Masai Mara NP

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Masai Mara NP image

vrijwilligerswerk in Naibosho

Masai Mara NP
Kenia
Kuiken

vrijwilligerswerk in Naibosho

Zo, eindelijk is het bijna zo ver, heb er best lang op moeten wachten maar komende vrijdag vertrek ik toch echt. Een maand naar Kenia, kom volgend jaar pas terug (klinkt zelfs nog een beetje langer).
De reis is in twee delen. De eerste twee weken ben ik vrijwilliger bij African impact, één van de grootste vrijwilligers oragnisaties in Afrika. Het project waar ik aan mee werk heet: De Masai Mara Big Cat, Wildlife Monitoring & Conservancy Project-Kenya. Hele mond vol.
Naibosho is nog een onbekend natuur gebied aan de noordkant van de Masai Mara maar zeer belangrijk om te behouden voor de grote trek. Op dit moment zijn medewerkers van het project bezig om het gebied in kaart te brengen en met namen ook het wild wat daar rond loopt. Dit doen we in samenwerking met de Koiyaki Guiding School. Deze school neemt per jaar zo'n 20 leerlingen aan uit de lokale bevolking, die opgeleid worden als gids in hun eigen gebied. Daarnaast ben je bezig om de delicate balans tussen het wild en de lokale bevolking wat te versterken. Immers als hun vee wordt aangevallen door hyena's of leeuwen dan is het natuurlijke instinct om dit dier te doden en dat is nu net iets wat wij liever niet willen. Er wordt dus met de Masai land eigenaren gekeken hoe we de balans kunnen versterken.
het is dus veel in de natuur werken, veel foto's maken van alles wat leeft in die natuur. Paar keer per week een birdwalk een wildlife monitoring of een big cat monitoring. Daarnaast ondersteuning in de lessen op de Koiyaki guiding school. Normaal zitten er ook ondersteunende lessen op Olesere basis school in dit project maar de kinderen hebben vakantie dus dat deel valt voor mij weg.
Na deze twee intensieve weken komt de rest van mijn familie en gaan we samen een safari doen (mount Kenya, Samburu, lake Nakuru, Lake Naivasha en de Masai Mara). Daarna met de trein naar Mombasa en begin volgend jaar naar huis terug.
Ben nu bezig met de laatste voorbereidingen.

Foto's

4c3c5.jpg
4c3c5.jpg
Kuiken
59541.jpg
59541.jpg
Kuiken