Isiolo - the quintessential frontier town

Was hier op 2010-02-28 Gepost op:
Nanyuki, Kenia – 6 december 2008

David, de man verantwoordelijk voor de ronkende ijskast van de Impala Bar, is een Kamba van het Mwingi district. “There where the vice president comes from”, voegt hij er niet zonder enige trots aan toe. Acht jaar geleden is hij – op zoek naar werk – in Nanyuki beland. Als ik hem na enkele koude Tusker biertjes pols over de met horrorverhalen overgoten route van Isiolo tot de grens met Ethiopië, zwaait hij nonchalant met zijn immer keuterende tandenstoker in noordelijke richting. “Never been up there, moet je gek voor zijn. Na Isiolo is er niets meer. Lost Kenya, zo noemen ze het. Enkel nomaden, leeuwen en shifta’s. Bandieten zijn het!” David trekt zijn mond scheef en zijn schouders op als ik hem vraag of het dan helemaal niet mogelijk is over land tot aan de Ethiopische grens te geraken. “Guess so, ik heb gehoord dat er vrachtwagens met goederen – sommige begeleid door gewapende askaris – tot Moyale rijden. Ze komen terug met koeien en geiten. Misschien kan je met één van hen mee. Maar ik raad het absoluut niet aan. Waarom vlieg je niet naar Ethiopië?” Davids laatste vraag houdt me later die avond nog enige tijd wakker. Waarom vlieg ik niet? Mm, anyway, eerst maar eens naar Isiolo en dan zien we wel verder.
Wil jij 1 jaar lang reisinspiratie over de mooiste bestemmingen? Bestel hier 9 nummers Columbus Travel voor € 59 + ontvang een Eastpak-rugzak cadeau (t.w.v. € 60)!
Wil jij 1 jaar lang reisinspiratie over de mooiste bestemmingen? Bestel hier 9 nummers Columbus Travel voor € 59 + ontvang een Eastpak-rugzak cadeau (t.w.v. € 60)!
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.