Mombassa

'292673' door Rsteeghs '292673' door Rsteeghs

KeniaMombassa

KeniaMombassa

Waterpret

Rsteeghs

Dit Afrikaanse jongetje was aan het spelen in het zwembad van ons hotel in Mombasa, waar R. en ik in december 2010 verbleven. Hij had zeer veel plezier in het pierenbadje, dook steeds vol energie onder en maakte koprolletjes in het water. Hij straalde! Erg leuk om naar te kijken (en vanaf mijn bedje foto’s te schieten ;-)

'361704' door Rhodaxx '361704' door Rhodaxx

KeniaMombassa

KeniaMombassa

Ochtendrood

Rhodaxx

De luchten in Kenia kunnen er ook mysterieus uitzien. Ik maakte de foto rond 6.00 uur 's morgens en een paar uur later was de lucht stralend blauw en lagen we weer heerlijk aan het strand.

'252788' door LottyvHulst '252788' door LottyvHulst

KeniaMombassa

KeniaMombassa

Masai

LottyvHulst

Kippenvel is wat ik kreeg toen ik hem zag. Nu weer. De brandmerken op zijn wangen dienen als herkenning voor andere stammen. Elke Masai heeft ze.

'486013' door esther87 '486013' door esther87

KeniaMombassa

KeniaMombassa

School for the deaf

esther87

Ik had vorige week de kans om met stichting Teachers4Teachers 10 dagen op reis te gaan naar Kenia, waar we met een groep van ruim 40 docenten gingen samenwerken met Keniaanse collega's. Een fantastische en inspirerende ervaring. Tijdens een dag scholen bezoeken kwam ik met mijn collega's terecht op de 'school for the deaf' in Kwale, een school waar dove en slechthorende kinderen 24/7 leven en hier onderwijs, eten en een dak boven hun hoofd krijgen.

'453209' door silly '453209' door silly

KeniaMombassa

KeniaMombassa

Massai

silly

De Massai is de naam die wordt gegeven aan een grotendeels nomadisch volk in Oost-Afrika, voornamelijk woonachtig in Kenia en Tanzania. De Masaï slaagden er in om, ondanks de groeiende moderne civilisatie, hun eeuwenoude tradities te bewaren. Door verschillende oorzaken, zoals de afname van weidegrond voor hun vee en droogte, staat deze traditionele leefwijze sterk onder druk. De totale populatie van de Masaï wordt geschat op 900.000, zo'n 350.000 tot 453.000 hiervan leven in Kenia.De Masaï is een nomadenstam, ze kennen geen landsgrenzen. Vee is voor de Masaï onontbeerlijk. Ze eten het vlees, drinken het bloed en melk, gebruiken de huiden voor huizen en hun botten voor bijvoorbeeld kammen.Deze massai man kwam ik tegen in een dorpje vlakbij Tsavo East in Kenia.

'252774' door LottyvHulst '252774' door LottyvHulst

KeniaMombassa

KeniaMombassa

Masai, wat is ze mooi

LottyvHulst

Mijn god wat is ze mooi. Deze Masai heeft een gezicht om uren naar te blijven kijken. Op dit moment staarde ze naar het bekende 'spring-ritueel', gedemonstreerd door een aantal dorpsgenoten. Ik was echter meer geboeid door het gezicht van deze Masai, dan door het toneelstukje dat links van mij werd opgevoerd.

'137055' door dannybianca '137055' door dannybianca

KeniaMombassa

KeniaMombassa

Ondergaande zon

dannybianca

Als de zon ondergaat stoppen de vissers met werken en leggen ze hun bootje voor anker. Morgen is er weer een nieuwe dag!

'140193' door JVersteeg '140193' door JVersteeg

KeniaMombassa

KeniaMombassa

Teveel licht

JVersteeg

Dit kleine manneke in het centrum van Mombasa had moeite tegen het felle licht in te kijken....

'153721' door dannybianca '153721' door dannybianca

KeniaMombassa

KeniaMombassa

Verlaten bootje

dannybianca

Op Funzi island heb je een prachtig mangrove gebied en tijdens een tussenstop op een eilandje zagen we dit verlaten bootje.

