Nairobi omgeving

'536245' door Dianadm '536245' door Dianadm

KeniaNairobi omgeving

KeniaNairobi omgeving

Europa's groentetuin

Dianadm

Het zuidwesten van Kenia is een belangrijk landbouwgebied. Naast koffie en thee wordt hier een grote diversiteit aan tuinbouwproducten verbouwd zoals bonen, mais, graan en suikerriet. Meer dan de helft van de opbrengst wordt geëxporteerd, voornamelijk naar Europa. De fruitteelt richt zich meer op de lokale markt. Langs de kant van de weg zie je regelmatig fruitverkopers staan die hun producten aan de man proberen te brengen.

'553342' door Dianadm '553342' door Dianadm

KeniaNairobi omgeving

KeniaNairobi omgeving

Bananenverkoopster bi

Dianadm

Het zuidwesten van Kenia is een belangrijk landbouwgebied. Er is een overvloed aan groenten en fruit en vooral de bananen doen het hier goed. Zo goed dat het gebied tegenwoordig bekend staat als Bananahill. De bananen worden voornamelijk op lokale marktjes verkocht, maar ook langs de kant van de weg zie je regelmatig verkopers staan.

'219405' door kiikes '219405' door kiikes

KeniaNairobi omgeving

KeniaNairobi omgeving

Child Rescuing Centre

kiikes

3 maanden in een weeshuis gewerkt in Kenia. Dit "dametje" wilde zich na een dagje zwemmen nog even afspoelen onder het kraantje.

'305778' door Cobinho '305778' door Cobinho

KeniaNairobi omgeving

KeniaNairobi omgeving

Links is mijn beste..

Cobinho

Een aantal maal heb ik tijdens mijn safari vervloekt dat we in een soort van bus/truck zaten. Het betekende menigmaal dat we niet dichterbij bepaalde situaties konden komen. Maar ja zoals El Salvador al aangaf "Elk nadeel heb z'n voordeel." Soms zagen vanuit de hoogte beter dat bepaalde dieren verscholen zaten, of zaten we meer op hetzelfde niveau.

'147809' door ebonsky '147809' door ebonsky

KeniaNairobi omgeving

KeniaNairobi omgeving

Egyptian vulture

ebonsky

Kleine aasgier in vlucht.....

'310331' door Joy90 '310331' door Joy90

KeniaNairobi omgeving

KeniaNairobi omgeving

Kenyatta day

Joy90

Het is op deze dag Kenyatta day. De dag dat de eerste president van Kenia, Jomo Kenyatta, aangesteld werd. We kwamen kinderen tegen die geschimkt waren voor deze speciale dag en flyers uitdeelden met familie voor de kerkdienst. Wij hadden nog knuffeltjes over om uit te delen en zoals je kunt zien.. ze zijn er erg blij mee!

'522857' door vulture1960 '522857' door vulture1960

KeniaNairobi omgeving

KeniaNairobi omgeving

Winkelcentrum Kenia

vulture1960

We rijden Nairobi uit. We gaan naar een wildpark voor onze eerste gamedrive. Als je Nairobi uitreik verwisselen de huisjes voor hutjes. En de stad voor kleine dorpjes. Maar langs de weg wel winkeltjes. Altijd een telefoonwinkel, een kleine supermarkt. enz En ook veel oude fietsen

'488515' door dorie '488515' door dorie

KeniaNairobi omgeving

KeniaNairobi omgeving

Familie

dorie

De Masai is de bekendste stam van Afrika. Met hun opvallende rode gewaden zijn ze een veel geziene verschijning wanneer je op een safari trip in de beroemde wildparken van Kenia bent. We bezochten een Masai dorp, ik vond dit gezin aandoenlijk om te zien.

'520438' door saskiahamminga '520438' door saskiahamminga

KeniaNairobi omgeving

KeniaNairobi omgeving

Gele wever

saskiahamminga

We zijn vlakbij het Karen Blixen museum vlakbij Nairobi. Ik hoor gefladder naast me. In mijn ooghoek landt een geel vogeltje op een groot blad. Wat mooi! Verderop zie ik er nog een. Ze maken mooie nestjes en kunnen heel mooi zingen. De mannetjes van de wever zijn vaak mooie gekleurd, de vrouwtjes zijn meer onopvallend. Ook zo dichtbij de stad zie je voldoende wildlife en kun je zelfs op safari in Nairobi National Park.

