Nakuru foto's & tips

'331535' door Cobinho '331535' door Cobinho

KeniaNakuru

KeniaNakuru

Een stramme knieval

Cobinho

Al eerder plaatste ik een foto van een knieval, maar dan van een wrattenzwijn. Deze pose had ik reeds vaker gezien van een wrattenzwijn, tijdens het drinken. Evenals de spreidstand van een drinkende giraf. Beide zijn typische houdingen, maar een knieval van een neushoorn had ik nog niet eerder gezien. Dat zette me aan het denken en ben gaan googelen, maar ik kon hierover niets vinden. Dus zit ik nog steeds met de vraag... is dit ook een kenmerkende houding voor een neushoorn?

'341882' door Rhodaxx '341882' door Rhodaxx

KeniaNakuru

KeniaNakuru

Roze

Rhodaxx

Donkere wolken pakten zich samen boven het meer op het moment dat ik deze prachtige roze flamingo's zag. Nog geen vijf minuten na het maken van deze foto barstte er een oorverdovend onweer los en zat ik weer hoog en droog in de jeep.

'180596' door arnodorien '180596' door arnodorien

KeniaNakuru

KeniaNakuru

Zo, ff een dutje...

arnodorien

In Lake Nakuru National Park, nog steeds in de stromende regen, zit deze neushoorn even lekker uit te rusten. We konden er heel dichtbij komen waardoor je plotseling de details van zo'n beest kan zien, zijn oren bijvoorbeeld...

'460953' door Karindewolf '460953' door Karindewolf

KeniaNakuru

KeniaNakuru

ROZE!

Karindewolf

Flamingo's ze hebben me altijd gefascineerd. Alhoewel ik totaal niet van roze hou vind ik het roze van flamingo's overweldigend. Wat een massa flamingo's zagen we hier bij elkaar!

'458207' door akerkvliet '458207' door akerkvliet

KeniaNakuru

KeniaNakuru

Lake Nakuru Baboon...

akerkvliet

Lake Nakuru National Park (188 km2 ) is opgericht in 1961 rond Lake Nakuru, in de buurt van Nakuru Town. Het is vooral bekend om zijn duizenden, soms miljoenen flamingo's die nestelen langs de oevers. De oppervlakte van het ondiepe meer is vaak nauwelijks herkenbaar als gevolg van de steeds verschuivende massa van roze. Het aantal flamingo's op het meer varieert met de stand van het water en voedsel die dan aanwezig is, en de beste uitkijkpunt is vanaf Baboon Cliff. Daar staat ook voor de reiziger een wc gebouw, gebruik deze alleen als het echt noodzakelijk is, ik zal hier niet verder over uitweiden. Geniet van het uitzicht dat echt geweldig is. Ook van belang is een gebied van 188 km (116 km) rond het meer, afgezet als een toevluchtsoord voor Rothschild giraffen, zwarte neushoorns en witte neushoorns. Het gebied is afgezet met een hekwerk om stropers buiten te houden.

'519290' door travelbag '519290' door travelbag

KeniaNakuru

KeniaNakuru

Een stilleven van...f

travelbag

Langs het meer Lake Nakuru troffen wij het met de vogels, waaronder veel flamingo's. We hadden veel regen en geen zon. De wereld ziet er dan wel iets triester uit. Toch moet je dan op zoek gaan naar de mooie dingen en je niet door de regen laten leiden. Dit stilleven van flamingo's levert achteraf toch een mooi beeld op. Graag even openen.

'517205' door vulture1960 '517205' door vulture1960

KeniaNakuru

KeniaNakuru

Flamingo’s

vulture1960

We bezochten het mooie park Lake Nakuru. Eerst een kijkje bij de flamingo en de pelikanen. Daarna een mooie tocht met de truck door het park. We zagen bavianen, leeuwen en ook 2 Neushoorns. Voor de picknick gingen we naar boven de berg op. Met een prachtig uitzicht over het meer. Wel oppassen voor de brutale apen. Het meer was rosé oranje gekleurd met flamingo’s .

'440971' door vulture1960 '440971' door vulture1960

KeniaNakuru

KeniaNakuru

Landingsgestel uit!

vulture1960

Mooie tocht gemaakt naatr Lake Nakuru, veel pelikanen en flamingo's. Mooi zo'n heel meer vol met vogels. We zaten boven op de berg te lunchen, welfden we overvallen door bavianen die ons eten kwamen stel. Dat was wel heftig! Mooi was het om te zien dat de pelikanen aan het vissen waren een stuk of 15 te gelijk gingen synchroon onder water!

'421159' door vulture1960 '421159' door vulture1960

KeniaNakuru

KeniaNakuru

Schoonheidsbehandelin

vulture1960

We gingen met onze truck naar Lake Nakuru, dat staat bekend om zijn vele flamingo's en pelikanen. Mooi zo veel vogels bij elkaar te zien. Maar deze African buffalo namen het er ook goed van. We waren vrij dichtbij. Ze waren niet onder de indruk van ons. Wij wel van hen.

'387882' door npgeerdink '387882' door npgeerdink

KeniaNakuru

KeniaNakuru

Zebra

npgeerdink

Oktober 2012. Lake Nakuru park in Kenia. Het water staat erg hoog en daarom wagen de zebra's zich in het water. Levert een mooi plaatje op!

'438302' door photofreak '438302' door photofreak

KeniaNakuru

KeniaNakuru

Watergeven

photofreak

In Lake Naivasha, nog steeds zittend in het wiebelend bootje, zag ik deze aalscholver zijn/haar jongen water geven boven in een boom. Wat een prachtig gezicht.

'167332' door pljvv '167332' door pljvv

KeniaNakuru

KeniaNakuru

Pink

pljvv

Lake Nakuru kleurt werkelijk roze van alle flamingo's erin.

