Nairobi reisblogs

Forens in Nairobi

opeensbenikinAfrika was er(tot 17 sep 2012) Gepost op 17 sep 122 reacties

De eerste dagen

Een valse start van je reis, iedereen heeft het wel eens gehad. In mijn geval werd mij op schiphol nuchter verteld dat het sinds kort niet meer mogelijk was om een visum te kopen in Nairobi zelf. Na contact met de ambassade bleek mijn angstzweet voor niks te zijn, de nieuwe regel geldt niet voor Europeanen.Op naar Nairobi!

Wat een eerste dagen zeg, waar je normaal als toerist een beetje gaat landen en wennen aan het land ben ik aan de hand van Karijn ( oprichter van Youth on the Move) in de achtbaan gegaan. Zo hebben we gewandeld in het mooie Masai Lodge zien, een plek naast het nationale park waar we giraffes,bavianen, zebras en everzwijnen hebben gezien. Die kunnen we dus meteen afvinken.

Youth on the Move is de organisatie waar ik de komende maanden voor ga werken. De organisatie geeft voorlichting over epilepsie in Kenia. Jongeren worden getraind om deze voorlichting te geven op verschillende locaties, van scholen tot ziekenhuizen. Elke zaterdag is er ook een meeting waar de jongeren en medewerkers van de organisatie samen komen, de week bespreken en op het eind een onderwerp ( van tevoren uitgekozen) behandelen en discussieren.

Forens in Nairobi

Via-via heb ik een kamer kunnen regelen bij een stel die een kind hebben. Een prachtige buurt, iets buiten het centrum. Mijn kamer heeft een aparte deur en is groter dan mijn kamer in Amsterdam. Ze hebben ook een huishoudster; Ruth. Een hele aardige vrouw die ook nog is voor mij kookt en wast. Ja, ik ben nog steeds in Kenia. En ja, dit is ver boven verwachting.

Ik kreeg uitgelegd hoe ik per matatu ( bus) naar mijn werk kon komen. Foute muziek uit de jaren 80 worden hier veel gedraait. Dus stel je een 2 meter lange blanke tussen allemaal Kenianen voor met op de achtergrond Abba. Met een glimlach beginnen we de dag.

Tussendoor heb ik ook nog mijn verjaardag gevierd op de Ngong Hills. Een prachtige wandeling door de mist en op het eind werden we beloond met een prachtig uitzicht.Een perfecte plek om 23 te worden. Mijn eerste speelminuten bij de Samurai (voetbalteam) zijn ook gemaakt, heerlijk straatvoetbalniveau alleen laat mijn conditie nog te wensen over.Bijnaam Tomato Thomas werd weer waargemaakt.

Komende week komt er een groot feest aan in de Masai Lodge, dat wordt dansen met de bavianen. Ook staat er een voetbalderby tussen de nummer 1 en 2 van de Keniaanse eredivisie op het program, swingen geblazen denk ik.

Ciaooo iedereeen

ps; de foto’s staan op facebook
Ps2: wow, avocado’s voor 10 cent??

opeensbenikinAfrika Positie 12078 (0 p.) Lid sinds 17-09-2012 Foto's en tips: 0 Blogs: 6 Fans: 0
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Een beetje Keniaan
0 1
Gepost op 14 januari
Kenia Nairobi
Bezoek van El Parentes
0 0
Gepost op 22 december
Kenia Nairobi
Horrorverhaal en voetbal
0 1
Gepost op 12 november
Kenia Nairobi

Reacties bij deze blog

Door: • Geplaatst op

Hoi Tom,
Nog gefeliciteerd met je23ste levensjaar.
Het is leuk om je op deze manier te volgen.

Door: • Geplaatst op

Dit wordt erg mooi leesvoer voor de komende tijd! Leuk dat je het op deze manier up to date houdt ouwe!

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.