'343422' door Diana '343422' door Diana

KeniaNairobi omgeving

KeniaNairobi omgeving

Klassiek

Diana

Locatie: Samburu Wild Reserve. Deze twee netgiraffes staan in een klassieke, als ook effectieve pose; door het staartgezwaai van de een, heeft de ander minder last van vliegen.

'347119' door Diana '347119' door Diana

KeniaNairobi omgeving

KeniaNairobi omgeving

Strak

Diana

Locatie: Samburu Wild Reserve Bij het uitrijden van dit park zagen we kort bij de gate deze cheetah. In eerste instantie lag ze, doch op een gegeven moment stond ze op en liep weg. Tijdens het weglopen zag je goed hoe strak deze cheetah in zijn vel zit; helemaal gemaakt om in de sprint flink te knallen!

'372973' door Diana '372973' door Diana

KeniaNairobi omgeving

KeniaNairobi omgeving

Humor

Diana

Locate: Sweetwaters Game Reserve. Alhier leeft Baraka, de blinde neushoorn. Iin 1994 werd deze zwarte neushoorn in Sweetwaters geboren en hij kreeg de veelzeggende naam Baraka die in het Swahili "gezegend" betekent. In zijn jonge jaren is hij betrokken geweest bij een gevecht waardoor hij gewond raakte aan een oog. Helaas ontstond er een abces bij het gewonde oog dat op een dag scheurde. Hierdoor waren artsen genoodzaakt om het oog te verwijderen. Baraka had de pech om aan zijn andere oog gekristalliseerd cataract te ontwikkelen waardoor ook dit oog na vele pogingen om het redden moest worden verwijderd en zo kwam het dat de neushoorn volledig blind werd. Baraka leeft nu in alle rust in het Sweetwaters Game Reserve en men kan altijd een kijkje bij hem gaan nemen. Op weg naar Baraka kom je langs een informatiecentrum, waar wij deze muurtekening tegenkwamen. De tekenaar had een humorvolle benadering hoe hij dacht dat Baraka en alle andere neushoorns tegen de gemiddelde safariganger aankijken

'339685' door Diana '339685' door Diana

KeniaNairobi omgeving

KeniaNairobi omgeving

True Colors

Diana

Kenia/Afrikagangers zullen dit vogeltje zeker herkennen; de 3-kleurige glansspreeuw, een leuke fotogenieke vogel met de meest prachtige kleuren. Zeker als hij in het zonnetje zit spetteren de kleuren je om de ogen. Het nummer van Cyndi Lauper vind ik wel toepasselijk bij deze kleurrijke pieperd! But I see your true colors Shining through I see your true colors And that's why I love you So don't be afraid to let them show Your true colors True colors are beautiful, Like a rainbow

'351145' door Diana '351145' door Diana

KeniaNairobi omgeving

KeniaNairobi omgeving

De volgende!

Diana

Locatie: Samburu Game Reserve. Nadat wij drie dagen in dit park hadden rondgetufd, waren we voornemens om verder te rijden richting Sweetwaters. Dichtibij de uitgang van het park werden we echter effe opgehouden door deze dame, die prachtig voor ons lag te poseren. Ze stoorde zich in zijn geheel niet aan ons en bleef liggen, ging daarna zitten en weer een tijdje later sjokte ze weg, de bosjes in. Alsof ze wilde zeggen: jullie tijd is om, ik moet naar de volgende......

'350424' door Diana '350424' door Diana

KeniaNairobi omgeving

KeniaNairobi omgeving

Triest verhaal

Diana

Locatie: Sweetwaters Game Reserve. Een van de dingen waar dit Game Reserve bekend om is, is het Chimpansee Sanctuary. Hier worden chimpansees naartoe gebracht die het in het verleden niet zo fijn hebben gehad.Verweesd door stropers, mishandeld, gebruikt om toeristen te vermaken, het ene verhaal nog schrijnender dan het andere. Deze chimp verbleef inmiddels al 9 jaar in de Sanctuary en had weer lol in het leven, in tegenstelling tot menig ander dier, waar de ellende nog goed in de ogen te lezen was. (zie mijn eerder geplaatste foto "old and wise")

'350585' door Diana '350585' door Diana

KeniaNairobi omgeving

KeniaNairobi omgeving

Gluurder in de douche

Diana

De neushoornogel is niet met een woord te beschrijven. Hij is sociaal, grappig, mooi, eigenwijs en last but vooral not least, lawaaierig. Dit exemplaar had als thuisbasis een acaciaboom achter ons huisje in Samburu. Prachtig om te zien én te horen. Rond zonsopgnag liet hij al duidelijk horen dat hij en zijn maten er waren, dus een wekker zetten was hier een overbodige luxe. Als hij op "zijn" tak zat, keek hij zo onze badkamer in, dus als je stond te douchen en je keek langs het douchgordijn naar buiten, was er een grote kans dat je werd begluurd door een groot geel oog. Als bewijs deze foto, die is genomen vanuit het badkamerraam van ons huisje.