'453324' door silly '453324' door silly

KeniaMombassa

KeniaMombassa

Krijgersdans

silly

De Masai is met voorsprong de bekendste stam van Afrika. Met hun opvallende rode gewaden zijn ze een veel geziene verschijning wanneer je op een safari trip in de beroemde wildparken van Tanzania en Kenia bent. Wanneer je een bezoek brengt aan een Masai dorp, zul je ongetwijfeld getrakteerd worden op een voorstelling van zang en dans. De meest opvallende dans is waar de krijgers in een halve cirkel staan en één voor één in het midden op en neer springen. Het is daarbij zeer imponerend hoe hoog de toch al lange krijgers daarbij komen. Ook opvallend is het gezang, waarbij ze vanuit hun keel een zeer lage hummende basklank produceren, tegelijkertijd raken ze in een soort trance

'459128' door PeggyvE '459128' door PeggyvE

KeniaMombassa

KeniaMombassa

Stiekem achtervolgen

PeggyvE

Tijdens een wandeling in het achterland van Diani Beach liepen wij door een klein dorpje. We vielen daar met onze twee blonde meiden best wel op. Deze jongens waren erg nieuwsgierig, maar zo verlegen. Ze hebben een tijd achter ons aan gelopen en steeds als we omkeken doken ze weg. Dit heeft een tijdje geduurd, maar later overwon toch hun nieuwsgierigheid. Ze durfden iets dichter bij te komen met hun fietsband als "hoepel". Snel konden we een plaatje schieten.

'302436' door Rsteeghs '302436' door Rsteeghs

KeniaMombassa

KeniaMombassa

Stoepje

Rsteeghs

Mombassa is een kleurrijke stad. Helaas heb ik er niet heel veel van gezien, daarvoor was ik te kort in Kenia en wilde ik naast de safari die ik maakte in Tsavo NP ook van de zon en het strand genieten. Maar tijdens de heen en terugrit van de safari heb ik zoveel mogelijk van de stad in me op proberen te nemen door uit het raampje van het safaribusje te kijken. Gelukkig was het druk in de straten, waardoor het busje niet hard kon rijden en ik ook nog enkele foto’s heb kunnen maken. Zoals van deze vrouw, die lekker op een stoepje voor zich uit zit te kijken. Ik vond haar kleren en slippers een kleurrijk geheel vormen, zeker tegen de witte achtergrond van de muur. Ik heb me voorgenomen om als ik een volgende keer in Mombassa ben zeker één of twee dagen de stad te gaan bekijken en me wat meer onder te dompelen in het leven daar. Dat vind ik namelijk altijd heerlijk!

'368849' door kuiken '368849' door kuiken

KeniaMombassa

KeniaMombassa

Visite op het balkon

kuiken

Vroeg in de ochtend, met een kopje thee zat ik te genieten op mijn balkon van weer een prachtige zonsopgang. vanuit mijn ooghoek zie ik iets bewegen vanaf het balkon van de buren. Denk eerst nog dat het de buurman is die om het hoekje kijkt maar nee, het was deze sykes aap. Hij heeft een hele tijd lekker op de rand gezeten en samen keken we naar de zee, beide nog een beetje slaperig en zo nu en dan gapend, wat natuurlijk wel even op de foto moest worden gezet. (het gapen van de aap dan wel te verstaan).

'248270' door Harbers '248270' door Harbers

KeniaMombassa

KeniaMombassa

Gehaktdag

Harbers

Ja vandaag gehaktdag, maar nu ik hier zo sta en al dat vlees zie met al die vliegen erop weet ik niet of het voor mij vandaag wel gehaktdag zal zijn !

'363208' door Diana '363208' door Diana

KeniaMombassa

KeniaMombassa

Laatste dag

Diana

Locatie: Diani Beach, Mombasa, Kenya. Na 3 weken te hebben genoten van het wild, hebben we nog een weekje niks gedaan in Diani Beach. Deze foto is gemaakt op onze laatste dag in dit prachtige land.

'299252' door ab82 '299252' door ab82

KeniaMombassa

KeniaMombassa

Strandwandeling in...

ab82

Een dromedaris tijdens een strandwandeling in Mombassa

'446395' door PeggyvE '446395' door PeggyvE

KeniaMombassa

KeniaMombassa

Diani Beach, Kenia

PeggyvE

Tijdens een wandeling op het strand van Diani Beach zagen we deze boomstronk liggen. De grillige vormen met op de achtergrond de rustige turquoise zee vind ik persoonlijk erg mooi.

