Kenia reisblogs

Hachelijk avontuur in Noord Kenia

judithspekschoor was er (tot 25 jan 2005) Gepost op 13 jan 104 reacties

Januari 2005. Ik begin aan mijn eerste verre reis. Samen met mijn vriend hebben we een reis geboekt bij een Nederlandse reisorganisatie en zijn we afgereisd naar Nairobi. Ergens halverwege de reis zijn we in Noord Kenia beland, Maralal is het laatste dorpje dat we aandoen, dan reizen we door naar het afgelegen dorpje Loyangalani bij het Turkana meer. Daar begint het avontuur. Naar een paar uur rijden krijgt de truck panne. Het is dan ruim dertig graden en we zitten midden in het gebied waar op dat moment zwervende bendes actief zijn, vooral uit het buurland Ethiopie. De chauffeur beslist ook direct dat het te gevaarlijk is om op die plek te blijven, nog afgezien van de brandende zon met alle gevolgen van dien. De chauffeur probeert met zijn bakkie auto's die mogelijk in de omgeving rijden, te alarmeren. Na een tijdje komt een jeep van een missionarispost langs. Hij besluit om de "politiepost" in een volgend dorp te waarschuwen. Weer een half uurtje later komt er een jeep aanrijden met daarin de "chief" Hij wil ons wel helpen en zal ons met de jeep vervoeren naar de dichtsbijzijnde politiepost. Al snel blijkt deze chief op z'n minst onder invloed te zijn, eigenlijk leek hij gewoon stomdronken. Wij stapten samen met vier anderen als eerste achterin de overkapte jeep, de reisleidster ging voorin bij de chief. Hij scheurde daadwerkelijk weg, je kon de teller nog net zien. Dat is dus 80km per uur over een weg, dat natuurlijk geen weg is. Het is een zandweg vol gaten en bobbels, omdat er erg weinig over gereden wordt. Helemaal door elkaar geschudt komen we aan bij de politiepost, dat een stenen huisje temidden van manyatta's blijkt te zijn. Inmiddels is het donker. Ook onze reisleidster had niet zo'n prettige ervaring in de jeep, waardoor steeds een van ons mee heen en weer moest rijden. Uiteindelijk was iedereen aanwezig en besloten we nog even wat water te halen in het dorpje. Hier blijkt dat iedereen op bladeren kauwt of drinkt, de sfeer is niet zo prettig.
Toch maar gaan liggen in een hutje, achter een mooi heras hekwerkje. We hebben geslapen als een blok.... de volgende ochtend kwam de truck gelukkig weer bij ons, inmiddels waren onderdelen uit Maralal vervangen. Wij hebben onze reis goed kunnen vervolgen, maar bij daglicht schrokken wij eigenlijk nog meer van de armoedige omgeving waarin we waren beland. Gelukkig is alles goed gegaan.... geen spullen gestolen, niemand lastig gevallen. Een paar dagen later zijn we op een camping terug in Maralal, daar hebben we een kamelentocht in de omgeving. De lokale gids weet te vertellen dat via de tamtam al heel snel bekend was in Maralal dat wij daar hadden gestaan met de truck.....nogmaals gelukkig dat er niemand op verkeerde ideeen is gebracht. Dus het is vooral achteraf een indrukwekkend verhaal!

judithspekschoor Positie 29991 (0 p.) Lid sinds 03-10-2009 Foto's en tips: 239 Blogs: 6 Fans: 0

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
Dit is het uitzicht bij het Turkana meer, een paar uur noordelij
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Nederlanders op vakantie
0 7
Gepost op 15 januari
Spanje Lanzarote
Benzine in Namibie
1 5
Gepost op 12 september
Namibië Keetmanshoop
Camperen in/bij Etosha, advies gevraagd
0 1
Gepost op 26 maart
Namibië Etosha

Reacties bij deze blog

kuiken

Door: kuiken • Geplaatst op

Hoi
spannend verhaal, en achteraf natuurlijk helemaal. Toch niet zo'n prettig gevoel als je daar met pech staat.
De rest van de reis was vast heel mooi

schenkel

Door: schenkel • Geplaatst op

Jeempie wat een spannend verhaal.ben al verschillende keren in Kenia geweest gelukkig nooit last gehad lijkt me ook niet echt prettig omzoiets meetemaken.
Gelukkig dat het toch nog een prettige reis is geworden.

Lione Kolsteren

Door: Lione Kolsteren • Geplaatst op

In Noord Kenia is het inderdaad oppassen geblazen, toen, en nu zeker. Gelukkig goed afgelopen voor jullie en achteraf een mooi verhaal...

albertensandra

Door: albertensandra • Geplaatst op

Altijd spannend. Gelukkig is het goed afgelopen....

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.