Nairobi

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Nairobi image

Nairobi

Nairobi
Kenia
Stolk

Vrijwilligerswerk "fotograferen Thika Kenia Weeshuis"

Hatimaye!

De vlucht naar Nairobi is letterlijk voorbij gevlogen. Een beetje jammer dat de mannen van de douane het blijkbaar erg leuk vonden om mijn volledige uitrusting binnenste buiten te keren en mij echt wel aanzagen voor de nieuwe Umar Farouk. Maar goed, wie gaat er dan ook op reis met honderd tandenborstel, hup-holland-hup pennen en dozen vol stroopwafels! Eenmaal in het vliegtuig heb ik van mijn luisterboek genoten en ben ik al snel in slaap gevallen.

De aankomst op Nairobi was echt een gekkenhuis. Chaos crisis en echt heel veel mensen! Nadat ik 'met gevaar voor eigen leven' mijn koffers van de band (lees: plank) heb gehaald spoed ik mij naar een soort van bistro waar ik heb afgesproken met Maaike. Na acht uur vliegen met totale vreemden uit alle windstreken is het best fijn om weer iemand uit Nederland te zien / spreken. Na een korte kennismaking brengen we mijn spullen naar de auto en gaan we op weg naar Thika. Onze uiterst vriendelijke chauffeur heeft het plan gevat om uitgerekend vandaag een soort van sluipweggetje te proberen. Maar hier in Kenia is het regenseizoen begonnen. En dat heet het dus niet voor niets! De wegen, als je van wegen mag spreken, zijn verstopt onder een enorme laag modder. We stuiteren door kuilen, glijden door plassen en manoeuvreren ons langs geiten en koeien.

Het is pikkedonker als ik aankom in het weeshuis. Wat direct opvalt in Thika is de brandlucht. Aangezien het merendeel het hier moet doen zonder water, gas en elektra ruik je overal vuur. Nu kan ikzelf een open haard met 'schoon' hout best waarderen maar dit lijkt alsof het halve dorp net is afgebrand. Eenmaal in mijn kamertje duik in direct mijn bedje in. Morgen een drukke dag want we gaan direct de slums in en ik schijn ook nog een foto te moeten maken van de plaatselijke Bob Marley voor op zijn CD cover. Ik zeg: tot morgen