'293051' door Rsteeghs '293051' door Rsteeghs

KeniaMombassa

KeniaMombassa

Fietstocht langs de..

Rsteeghs

Op het strand bij Mombasa zie je de meest uiteenlopende mensen. Uiteraard Westerse toeristen, maar ook toeristen uit Nairobi die hun (kerst)vakantie komen doorbrengen aan het strand en veel lokale bewoners uit Mombasa die aan het einde van de dag een duik komen nemen of zoals deze jongens een fietstochtje langs de branding door het zand maken. Heel gezellig om je in deze drukte te begeven maar ook leuk om vanaf een verhoging (het hotel) te bekijken en te fotograferen.

'274483' door Rhodaxx '274483' door Rhodaxx

KeniaMombassa

KeniaMombassa

Ochtendlicht bij...vi

Rhodaxx

Tijdens een ochtendwandeling op het strand van Mombassa, om naar de zonsopgang te gaan kijken, kwam ik deze vissers tegen. Ze waren er in alle vroegte op uit gegaan om de toeristen van verse vis te voorzien. Het licht op deze foto vind ik mooi, je ziet de zon, maar ook weer niet.

'339621' door ejbaaijens '339621' door ejbaaijens

KeniaMombassa

KeniaMombassa

Krantje naast kanon

ejbaaijens

Deze mevrouw was in Fort Jesus in Mombassa rustig een krantje aan het lezen. In de schaduw, schoenen uit, flesje water bij de hand en genieten van de rust. Wij genoten vooral van de uitzichten vanaf het Fort.

'340694' door silly '340694' door silly

KeniaMombassa

KeniaMombassa

Kleurige Glansspreeuw

silly

Op onze safari in Tsavo East kwamen wij heel veel van deze prachtige gekleurde vogeltjes tegen.Dit bleek een 3 -kleurige glansspreeuw te zijn, in de zon kwamen zijn kleuren nog beter uit.

'355086' door Diana '355086' door Diana

KeniaMombassa

KeniaMombassa

Jambo Mombasa!

Diana

4 weken Kenia, waarvan 3 weken safari. Elke dag nog vroeger op dan normaliter thuis de wekker begint te rammelen, veel stof happen, 's avonds tot de ontdekking komen dat we rond 22:00 uur begonnen te knikkebollen.......het was me de trip wel. Maar het was het meer dan waard want we hebben in die 3 weken heel veel gezien. Maar toch was het wel lekker om aan het begin van week 4 aan te komen in ons strandhotel in Diani Beach, 35 km zuidelijk van Mombasa. Nadat we onze koffers op de kamer gesmeten hadden, wisten we niet hoe snel we een kijkje moesten nemen op het strand, waar we verwelkomd werden op dit tafereel. Zucht.....het zou een zware week worden...... :)))

'325547' door moossie '325547' door moossie

KeniaMombassa

KeniaMombassa

Levensenergie

moossie

Dit portret is gemaakt in Blessed Camp, een lepradorp in Kenia, na een zeer aangrijpend interview voor een boek. Deze vrouw, ca. 35 jaar oud, vertelde dat zij 10 kinderen had gehad waarvan er nu nog 4 in leven waren. Ze had 2 mannen verloren, een aan de gevolgen van lepra, een aan Aids. Door alle ellende was ze alcoholiste geworden. Haar jongste dochtertje van 15 maanden is met HIV geinfecteerd, net zoals zij zelf. Met bedelen in de straten van Mombasa probeert ze genoeg geld te verzamelen om eten te kunnen kopen voor haar gezin, wat ze hiervoor 4 dagen in de week achter moet laten. Uit haar verhaal bleek dat zij elke vorm van levensenergie totaal was verloren, wat je aan haar lege blik op de foto wel kunt zien.

'140615' door dannybianca '140615' door dannybianca

KeniaMombassa

KeniaMombassa

Triest

dannybianca

Deze blik greep ons erg aan. Soms zeggen ogen meer dan woorden.