'187768' door countess '187768' door countess

KeniaNakuru

KeniaNakuru

Pink ladies

countess

Plaats hier je tekst. Let er bij de titel én het fotobijschrift op dat je een duidelijke (en leuke) omschrijving plaatst van wat er op de foto gebeurt, ofwel wat, waar, waarom en hoe. Daardoor kan je foto door de medereisreporters gemakkelijker gevonden worden.

'124759' door Lione Kolsteren '124759' door Lione Kolsteren

KeniaNakuru

KeniaNakuru

Luipaard in boom

Lione Kolsteren

Een luipaard in een boom nabij de stad Nakuru. Je zou het niet direct verwachten, maar hier zagen wij er een. Zij lijkt te willen zeggen: " moet ik even naar beneden komen" ??

'353272' door ejbaaijens '353272' door ejbaaijens

KeniaNakuru

KeniaNakuru

Flamingo's in Lake...

ejbaaijens

Lake Nakuru is een zoutwatermeer dat bekend als de thuisbasis van vele koppels van grotere en kleinere flamingo's, die vaak een mooie roze lint langs de randen van het meer vormen. De flamingo's zijn onvoorspelbaar en verlaten soms Lake Nakuru voor een korte periode. Ze migreren in grote aantallen tussen de meren Natron en Turkana op zoek naar het beste voedsel. Gelukkig waren ze er wel toen ik er was!

'410691' door robnagtegaal '410691' door robnagtegaal

KeniaNakuru

KeniaNakuru

Grote groepen witte..

robnagtegaal

grote groepen witte pelikanen en roze flamingo's langs de waterkant bij lake Nakuru, duizende vogels die daar samenkomen om de visjes en garnalen uit het water te vissen

'496909' door travelbag '496909' door travelbag

KeniaNakuru

KeniaNakuru

Veel pelikanen

travelbag

Rondom het lake Nakuru tref je veel pelikanen aan. Af en toe zie je tussen de massa nog een andere vogel zitten. Zo veel bij elkaar is wel een mooi gezicht.

'306642' door Cobinho '306642' door Cobinho

KeniaNakuru

KeniaNakuru

Je oor te luister...l

Cobinho

Heel verrassend was toen we Lake Nakuru NP binnen reden het eerste dier dat we tegen kwamen. Een witte neushoorn. Je verwacht apen of zebra's, maar geen neushoorn. Sterker nog, het 2e en 3e dier waren ook neushoorns (zie mijn spannend moment). Wat me bij deze neushoorn opviel was niet zijn hoorn, maar z'n oor. Wat zou er zijn gebeurd? Vast ergens achter blijven hangen?

'244783' door Giraffe '244783' door Giraffe

KeniaNakuru

KeniaNakuru

Roze zee

Giraffe

Eentje uit de oude doos en uit het analoge tijdperk. Eén van de mooiste dingen die ik ooit gezien heb: duizenden flamingo's bij Lake Nakuru.

'361477' door Cobinho '361477' door Cobinho

KeniaNakuru

KeniaNakuru

Beter één vogel in...

Cobinho

Dit riekt naar discriminatie. Als je ook nog in het achterhoofd houdt dat er wel eens beweerd wordt dat `een vliegende vogel altijd wat vangt'. Hoe zit het dan met watervogels? Vangt een watervogel dan meestal bot? Of is het spreekwoord niet volledig: beter één vogel in de hand dan tien in de lucht of twintig in het water... Het Nakuru meer is bekend om zijn grote populatie van flamingo's. Afhankelijk van de waterstand in het meer, kunnen hier meer dan één miljoen flamingo's langs de oevers te zien zijn, als een lang, roze lint. Het meer loopt vol in de regentijd, en verdampt de rest van het jaar.Het meer kent geen (natuurlijke)'uitgang', waardoor het meer steeds zouter wordt, zeg maar een sodameer. Dit een ideale voedingsbron voor de flamingo's. Naast 400 vogelsoorten zijn er ook veel zoogdieren.

'417247' door vulture1960 '417247' door vulture1960

KeniaNakuru

KeniaNakuru

De lach van een Kind

vulture1960

Dit kind is HIV besmet en heeft geen ouders meer. Wij bezochten deze kinderen in het Talitha Kum Childrens Home. Wij zagen geen zieke kinderen maar kinderen met stralende ogen en een gulle lach. Wat de toekomst voor hun brengen mach is ongewis. Vond hier zwart wit wel toepasselijk heb ook een border en vignettering en grain toegevoegd. Wil je het hele verhaal van ons bezoek aan het weeshuis lezen , lees dan mijn blog http://www.columbusmagazine.nl/afrika/kenia/nakuru/reisreporter/blogs/6721.html

'106293' door Jelte '106293' door Jelte

KeniaNakuru

KeniaNakuru

Flamingo's in vlucht

Jelte

Flamingo's in vlucht nabij Lake Nakuru

'284040' door jolandabijl '284040' door jolandabijl

KeniaNakuru

KeniaNakuru

Een vlucht pelikanen.

jolandabijl

in Kenia heb je het Lake Nakuru national park. Hier verzamelen zich miljoenen flamingoes in het water op zoek naar heerlijke garnaaltjes, deze hebben die rode kleurstof in zich waardoor flamingoes de roze- oranje kleur door krijgen.Het jong van een flamingoe is wit. Boven de flamingoes vloog een groep pelikanen in mooie formatie.

'213925' door jeannette '213925' door jeannette

KeniaNakuru

KeniaNakuru

Giechelen

jeannette

In een klein dorpje liepen we samen met de gids rond. Met handen en voeten voerde ik een gesprek met deze vrolijke pubers. Ze hadden er wel lol om.