vrijwilligerswerk in Naibosho

Hoofdfoto bij reisverhaal 'vrijwilligerswerk in Naibosho'
Was hier op 2010-11-28 Gepost op: 2 reacties.
Zo, eindelijk is het bijna zo ver, heb er best lang op moeten wachten maar komende vrijdag vertrek ik toch echt. Een maand naar Kenia, kom volgend jaar pas terug (klinkt zelfs nog een beetje langer).
De reis is in twee delen. De eerste twee weken ben ik vrijwilliger bij African impact, één van de grootste vrijwilligers oragnisaties in Afrika. Het project waar ik aan mee werk heet: De Masai Mara Big Cat, Wildlife Monitoring & Conservancy Project-Kenya. Hele mond vol.
Naibosho is nog een onbekend natuur gebied aan de noordkant van de Masai Mara maar zeer belangrijk om te behouden voor de grote trek. Op dit moment zijn medewerkers van het project bezig om het gebied in kaart te brengen en met namen ook het wild wat daar rond loopt. Dit doen we in samenwerking met de Koiyaki Guiding School. Deze school neemt per jaar zo'n 20 leerlingen aan uit de lokale bevolking, die opgeleid worden als gids in hun eigen gebied. Daarnaast ben je bezig om de delicate balans tussen het wild en de lokale bevolking wat te versterken. Immers als hun vee wordt aangevallen door hyena's of leeuwen dan is het natuurlijke instinct om dit dier te doden en dat is nu net iets wat wij liever niet willen. Er wordt dus met de Masai land eigenaren gekeken hoe we de balans kunnen versterken.
het is dus veel in de natuur werken, veel foto's maken van alles wat leeft in die natuur. Paar keer per week een birdwalk een wildlife monitoring of een big cat monitoring. Daarnaast ondersteuning in de lessen op de Koiyaki guiding school. Normaal zitten er ook ondersteunende lessen op Olesere basis school in dit project maar de kinderen hebben vakantie dus dat deel valt voor mij weg.
Na deze twee intensieve weken komt de rest van mijn familie en gaan we samen een safari doen (mount Kenya, Samburu, lake Nakuru, Lake Naivasha en de Masai Mara). Daarna met de trein naar Mombasa en begin volgend jaar naar huis terug.
Ben nu bezig met de laatste voorbereidingen.

Foto's bij dit blog

Voorvertoning leeuwen in de masai mara

leeuwen in de masai mara

Voorvertoning luipaard in de masai mara

luipaard in de masai mara

Voorvertoning cheetah in de masai mara

cheetah in de masai mara

leeuwen in de masai mara

leeuwen in de masai mara

luipaard in de masai mara

luipaard in de masai mara

cheetah in de masai mara

cheetah in de masai mara

Wil jij graag je reisfotografie naar een hoger niveau tillen? Bestel hier de Columbus Travel Reisfotografiespecial voor maar € 7,50
Wil jij graag je reisfotografie naar een hoger niveau tillen? Bestel hier de Columbus Travel Reisfotografiespecial voor maar € 7,50
 

2 reactie(s) bij "vrijwilligerswerk in Naibosho"

  • profile image comment

    Heel goed om te gaan doen. Columbus krijgt natuurlijk informatie uit de eerste hand? Heel veel plezier en tot volgend jaar.

    Door corriedewinter • geplaatst op 2010-11-29 09:24:59
  • profile image comment

    Wat leuk dat je dit gaat doen! Ik wens je veel succes en ik zie je foto's waarschijnlijk terug op Columbus? Goed dat dit werk gedaan wordt met respect voor alles en iedereen!

    Door Hermine • geplaatst op 2010-11-28 19:08:28

Laat een reactie achter

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.