Nairobi

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Nairobi image

Nairobi

Nairobi
Kenia
OpeensbenikinAfrika

Bezoek van El Parentes

‘Zou je het leuk vinden als we je begin december komen bezoeken in Kenia?’ Was de vraag die mijn ouders stelde vlak voordat ik vertrok. Zonder dat ik precies wist hoe mijn leven in Nairobi eruit zou komen te zien zei ik meteen: ‘Ja’. Na twee weken kan ik gerust zeggen, het was geweldig om mijn ouders langs te hebben. Speciaal dat ze mijn ‘leven’ hier kunnen zien en ook gewoon een lekker excuus om de toerist te spelen.

We begonnen de trip bij de plek waar het de afgelopen maanden om draaide voor mij. Het Youth on the Move centre. Het was de zaterdagmeeting en na een warm welkom begon het levendige debat over man/vrouw verhoudingen. Na twee uur vertrokken we enthousiast (Truus: ‘Dit zijn dezelfde discussies die wij vroeger hadden!’ ) om s’avonds bij mijn Keniaanse ouders aan te schuiven voor een groot feestmaal.

Volgevroten pens
De dag erop begon de safari. Lekker een week de toerist uithangen met een nadruk op hangen. Na een duik in het zwembad gingen we met volgevroten pens van het dagelijkse buffet de jeep in voor safari. Heerlijk decadent ritme. Hoogtepunt was het beroemde Masai Mara waar we in een prachtige lodge sliepen waar de beesten dwars doorheen liepen. Van de bingokaart kunnen we alle dieren behalve de luipaard afstrepen.

De week na de safari was totaal anders en hebben mijn ouders een kant van Kenia gezien die niet veel toeristen krijgen te zien. Bij mensen thuis op de lunch, de sloppenwijken en de uitreiking van de diploma’s van de Movers. Sinterklaas werd zelfs gevierd bij Karijn thuis en doordat het licht een tijdje uitviel was het ‘heerlijk’ avondje compleet bij kaarslicht. Zelf hebben we ook voor Sinterklaas gespeeld door alle verzamelde voetbalshirts (bedankt iedereen!) uit te delen aan de Juja Voetbal academie. De jonge voetballers waren vereerd met het bezoek en met een (iets te grote) shirt in de broek vlogen ze over het trainingsveld. Na twee weken was het grappig om de twee uit te zwaaien op het vliegveld. Helaas staat mijn vliegtuig over een maand ook klaar.