Kenia reisblogs

Vliegende kevers in Naiboisho

kuiken was er (tot 03 jan 2011) Gepost op 09 jan 114 reacties

Eindelijk!!!! Ik was weer terug in Kenia, tjonge wat is het heerlijk als je daar aan komt, met name midden in de winter als er hier allemaal ijs en sneeuw ligt. Het is zo ver van de dagelijkse drukte in Nederland, het leven met de klok, ik hou van de Afrikaanse geur (Nairobi daar gelaten), de mensen en de geluiden. Na een dagje overnachten in Limuru (half uurtje rijden vanaf vliegveld) eindelijk op weg naar Naboisho. Logeren midden in de nieuwe conservancy en 2 weken werken temidden van de studenten van de Koiyaki Guiding School en de Masai community.
Ik was er klaar voor en wilde genieten van elk moment.
Dat genieten heb ik ook zeker gedaan, zoveel ongelofelijk leuke en bijzondere dingen meegemaakt: met de Masai studenten al zingend in de truck op weg naar de officiele start van Naboisho als conservancy: het lesgeven aan de 20 studenten van de Koiyaki Guiding School: mee met Sarah en Grace naar de Masai vrouwen, praten onder een boom ergens in de wildernis: de conservancy in om wild te tellen: op zoek naar de katten in de conservancy, foto's maken, identificeren en dan namen geven: Christmas party met de studenten en staff en de rangers van Naboisho conservancy, nou ja zo kan ik nog wel even door gaan.
Er waren ook wel eens wat minder comfortabele momenten, elke ochtend een steen koude douche (maar ach ik hoefde in elk geval niet naar de rivier om mij te wassen), een outhouse.
In de eerste week viel er regelmatig regen, fijn voor de natuur natuurlijk, maar voor ons had dat een iets nadelig effect. Elke avond zodra het donker werd ( rond 19.00u) kwamen de vliegende kevers te voorschijn, en dan bedoel ik niet een paar maar met duizenden tegelijk. In allerlei soorten en maten, en in alle kleuren van de regenboog, de grootste was de 'Christmas beetle' een goudkleurige. Tijdens het avond eten was het helemaal feest, bij elke hap vielen/vlogen de kevers in je bord en op je lepel. Uiteindelijk maar in het donker eten en even verop het licht aan gedaan zodat de meeste kevers daar heen vlogen. Wel even je lepel inspecteren op ongewenste vitamines voordat je die in je mond stak.

kuiken Positie 19433 (0 p.) Lid sinds 19-03-2009 Foto's en tips: 945 Blogs: 14 Fans: 4

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
de 20 Masai studente die elke dag les gaf
blogfoto nr. 2
de opening van Naboisho conservancy
blogfoto nr. 3
vuur tijdens de Christmas party met de KGS en rangers
blogfoto nr. 4
Masai vrouwen onder een boom
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

weer thuis
0 4
Gepost op 27 mei
Nederland Drenthe
"where is your other child??!!"
1 5
Gepost op 06 januari
Cuba Holguín
Onverwachte luipaard encounter
4 4
Gepost op 13 februari
Kenia Masai Mara NP

Reacties bij deze blog

TravelGoom

Door: TravelGoom • Geplaatst op

Wil wel iets meer weten over de smaak...

schenkel

Door: schenkel • Geplaatst op

Brrrrr kevers eten!!!!! Maar ik herken het thuiskomen gevoel in KEnia.Geweldig dat jij daar vrijwillergerswerk doet,TOPPIE!!!!

corriedewinter

Door: corriedewinter • Geplaatst op

Wat mooi om te lezen. Goede foto's ook!

mulderlis

Door: mulderlis • Geplaatst op

Goed zeg, (vrijwilligers?)werk doen in Kenia! Jammer van die kevershappen...

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.