Nairobi reisblogs

vrijwilligerswerk "fotograferen Thika Kenia Weeshuis"

Stolk was er (tot 01 mrt 2010) Gepost op 31 jul 100 reacties

Doer maar Deo.

Het uitslapen is gelukt en ik open mijn ogen ergens in de middag. Douchen zit er niet in wat deze doet het simpelweg niet. Ik haast mij naar de binnenplaats waar ze elke eerste zaterdag van de maand alle verjaardagen vieren. Dit keer zijn het zes kinderen van 5, 6, 8, 9, 10, en 14 jaar jong. Althans dat is de schatting want papieren zijn er natuurlijk niet.

De jongens krijgen een blauwe cake en de meisjes een roze. Met wat hulp worden deze in plakken gesneden en uitgedeeld aan de andere kinderen. Na het feest gaan de kinderen lekker spelen, het is tenslotte zaterdag. Nadat Maaike en ik twee courgettes uit de tuin hebben 'geleend; beginnen we aan ons avondeten. De macaroni met tonijn smaakt redelijk en de courgette brengt weer eens wat mineralen want meer zit er niet in. Sterker nog: volgens mij is de courgette één van de groenten met het kleinste aantal calorieën en dus eerder een tip voor de bakfiets moeders van Nederland.

Na het eten begint de kinderdisco. Douchen lukt nog niet dus dan maar deo. Heel veel deo! Rond de klok van acht gaan de discodeuren open en de volumeknop omhoog. De lampen zijn zo goed als uit want anders durft niemand de dansvloer te betreden. Jammer voor de foto's maar super voor de sfeer. Na de cursus bubbling van gisteren stelen aunty Maaike en aunty Masja al snel de show. Na wat zweet en nog meer deo laten we de kinderen alleen. Voor de begeleiders is er een filmpje opgezet en tovert Maaike 'eindelijk' een flesje wijn uit haar tas. Het is maar een klein flesje uit het vliegtuig maar het mag de pret niet drukken.

Stolk Positie 6363 (0 p.) Lid sinds 01-09-2008 Foto's en tips: 10 Blogs: 8 Fans: 0
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.