Nairobi foto's & tips

'524978' door Dianadm '524978' door Dianadm

KeniaNairobi

KeniaNairobi

David Sheldrick's...o

Dianadm

In Afrika sterven veel olifanten door stropers, en hoewel er in Kenia minder stroperij is dan in de omliggende landen, komt het ook hier regelmatig voor. Het gevolg is dat babyolifantjes zonder moeder achterblijven en net als bij mensen is bij olifanten een moeder essentieel. Zij zorgt niet alleen voor melk, maar ook voor bescherming. Deze taak wordt overgenomen door het David Sheldrick olifantenweeshuis. Hier worden de weesolifantjes opgevangen en verzorgd. Ieder olifantje krijgt een soort buddy, een vervangende moeder die 24 uur per dag voor ze zorgt en zelfs bij het weesje in de stal slaapt. Iedere dag wordt het olifantje geconfronteerd met soortgenoten zodat het toch een (soort) familieleven leert kennen. Wanneer de olifantjes geen medische verzorging meer nodig hebben, worden ze overgebracht naar de opvang in Tsavo Oost National Park. Daar leren ze weer wennen aan de natuur en kunnen ze de in het wild levende olifanten ontmoeten. Ze leren hoe ze zelfstandig kunnen leven. Zodra ze er aan toe zijn kunnen ze zich aansluiten bij een in de natuur levende kudde. Naast olifanten vangt het centrum ook neushoorns op. Het David Sheldrick olifantenweeshuis is voor publiek dagelijks geopend van 11:00-12:00 uur. Meer informatie: http://www.sheldrickwildlifetrust.org/.

'334961' door machiel '334961' door machiel

KeniaNairobi

KeniaNairobi

Meisje achter tralies

machiel

Afrika op foto's betekent vaak mooie landschappen, herkenbare protretten van exotische stammen en wildlife. Maar typisch Afrikaans zijn voor mij de vele stoffige dorpjes die meestal meteen langs de doorgaande weg liggen. Het zijn vaak levendige plekken, waar handel gedreven wordt of waar men op een plastic stoeltje even wat drinkt. Zoals ik ook deed, dit meisje hielp haar moeder achter de (door tralies beveilgde) toonbank van het lokale cafeetje.

'144476' door Joanna '144476' door Joanna

KeniaNairobi

KeniaNairobi

Aandachtig

Joanna

Deze jongen keek aandachtig naar het schrijfwerk van een klasgenootje.

'265198' door Stolk '265198' door Stolk

KeniaNairobi

KeniaNairobi

Thika Kenia

Stolk

Deze foto is gemaakt in de slums vlakbij Thika, Kenia. De jongen vond mijn lens zo geweldig dat ik hier zeker een foto van hebt gemaakt. Wat ik zelf zo bijzonder van deze foto vind, is dat ik mezelf in zijn ogen terug zie. Als ik naar deze foto kijk dan komt mijn hele reis weer tevoorschijn en weet je ook gelijk weer waar je het voor doet!

'245170' door Stolk '245170' door Stolk

KeniaNairobi

KeniaNairobi

Feeding program

Stolk

Voor diverse projecten ben ik gaan fotograferen (beginnend fotograaf masjastolk.nl) in Kenia. Deze foto is genomen in Thika bij een project voor scholen om voedsel uit te delen

'374213' door Rhodaxx '374213' door Rhodaxx

KeniaNairobi

KeniaNairobi

Giraf opvang

Rhodaxx

In de buurt van Nairobi vind je het Giraffe Centre aan de Langataroad in de Ngong Hill, waar Rothchild giraffes gevoerd kunnen worden vanaf een platform op ooghoogte. Het oude huis op deze foto staat ook open voor de giraffes, ze kunnen zo hun kop door de ramen steken.

'339428' door Cobinho '339428' door Cobinho

KeniaNairobi

KeniaNairobi

Senses Working...Over

Cobinho

Steeds kwam 'ie een stukje dichterbij en dichterbij, ons goed in de gaten houdend. Zijn zintuigen op scherp, maar ik kan je verzekeren die van mij waren nog scherper waren, klaar om er snel van tussen te gaan: Hey, hey, The clouds are whey There’s straw for the donkeys, And the innocents can all sleep safely, All sleep safely My, my, Sun is pie There’s fodder for the cannons, And the guilty ones can all sleep safely, All sleep safely And all the world is football-shaped It’s just for me to kick in space And I can see, hear, smell, touch, taste And I’ve got one, two, three, four, five Senses working overtime Trying to take this all in I’ve got one, two, three, four, five Senses working overtime Trying to taste the difference ’tween a lemon and a lime Pain and the pleasure And the church bells softly chime Hey hey, Night fights day There’s food for the thinkers, And the innocents can all live slowly, All live slowly My, my, The sky will cry Jewels for the thirsty, And the guilty one’s can all die slowly , All die slowly etc... (http://www.youtube.com/watch?v=SyX75NpibdU&feature=related)

