Kenia reisblogs

boze olifant in samburu

kuiken was er (tot 14 jan 2009) Gepost op 06 aug 095 reacties

Na een heerlijke rusteloze nacht in de Mountain lodge (trompetteren van de olifanten, en de hoop dat je gewekt wordt voor een grote kat, helaas), nu op weg naar Samburu. De rit er naar toe is lang, hobbelig, stoffig en leuk. Langs de kant van de weg: HOTEL staat er met grote letters op een zeer vervallen houten hutje (meer kan ik het echt niet noemen), of GENERAL STORE, en dan zie je een hok met er voor een kraam waar van alles te halen is, geweldig toch. Dus ondanks alle ontberingen is de tocht naar Samburu ook erg leuk.
Bij de gate letten wij er op dat we de formele entree tickets krijgen van het park. Vaak verdelen de park officials en de gids/chauffeur het geld wat jij hebt betaald voor het park en krijg je een wit bonnetje waarop geschreven staat hoeveel dagen je in het park mag blijven. Sorry we don't have tickets anymore, but this is ok!. Nou dat is het niet want zo komt het geld wat je betaald hebt niet ten goede aan het park. Besides, de tickets zijn ook nog erg leuk om te zien ( voor diegenen die fotoalbums maken).
Op weg naar de Sopa lodge (zeer aan te bevelen, met name door de koele kamers), kregen we wederom pech met het busje, och ja er zijn ergere plekken om te stranden. De Sopa lodge had, zoals zoveel lodges erg weinig gasten, men was blij met onze komst.
Tegen 16.00 uur dan eindelijk onze eerste echte game drive deze safari vakantie, spannend, wat gaan we zien! Nou dat is in Samburu altijd veel. Wij zagen een paar olifanten en toen nog wat meer, hele families kwamen te voor schijn, kleine, hele kleine olifantjes en grote hele grote olifanten. Op een gegeven moment zagen we er meer dan 30. Probleem was wel dat ze overal vandaan kwamen, voor ons, op het paadje links en rechts en op een gegeven moment ook achter ons. Dan word je toch wel een beetje nerveus, want waar moet je heen als er één olifant tussen zit die jou niet meer zo aardig vindt???!!
En ja, je kon er op wachten met al die kleintjes, eentje komt hollend de struiken uit en het eerste wat hij ziet is ons busje, dus olifantje schrikt en dan wil je liever niet tussen al die grote olifanten staan met je busje want de bescherming gaat gelijk in. Grote olifant achter ons met de oren wapperen, heen en weer wiegen en slurf om hoog. Weg wezen!!.
Na een fantastische eerste game drive, met veel dik dik's, olifanten, giraffen, impala's, waterbuck, gerenuk en veel prachtige vogels is de douche in de lodge een verademing. Een heerlijk diner met zicht op de waterhole van de lodge, waar tegen de schemering een caracal liep maakt de dag compleet. En ja, dat ook nog, de genet kat die hoopte in de keuken van de lodge wat te kunnen snaaien. Staf vond het niet leuk, maar wij moesten er wel om lachen.
We zaten nog even heerlijk aan een glaasje wijn toen de mededeling kwam over 10 minuten gaat de generator uit, geen licht meer! Omdat er zo weinig gasten waren probeerden ze in de kosten te besparen door 's nachts de generator uit te zetten. Dat was even heel snel om kleden en in bed, gelukkig kregen we wel 1 kaarsje en een zaklantaren (die het niet deed, maar dat mocht de pret niet drukken).

kuiken Positie 19441 (0 p.) Lid sinds 19-03-2009 Foto's en tips: 945 Blogs: 14 Fans: 4

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
Sopa lodge
blogfoto nr. 2
Stofwolk
blogfoto nr. 3
dik dik
blogfoto nr. 4
spelende olifantjes
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

weer thuis
0 4
Gepost op 27 mei
Nederland Drenthe
"where is your other child??!!"
1 5
Gepost op 06 januari
Cuba Holguín
Onverwachte luipaard encounter
4 4
Gepost op 13 februari
Kenia Masai Mara NP

Reacties bij deze blog

Joanna

Door: Joanna • Geplaatst op

altijd heerlijk die safari's!!

msangers

Door: msangers • Geplaatst op

Leuk verhaal, ik zie het zo voor me. Al sliepen wij in tentjes die we dicht bij elkaar moesten zetten vanwege de olifanten. Die vonden dat plekje ook wel leuk om langs te wandelen.

mulderlis

Door: mulderlis • Geplaatst op

Leuk spannend verhaal! Een safari zit altijd vol met avonturen...

Jelle51

Door: Jelle51 • Geplaatst op

Lijkt mij een mooie plek om te logeren. prima begeleidendefoto's!!

Bowral

Door: Bowral • Geplaatst op

Leuk verhaal met mooie begeleidende foto's!

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.