Nairobi reisblogs

Van Nairobi naar Kaapstad Deel I

evstee was er (tot 01 mei 2010) Gepost op 06 aug 100 reacties

Jambo vanuit Nairobi !!

Na een prima vlucht via Londen (vliegtuig was gelukkig maar halfvol, dus heb languit een behoorlijk dutje kunnen doen) veilig aangekomen in Nairobi.Op Heathrow de andere meiden (Rachel uit Engeland en Aine & Lisa uit Ierland) al ontmoet, wat een vreemde gewaarwording was. Ik had wel fotos van ze gezien natuurlijk, maar " in het echt" zagen ze er toch heel anders uit. Gelukkig klikte het meteen en het was ook wel heel fijn om niet alleen in Nairobi aan te komen.

Bij aankomst stond er al een taxi chauffeur op ons te wachten met een bordje " Ms Esmeralda en MS Rachel erop" . Na een hectische taxirit door de Keniaanse ochtendspits bij het hotel aangekomen, wat er nog precies hetzelfde uitzag als in 2005.

Gelukkig kregen we meteen de sleutels van de kamer, want Rachel voelde zich niet zo goed. Na wat eten is ze meteen haar bed ingedoken en ben ik naar de Spa gegaan, voor een laatste momentje van luxe voor Het Afzien begint!! Nu ga ik dus met keurig gelakte tegennagels de truck in morgen!!

's Middags kregen we een sms van Mark en Annie, die in een hostel buiten de stad zaten, dat de rest van de groep ( die al 3 weken reizen erop hebben zitten door Uganda, Rwanda en Kenia) daar ook gearriveerd was en of we wilden mee-eten 's avonds. Rachel was inmiddels gelukkig ook weer opgeknapt en dus hebben we taxi genomen naar het hostel.

Daar aangekomen waren we eigenlijk meteen een beetje in shock. De groep was groter dan we verwachten en zeer luidruchtig en al helemaal vertrouwd met elkaar. Even slikken dus,maar gelukkig kregen we echt een warm welkom!!

Ian en Steve zijn onze toerleider en truckdriver (ja TRUCKdriver, als je het gele gevaarte een bus waagt te noemen krijg je het blijkbaar ernstig met hem aan de stok.)

Dan waren er Mark en Annie uit Engeland die al 6 weken in Kenia zijn en bij de Masai hebben gewoond, Malcolm uit Nieuw-Zeeland, de oud-soldaten Chad & Xi uit de VS, Julia (Julez) en Danny uit Bristol, Annika en Mazzu uit Duitsland, Wil, Mark en Dan (drie jongens van 19 uit Engeland), Carol uit Frankrijk en Petr en Helena uit Noorwegen.

Iedereen was echt superaardig en vol interesse, dus het hemd werd ons van het lijf gevraagd. Er blijken al wel een heleboel "inside jokes" in de truck te zijn en een aantal nogal vreemde ongeschreven regels.....

Zo is het strikt verboden het woord " mine" uit te spreken, op straffe van 10 x opdrukken waar iedereen bij is... Daarnaast hadden ze het steeds over de sleutel van de The Fridge (= de koelkast) en ik dacht eerst dus echt dat er een koelkast in de truck zat die op slot kon. Dit blijkt echter de geheime naam te zijn voor de verborgen kluis in de truck, ze noemen het de koelkast zodat niemand buiten de truck er vanaf weet...

Als laatste is er nog The Numpty (vrij vertaald: de Oen).De Numpty is een roze fopspeen aan een touwtje. Op moment dat we aankwamen had Petr hem rond zijn nek hangen. De Numpty wisselt iedere dag van eigenaar en je krijgt hem omgehangen als je iets ongelofelijk stoms gedaan hebt (Petr was al slapend van zijn stoel gevallen in de truck). Ben bang dat er dus nog wel foto's gaan opduiken waar ik een roze speen rond mijn nek heb...

Om een uur of half 10 begon de wedstrijd Liverpool-Atletico, die we in de pub bij het hostel hebben gekeken. Helaas geen finale voor Liverpool, dus hoef ik me ook geen zorgen te maken om een tv te vinden in Malawi over 2 weken!!

Na de wedstrijd zijn we weer terug gegaan naar ons eigen hotel. Wel met een goed gevoel, ik denk dat we echt enorm veel lol gaan hebben de komende weken. Bovendien zijn we niet de laatsten die bij de groep aansluiten, vandaag arriveren nog een Engelse jongen, een Amerikaans stel en een Nederlandse jongen. Volle bak wordt het dus, maar des te gezelliger!

Vanmorgen zijn we, na een uitgebreid ontbijt, op aanraden van Annie naar de David Sheldrick Wildlife Orphanage (http://www.sheldrickwildlifetrust.org/) gegaan. Dit is een weeshuis voor olifantjes en neushoorns die hun moeder hebben verloren, voornamelijk door stropers. Iedere dag is het weeshuis een uur open voor bezoekers en kan je zien hoe de olifantjes de fles krijgen en in bad gaan. Het was de taxirit zeker waard, zo ontzettend schattig!

Vanmiddag hebben we nog een relaxte middag achter de pc en bij het zwembad. Het is hier rond de 25 graden en licht bewolkt, prima weer dus! Ian de toerleider vertelde wel dat er heel veel regen is gevallen en dat dat nog wat belooft voor de wegen richting Tanzania, ik ben benieuwd!!

Morgenochtend hebben we om 8 uur briefing in het hotel en daarna gaan we de rest oppikken bij het hostel en dan.....en route!! Als het goed is komen we dan na een dag aan bij de Ngorogoro krater. De volgende dag kunnen we de Serengeti in voor een nacht wildkamperen en twee safaris.

Tot zover gaat alles dus Hakuna Matata (geen zorgen), enig probleem is dat ik vanavond alles weer terug in mijn rugzak moet gaan passen....... Maar ja, da's eigenlijk een luxe probleem he. Bovendien is mijn rugzak nog zeer beschaafd met 15,6 kilo in vergelijking met die van Rachel die 22 kilo weegt!!

Tot de volgende update, waarschijnlijk vanaf het strand van Zonnig Zanzibar!

Groetjes Esmeralda

evstee Positie 32839 (0 p.) Lid sinds 19-12-2007 Foto's en tips: 112 Blogs: 16 Fans: 0
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Van Nairobi naar Kaapstad Deel XVII
0 0
Gepost op 07 augustus
Zuid-Afrika Kaapstad
Van Nairobi naar Kaapstad Deel XVI
0 0
Gepost op 07 augustus
Zuid-Afrika Kaapstad
Van Nairobi naar Kaapstad Deel XV
0 0
Gepost op 07 augustus
Zuid-Afrika Kaapstad

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.