'115009' door ejfovermaat '115009' door ejfovermaat

KeniaNairobi

KeniaNairobi

Keniaanse vrouw

ejfovermaat

Te verlegen om in de lens te kijken maar toch vereerd dat ze gefotografeerd werd.

'515665' door andresenmarianne '515665' door andresenmarianne

KeniaNairobi

KeniaNairobi

Oppasser van Kithaka

andresenmarianne

Wij zijn july 2012 naar de David Sheldrich Wildlife organisatie geweesd wij hebben allebei een olifantje geadopteerd en dan kan je het olifantje zien Er is geen menselijk contact aleen met deze oppasser deze slaapt ook bij de olifant We zijn er erg blij mee . Met deze foto wens en wij iedereen een hele fijne Kerst en een gelukkig en gezond nieuw Jaar

'157180' door Cobinho '157180' door Cobinho

KeniaNairobi

KeniaNairobi

Dichterbij kan niet..

Cobinho

Toch nog dichterbij dan dat geweest, maar ze hadden dan net gegeten!

'240049' door Yonac '240049' door Yonac

KeniaNairobi

KeniaNairobi

Kibera slums

Yonac

Kibera is a neighbourhood and province division of Nairobi, Kenya. It is the largest of Nairobi's slums, and the second largest urban slum in Africa, with a population estimated at between 600,000 and 1.2 million inhabitants, depending on the season. The slum is located roughly 5 kilometres (3 miles) southwest of the city centre of Nairobi. Encompassing an area of 2.5 square kilometres (0.965 square miles), Kibera accounts for less than 1% of Nairobi's total area, but holds more than a quarter of its population. Life in this slum is hard but the people living in the small and narrow streets are beautiful...

'245167' door Stolk '245167' door Stolk

KeniaNairobi

KeniaNairobi

Boy

Stolk

Een willekeurig jongentje in Kiandutu, dit is een slum vlakbij het plaatsje Thika. Hier wonen diverse mensen die alleen een houten hutje hebben en elkaar natuurlijk. Ik ben hier voor een project naar toe gegaan. Zie website Macheo.org

'358241' door Ilse30 '358241' door Ilse30

KeniaNairobi

KeniaNairobi

Meisje in buitenwijk

Ilse30

Terwijl we fotosessies aan het maken waren van kinderen op een school in Nairobi, kwam dit meisje ook even langs. Ze zat niet op de school, maar was heel erg nieuwsgierig en wilde graag ook even op de foto. Zo'n meisje kan je toch niet weigeren.....

'439913' door photofreak '439913' door photofreak

KeniaNairobi

KeniaNairobi

Kleurrijk gewapper

photofreak

's ochtends vroeg was het nog te doen om een wandeling langs het strand te maken i.v.m. de hitte. Dus om half 8 liep ik langs de kustlijn te genieten van het uitzicht en van de kleine 'winkeltjes'. Deze vrolijke doeken hangen niet te drogen maar zijn te koop. Erachter zie je een aantal schamele hutjes waar meestal de eigenaars een dutje doen.

'297295' door Cobinho '297295' door Cobinho

KeniaNairobi

KeniaNairobi

Hier moet het ergens.

Cobinho

Ik kan met een mooi verhaal komen of gewoon bekennen dat dit eigenlijk een heel gelukkig moment voor mij was. Ze kwamen, uit het niets, recht op me aflopen en leken zich niet aan mij te storen... natuurlijk tot op een bepaalde afstand, want ondertussen waren ze best gewend geraakt aan blanke (fotograferende) toeristen.

'305230' door Cobinho '305230' door Cobinho

KeniaNairobi

KeniaNairobi

Uitbuiken

Cobinho

Na een flinke maal is er niets lekkerder als uitbuiken. Deze cheeta doet dat dan ook. Het lijkt alsof ie heel veel weg is, maar niets is minder waard. Bijna het minste en geringste geluidje was ie direct weer alert!