'361907' door Diana '361907' door Diana

KeniaNairobi omgeving

KeniaNairobi omgeving

Kers op de taart

Diana

Locatie: Samburu Game Reserve. Nadat we 3 dagen hadden verbleven in dit wildpark was het voor ons tijd om verder te trekken. We hadden hier een mooie tijd gehad en veel wild gezien. Enkele honderden meters voor de uitgang van het park kregen we echter de kers op de taart in de vorm van deze cheetahdame. Ze liet zich gewillig fotograferen en had er geen idee van hoe blij wij waren om zo'n mooi dier van zo dichtbij te zien!

'510131' door saskiahamminga '510131' door saskiahamminga

KeniaNairobi omgeving

KeniaNairobi omgeving

Wie zijn die rare...w

saskiahamminga

Door de vulkaan in IJsland ben ik gestrand in Nairobi. Het is afwachten wanneer we terug naar Nederland kunnen. Veel CNN kijken en bellen. Maar vooral ook even rondkijken waar we eigenlijk gestrand zijn...Net buiten Nairobi kun je al op safari in Nairobi National Park. In een open auto rijden we met een open truck het gebied in. Al snel zien we leeuwen, een neushoorn, veel vogels en giraffen. Deze mooie dieren bleven een hele tijd voor en naast onze auto lopen, en keken vooral nieuwsgierig naar ons. Je zag ze denken: "wat ZIJN dit??"

'347964' door Diana '347964' door Diana

KeniaNairobi omgeving

KeniaNairobi omgeving

Zuurkool

Diana

Snif.........snif......snuif..snuif...phoê....wat een lucht hangt hier.....jeetje...wie van de familie heeft hier weer...ppffffff....altijd hetzelfde als we zuurkool hebben gehad....ik moet toch eens iets anders verzinnen, want telkens die lucht hier....'t is niet te harden.......

'299198' door kuiken '299198' door kuiken

KeniaNairobi omgeving

KeniaNairobi omgeving

Ik ben al groot

kuiken

In Sheldrick worden wees olifantjes opgevangen. Ze kunnen gewoon los in een deel van Nairobi NP rond lopen. Elk olifantje heeft een eigen begeleider die jaren lang bij dit olifantje is en ook 's nachts slaapt. Als ze een jaar of 4 a 5 zijn dan worden ze overgebracht naar Tsavo waar ze uiteindelijk leren hoe in vrijheid te leven.

'350484' door Diana '350484' door Diana

KeniaNairobi omgeving

KeniaNairobi omgeving

Onze eerste!

Diana

Locatie: Samburur Game Reserve. Een van de weinige plekken in Kenia waar de Beisa Oryx voorkomt. Ik had al stiekem gehoopt dat we er eentje zouden zien, maar je weet het natuurlijk nooit. In de 3 dagen dat we in Samburu waren hebben we er genoeg gezien, maar dat was onze eerste. In het echt toch een stuk groter dan ik had verwacht...

'498222' door dorie '498222' door dorie

KeniaNairobi omgeving

KeniaNairobi omgeving

Spontaan

dorie

Deze jonge kinderen zaten met zijn viertjes gezellig te spelen rond de boom, toen ze ons zagen begonnen 2 spontaan te zwaaien. Een foto is dan zo gemaakt.

'310467' door kuiken '310467' door kuiken

KeniaNairobi omgeving

KeniaNairobi omgeving

Druppel

kuiken

In Nairobi National Park ligt het opvang centrum Sheldrick voor wees olifantjes en neushoorns. Elke dag is er één uur de mogelijkheid om deze olifantjes te zien. Ze worden in relatieve vrijheid groot gebracht tot ze een jaar of 4 zijn, dan worden ze naar Tsavo gebracht om uiteindelijk weer de wijde wereld in te kunnen

'445225' door Betty '445225' door Betty

KeniaNairobi omgeving

KeniaNairobi omgeving

Zit alles nog naar...

Betty

In Kenia toen we even een tussenstop maakten om even wat te drinken, begon deze aap zichzelf te bewonderen in de autospiegel. Hij vond zichzelf nogal interessant. ;-)