Kenia reisblogs

Kennismaken met basic kenia

ZEN.bertmargreet was er (tot 01 feb 2011) Gepost op 13 jul 120 reacties

In 2011 zijn mijn vrouw en ik een maand in kenia gewest. Geen safari (we waren eerder al in het serengetipark en de prachtige ngorongorakrater geweest).
Het doel was om basic Kenia te ontdekken. En om het weeshuis in Malindi te bezoeken waar mijn vrouw enkele maanden heeft gewerkt en een weeshuis in Ukunda waar mijn zoon op dat moment werkte. Resultaat was dat we veel van het land hebben gezien.
Bij Wasinieiland met een dhow dolfijnen gespot (daar de meeste kans) en gesnorkeld. Een tripje met vliegtuig en boot naar het eiland Lamu, waar alleen ezels als vervoermiddel zijn.
Op Lamu is een grote keus aan onderdakmogelijkheden in alle prijsklasses. We hebben zelf de kustlijn afgewandeld i.p.v. in te gaan op het aanbod om tegen betaling dezelfde afstand per boot af te leggen. Is goed te doen (wel opletten op het groet verschil tussen hoog en laag water) en gaf ons een leuk beeld van het eiland.
Op uitnodiging van iemand die ons zijn dorp wilde laten zien hebben we een bustrip van Mombasa naar de oostgrens met Uganda bij het Victoriameer gemaakt.De heenreis was een belevenis op zich (15 uur en 1 tussenstop). Op de terugreis hadden we een overstap in Nairobi. We zagen daar dat de automobilisten van een 5 baansweg zelf een 7baansweg maakten. De overstap was pas toen het donder werd en dan is het veiliger te wachten in de loungeruimte van het busstation dan op straat.
Deze bustrip dwars door Kenia leverde ons een schitterend beeld op van het land met diverse landschappen, waaronder mooie theeplantages en de Riftvallei. Jammer alleen dat we 's-nachts door het wildpark Tsavo reden. En we bezochten het Victoriameer via wegen die ons ook weer een apart kijkje in het land gaven, met een verrassende ontmoeting bij de grensrivier (zie foto). Een gesprek met de kok van ons verblijf leidde tot een trip in de bush nabij Malindi en leverde ons naast kennismaking met familie en dorp (eten voor hun meegenomen) voor ons een schoolproject op. De betreffende school is inmiddels met sponsorgeld dichtgemaakt en uitgebreid. De eerste blik op de dertig kinderen zittend op boomstammen onder de verblijf met 4 palen en een dak zullen we niet licht vergeten.
Vanuit Malindi hebben we ook Hell's Kitchen bezocht, een haast buitenaards landschap van kloven en afgronden. Dit ligt ook in de bush en we zijn daarnaar toe gegaan met een taxi.
We hebben geleerd dat ter plekke via persoonlijke contacten zaken goed geregeld kunnen worden.
Die ervaring hadden we bij een eerdere reis opgedaan op Zanzibar. De bestaande contacten met de weeshuizen hebben ons daarbij ook goed geholpen om betrouwbare afspaken te kunnen maken (en met korting).
Vervoer lokaal was m.n. via tuktuk en motor en de wat grotere afstanden met taxi (wel altijd onderhandelen) of bus.
Verder altijd als toerist gewoon verstandig gedragen met spullen en voor wat betreft de tijdstippen waarop je je op straat begeeft.
In de persoonlijke contacten zijn de mensen erg vriendelijk (bij de bezoeken aan de dorpjes -meestal enkele hutten-werd gelijk rijst gekookt en een kip geslacht), maar we blijven voor de bewoners tegelijk de rijke westerlingen.

ZEN.bertmargreet Positie 7173 (0 p.) Lid sinds 02-06-2012 Foto's en tips: 3 Blogs: 3 Fans: 0

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
schooltje in de bush .
blogfoto nr. 2
grens Kenia / uganda
blogfoto nr. 3
enige vervoersmiddel op lamu
blogfoto nr. 4
hells kitchen. Malindi
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

stedentrip Praag en bezoek omgeving
0 0
Gepost op 16 februari
Tsjechië Praag
Kamperen in de provence
4 0
Gepost op 13 juli
Frankrijk Rhone vallei en Provence

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.