Nairobi omgeving

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Bushcamp 2011 (7)

Nairobi omgeving,
Kenia


Bushcamp wordt ieder jaar georganiseerd door vrijwilligers van Wings of Support (www.wingsofsupport.org). Vier kampen van 4 dagen voor kinderen uit de weeshuizen/ kinderopvang centra van Nairobi. Deze kinderen zijn nog nooit buiten de stad geweest en hebben nog nooit een giraffe, zebra of nijlpaard gezien.

De kinderen hebben een heftig leven. Sommigen zijn wees, ofmoeten op de leeftijd van 6-7 jaar voor hun zieke HIV- besmette moeder zorgen, anderen hebben aan alcohol verslaafde (groot)ouders. Christian Woman Works of Charity (CWWC) runt twee kinderopvang centra in Ongata Rongai waar de kinderen naar een primitive school gaan en waar ze (een keer, soms twee keer per dag) te eten krijgen.

Je kan een kind een beter leven geven door deze te sponsoren. Een kindsponsor geeft financiele hulp zodat een kind naar Boarding School kan gaan en daar ook woont. Dit is tot en met de leeftijd van 18 jaar. Daarna kan verder gestudeerd worden op een Universiteit. Kosten zijn ongeveer 500 - 750 euro per jaar, afhankelijk van de Boarding School.Je hebt contact met het kind en kan deze ook bezoeken. Meer informatie kan ik je geven!