'239135' door ejfovermaat '239135' door ejfovermaat

KeniaNairobi

KeniaNairobi

De fietstelefoon

ejfovermaat

In het kader van bijzondere vervoersmiddelen plaats ik deze foto. Zelfs in een grote stad als Nairobi kom je deze fietsen tegen.Mensen kunnen tegen een kleine vergoeding bellen.Ondanks de opmars van de mobiele telefoon is dit toch een geweldige service !!!! Het grappige in deze foto vind ik dat er op de achtergrond telefooncellen staan. Je treft deze fietsen vooral aan in de kleinere dorpen waar men geen telefooncellen heeft.

'223100' door Joanna '223100' door Joanna

KeniaNairobi

KeniaNairobi

Kom, Flappie!

Joanna

We waren op een schooltje in een buitenwijk van Nairobi om wat spullen af te geven. Eén van de kindjes die daar woont omdat hij geen familie meer heeft, kreeg alvast een nieuwe pyama en wat speelgoed.

'265199' door Stolk '265199' door Stolk

KeniaNairobi

KeniaNairobi

School Thika

Stolk

Dit meisje heet Tabitha, ik heb haar voor een stichting een hele dag gevolgd. Van s' morgens vroeg (4 uur) tot 19.00 uur. Dit meisje begint dus al om 4 uur met opstaan, vuur maken, thee maken en dan met haar zusje een uur naar school lopen. Op school krijgt zij pas tussen de middag haar lunch en dus haar eerste maaltijd. Na school moet ze dus weer een uur terug lopen, huiswerk maken, water halen (weer een uur lopen) en koken, de was doen en dan is het ondertussen tijd om naar bed te gaan. En dit gaat dan de hele week zo door....... Daar sta je toch even van te kijken. Je weet dat het er is maar als jezelf midden in zo'n verhaal beland is het ook wel weer heel echt. Ben zelf een gelukkige moeder van een zoon van haar leeftijd is dan toch even slikken.....

'365216' door Rhodaxx '365216' door Rhodaxx

KeniaNairobi

KeniaNairobi

Vrolijke boel

Rhodaxx

Voordat we een weeshuis in de buurt van Nairobi gingen bezoeken hebben we schoenen en lakens gekocht voor de kinderen, geld schijnt niet het gewenste effect op te leveren. We kregen er een rondleiding. Van het zien de eetzaal en de slaapkamertjes werd ik niet vrolijk. Daarna bezochten we de school en daar was het gelukkig een vrolijke boel.

'406362' door michael1977 '406362' door michael1977

KeniaNairobi

KeniaNairobi

Een leuke dag uit.

michael1977

Sinds drie jaar sponsor ik vijf jongens uit de sloppenwijken van Nairobi welke ik ooit tijdens een safarikamp voor kinderen heb leren kennen (wingsofsupport.org). Ieder jaar ga ik met hen een dagje uit naar een speeltuin en we gaan zwemmen in het hotel waar ik verblijf. De vijf zijn sinds ze naar een behoorlijke school gaan zo gegroeid en vooruit gegaan. De dag uit is een en al lol en plezier. Ik kijk uit naar de volgende keer dat ik ze weer kan zien.

'153090' door Joanna '153090' door Joanna

KeniaNairobi

KeniaNairobi

Smile!

Joanna

Big smile van deze spontane tiener in een opvangcentrum voor verlaten kinderen bij Nairobi.

'182805' door FemkeWoltring '182805' door FemkeWoltring

KeniaNairobi

KeniaNairobi

The look

FemkeWoltring

De samburu stam woont in Kenia, van de noordelijke vlaktes tot ten zuiden van Lake Turkana. De naam van de samburu is afkomstig van het Maa woord: o-sampurumpuri, wat vlinder betekent. De Samburu zijn een trots volk, die hun cultuur probeert te bewaren. Meestal dragen ze felrode kleren, met een aantal sieraden erbij. Toen ik enkele jaren geleden in Kenia was bezocht ik onder meer een klein samburu-schooltje. de kinderen daar waren enorm vrolijk en druk, alleen dit jongetje niet en dat was denk ik de eerste reden waarom hij mij opviel. Daarnaast waren het zijn serieuze ogen en het witte poeder dat hij op zijn gezichtje had. Ik weet nog steeds niet waarom zijn gezicht zo gepoedert was maar ik vermoed dat dat mogelijk een vorm is van bescherming tegen de zon. als iemand anders een idee heeft hoor ik dat natuurlijk graag!

'50625' door Lione Kolsteren '50625' door Lione Kolsteren

KeniaNairobi

KeniaNairobi

Mooi kontje....

Lione Kolsteren

Zebra, even buiten Nairobi.