Nakuru

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Nakuru image

De HIV wees kinderen van het Talitha Kum Childrens Home

Nakuru
Kenia
Vulture1960

De HIV wees kinderen van het Talitha Kum Childrens Home

Dag 5 van onze vakantie. We staan om 05.30 op. Het wordt een lange dag. Ons hotel ligt bij de waterval van Thompson. We zien een prachtige zonsopkomst bij de waterval. Optrekkende mist en de eerste zonnestralen zorgen voor een sfeervol en mooi begin van de dag. Na het ontbijt vertrekken we 07.00. We settelen ons in onze truck. We hebben een gamedrive in Nakuru nationaal park.

Onderweg maken we een stop en bezoeken een weeshuis voor HIV besmette kinderen. Onze reisbegeleidster Evelien is zeer begaan met het lot van de minder bedeelde kinderen in Kenia en Tanzania. Zelf woont zij in Tanzania. Al het geld wat zij verdiend wordt gedoneerd aan Micro projecten. Sommige zet zij zelf op. Voor een van de Masai jongens betaald zij zijn studie. Voor vrouwen in een Masai dorp koopt zij materialen. De dames maken daar tasjes van die Evelien weer verkoopt. En dat geld wordt weer in dat Masai dorp gestoken. Wij zijn onder de indruk van haar bevlogenheid. Onderweg doen wij inkopen voor het weeshuis. We kopen balen rijst en bananen en nog wat andere spulletjes. Ben wel een beetje gespannen, je weet tenslotte niet wat je daar kan verwachten.

Maar het is een prachtige en onvergetelijke ervaring. De kinderen zijn zo blij om ons te zien, en we worden hartelijk verwelkomt. Zij zijn geheel onbevangen en dat was ik niet. Wij krijgen uitleg wat er hier met de kinderen gedaan wordt en hoe ze worden opgevangen. Ook krijgen wij een rondleiding we zien hun klaslokalen en de stapelbedden in de slaapruimtes. Ze hebben speciaal voor ons een lied en dansje ingestudeerd. Sommige kinderen zijn enthousiast en andere daarentegen weer verlegen. Maar allemaal maken ze indruk op op ons.

Buiten dollen we met de kinderen. We tillen ze op, we knuffelen ze en spelen spelletjes. Ook maken wij foto's. Zij bekijken de resultaten. En natuurlijk geef ik zon kleintje mijn camera en laat hem een foto maken. Hij is helemaal in zijn nopjes. Wat fantastisch om die kinderen zo te zien genieten. De vreugde van de kinderen straalt op ons af. Ze zijn zo blij met een beetje aandacht. Zelfs ik pink wat tranen weg.

Na anderhalf uur nemen we emotioneel afscheid. Op naar de gamedrive, voor hun gaat het gewone leven weer door. Als ze een jaar of 16 zijn moeten ze het weeshuis verlaten. Hoe zal hun leven er dan uitzien? Als ze nog leven, want dat is door hun besmetting geen zekerheid. iets voor mij om op deze feestdagen toch weer even bij stil te staan.

Begin 2013 zien we Evelien weer op een open dag van de reisorganisatie. Zij woont nog steeds in Tanzania, begeleid groepsreizen en is nog steeds erg bevlogen. En de Masai jongen is afgestudeerd. Hij is haar zeer dankbaar, hij geeft nu onderwijs in zijn Masai dorp. Mooi toch

webstite Talitha Kum Childrens Home

Dans en zang video van de weesjes

Foto's

f4345.jpg
f4345.jpg
Vulture1960
85ff9.jpg
85ff9.jpg
Vulture1960
b2abb.jpg
b2abb.jpg
Vulture1960