Nairobi

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Nairobi image

Nairobi

Nairobi
Kenia
Renske

Volgende stop: Kenia en weeshuis

En daar zat ik dan, op weg naar het volgende avontuur tijdens mijn half jaartje weg! Ditmaal ging het vliegtuig naar Kenia…
Op het vliegveld van Nairobi werd ik opgewacht door een deel van het Nederlandse gezin waar ik de komende maanden zou gaan verblijven, tijdens het werken in het weeshuis. Het was een uurtje rijden naar het huis in Karen, dus konden we alvast kennis maken. Ik kreeg al gelijk aangeboden om mee te gaan naar Masai Mara van zondag t/m dinsdag, dat kon ik natuurlijk niet afslaan, dus dat is een mooi vooruitzicht! Onderweg spotten we ook al het eerste wildlife langs de weg van Nairobi National Park, een paar everzwijnen!
’s Avonds met het hele gezin gegeten en koffie gedronken bij de fam Bouhuys die het weeshuis al een tijdje onder hun hoede hebben. Via hen ben ik dan ook aan het weeshuis DECEIP in Dagoretti gekomen.

De volgende dag zijn we eerst naar de houtmarkt geweest: hier worden alle bouten beeldjes, trommels, etc die in de stad worden verkocht gemaakt en kun je alles dus voor de aller-allerlaagste prijs kopen en precies laten maken zoals je het zelf wilt! Mijn lijstje ligt al klaar!
Hierna gingen we gelijk door naar het weeshuis en de school. Het was echt een schok om het weeshuis te zien: er is geen electriciteit, geen water, er staan geen bedden, geen schoolbankjes en tafeltjes… Kortom, er is echt bijna niets in het weeshuis, maar ondanks dat zijn de kinderen ontzettend vrolijk! Ook zijn we even langs het nieuwe stukje grond gegaan dat net is aangekocht, er is daar al electriciteit aangelegd en een goede waterput en er is al een klein moestuintje, maar er is nog geen geld om er een nieuw weeshuis op te bouwen… De oudere kinderen gaan nu sinds een maand naar school, er was net genoeg geld, dankzij sponsoring, om uniforms voor ze te kopen en nu kunnen zo’n 25 kinderen eindelijk onderwijs volgen!
In dit weeshuis zal ik de komende maanden mijn steentje bijdragen. Er moet hier echt een heleboel gebeuren! Ik zal hierover dan ook in mijn blogs schrijven en voor de geïnteresseerden de website: www.deceip.org. Mocht je naar Nairobi komen en interesse hebben om langs te komen bij het weeshuis, stuur me dan even een berichtje, dan kunnen we wat regelen! En voor degenen die geld of spullen willen doneren geldt natuurlijk hetzelfde!