Masai Mara NP reisblogs

T.I.A. (this is Africa.) 2, 3.

HRoddenhof was er (tot 27 mrt 2009) Gepost op 03 feb 101 reacties

Maasai Mara, Maasai Mara, de droom van iedereen die Kenia bezoekt. Bijna had ik het niet gezien omdat ik in de kloof van Hells Gate dreigde te vallen, in en split second besloot ik naar voren te duiken in het losse zand. “ wow, nice tric” zei James, de nieuwe kok die Kip vervangt. (Kip is nog steeds bezig met het wrak…)

Omdat we extra tijd hebben bezoeken we Hells Gate,beroemd om z,n spectaculaire landschap van kloven en vulkanen, met nog steeds actieve spuitende geisers. De wandeling door de kloof is prachtig met een paar “ lastige “klimmetjes. Aan het eind ging het dus bijna mis, het rulle zand gleed onder mijn linker voet weg en ik zag mijn Keniaanse avontuur al onder in de kloof eindigen….. De beschermengel heb ik afgestoft en hartelijk bedankt.

Monteur,
Auto monteurs verdienen goud geld hier. Aangekomen in Maasai Mara staan ze je grijnzend op te wachten, er is geen auto zonder schade…..
Na weer een monster rit, (Dakar ralley) in de nieuwe auto, waarvan de rode lichtjes al na een half uur begonnen te knipperen, een automaat die zich moeizaam door de kuilen en stofwolken worstelde. Gelukkig kwamen we heelhuids aan. De campsite is leuk, gerund door locals, en alle inkomsten gaan naar de Maasai community.
Onze tent met 2 bedden, douche en toilet, ziet er prima uit, het eten is lekker en we slapen als rozen.
Big 5! Daar waar iedereen voor komt, hebben we gezien vandaag, binnen een uur! Drie cheetah’s, een luipaars met z’n prooi in een boom, olifanten, buffels, en leeuwen op aai afstand. Echt ongelooflijk. De Mara is mooi, geen woord teveel gezegd, een hele dag zwierven we rond, kop in de wind, en genieten.
T.I.A.

T.I.A.3
How beautifull is Your Name, oh Lord......

ik lig op bed bij te komen van de enerverende uren die achter me liggen en het gezang van de kerkgangers uit het maasai dorpje drijven in mijn tent.

Help, I need Help!! Carla schiet overeind, ze had al voetstappen gehoord en gescharrel op ons terrasje. Wie is dat ? Its me, Sam, ik ben aangevallen, ik bloed.... Hermien, hermien, er staat iemand voor de tent.....ik sliep als een os. Laten we eerst kijken of hij het wel is..... t,is 12 uur in de nacht..... Voorzichtig gaat de rits open, en we herkennen de schoenen van Sam.
Vol in zijn gezicht geslagen, uit de auto gesleurd, en beroofd..... t, ziet er niet fraai uit. Oke, we zetten hem in de stoel, maken de handdoek nat en beginnen te koelen en de schade op te nemen. Ik graai mijn handschoenen (!) uit mijn tas en maak zijn wond schoon. t, valt mee, hoewel er een enorme bult ontstaat, zijn lippen zijn kapot, de neus en oogkassen lijken intact.... Hij beeft als een rietje. Carla en ik werkenn als een volleerd team, in ons ondergoed/nachtgoed, voorhoofdslamp op de kop en een kring van Maasai krijgers, de security. Na een uurtje lijkt hij weer gekalmeert en we brengen hem naar z,n tent met een lading Brufen,geven James de opdracht hem af en toe te wekken en in de gaten te houden.
Stijf van de adrenaline zitten we even later in onze tent, het wordt lastig de slaap weer te vatten.

Om 6 uur gaat de wekker, we checken Sam, hij makt het goed zegt ie, ziet er niet zo uit maar we geloven hem maar. James staat er op om met ons de game drive te doen en even later staan we oog in oog met een troep leeuwen, 7 stuks, duidelijk in de mood voor de jacht....... Geweldig, de zon komt op, mooi strijk licht.... We proberemn onze cheeta,s nog weer te vinden en kijken of het luipaard z,n prooi er nog hangt. Spotten honderden buffels en stappen , echt waar bijna op de staart van een leeuw, de zelfde twee mannetjes liggen al weer uit te buiken op 1,5 mt van de auto.......

Om 9 uur genieten we van ons ontbijt en Sam gaat naar het politieburo, om aangifte te doen. Dat duurt wel even en daarom lig ik nu in de tent,bij te komen van wel een beetje veel exitement........

Nu, inmiddels in Nairobi, gauw even schrijven. We hebben weer de Dakar Ralley gereden en zitten dik onder het stof achter de computer. Morgen gaat de 4e fase van onze safari beginnen.3 dagen Amboseli!!

HRoddenhof Positie 12358 (0 p.) Lid sinds 03-02-2010 Foto's en tips: 84 Blogs: 24 Fans: 0
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Op bezoek bij de Dorse stam.
4 4
Gepost op 13 januari
Ethiopië Arba Minch
Weekendje er op uit.
4 0
Gepost op 13 januari
Ethiopië Arba Minch

Reacties bij deze blog

kuiken

Door: kuiken • Geplaatst op

Jullie maken wel wat mee zeg. Gelukkig zijn jullie zelf niet aangevallen

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.