Lake Nakuru foto's & tips

'460265' door Karindewolf '460265' door Karindewolf

KeniaLake Nakuru

KeniaLake Nakuru

Drie op een rij!

Karindewolf

Drie op een rij...wat kan ik er meer van zeggen . Ik hoef niet de uitleg te doen van de witte en zwarte neushoorn... die is hier al dikwijls verteld. Ik zelf heb er heel lang over gedaan eer ik de juiste uitleg kreeg maar ondertussen weet ik ze te herkennen... Dit zijn drie witte neushoorns!

'489343' door vulture1960 '489343' door vulture1960

KeniaLake Nakuru

KeniaLake Nakuru

Buffel + Ossenpikkers

vulture1960

We kwamen veel buffels tegen tijdens onze gamedrive. In grote groepen maar soms ook alleen. Nou ja alleen. 3 ossenpikkers en 2 witte reigers had hij als gezelschap!

'489795' door vulture1960 '489795' door vulture1960

KeniaLake Nakuru

KeniaLake Nakuru

Pelikanen panorama

vulture1960

Mooie gamedrive gehad bij Lake Nakuru. Veel vogels, flamingo's en pelikanen gezien. ook de nodige bokken. Er zat een hele grote groep pelikanen bij elkaar. Mooi om te zien hoe ze vissen een stuk of 10 pelikanen gaan synchroon met hun snavel onderwater om vis te vangen. Leuk om te zien! Boven op de berg heerlijk gepicknickt met een prachtig uitzicht op het meer!

'490003' door travelbag '490003' door travelbag

KeniaLake Nakuru

KeniaLake Nakuru

Twee tegen één

travelbag

Deze drie neushoorns kwamen onderweg in de omgeving van Lake Nakuru tegen. Het was twee tegen één. Het ging er af en toe hard aan toe. De linker neushoorn is zelfs bij dat gevecht een beetje gewond geraakt.

'490922' door travelbag '490922' door travelbag

KeniaLake Nakuru

KeniaLake Nakuru

Lake Nakuru van boven

travelbag

Lake Nakuru van boven af gezien vond ik heel speciaal. Er is dan heel goed te zien hoeveel pelikanen en een wat kleiner aantal flamingo's daar zitten. Ze vormen een heel lint langs de kust. Echt de moeite waard om ergens even een hoog plekje te zoeken.

'489528' door vulture1960 '489528' door vulture1960

KeniaLake Nakuru

KeniaLake Nakuru

Ossenpikker in...duik

vulture1960

Mooie gamedrive gehad bij Lake Nakuru. Veel vogels, flamingo's en pelikanen gezien. ook de nodige bokken. We kwamen ook nog een paartje neushoors tegen. En toen kwam er net een ossenpicker in duikvlucht aan. Boven op de berg heerlijk gepicknickt met een prachtig uitzicht op het meer!

'441344' door vulture1960 '441344' door vulture1960

KeniaLake Nakuru

KeniaLake Nakuru

Jonge zebra

vulture1960

We kwamen deze zebra's tegen die rustig stonden te grazen. Het jonge zebraatje staat nog wat onwennig en hoog op zijn poten. Hij stond nieuwsgierig naar ons te kijken.

'458363' door Cobinho '458363' door Cobinho

KeniaLake Nakuru

KeniaLake Nakuru

The Usual Suspects

Cobinho

We rijden het Lake Nakuru National Park binnen. Het is direct al rumoerig en onrustig... na al. We kijken om ons heen en ja hoor de oorzaak gevonden! Niet onverwacht een groep van `the usual suspects'. Voor de trailer, van mijn favoriete film: https://www.youtube.com/watch?v=oiXdPolca5w

'500409' door travelbag '500409' door travelbag

KeniaLake Nakuru

KeniaLake Nakuru

Buffels te water

travelbag

We hadden in onze truck een hele tijd staan kijken naar een hele grote groep buffels die over de vlakte aan kwamen lopen. Een aantal van hun zochten de waterkant op. Ze vormen een mooi contrast met de pelikanen en de flamingos in het water. Het weer was regenachtig, dus daarom bewust voor zw/wit gekozen. Graag even openen

'520397' door travelbag '520397' door travelbag

KeniaLake Nakuru

KeniaLake Nakuru

Volle bak

travelbag

Lake Nakuru is een schitterende plek. Toen wij er waren hadden we niet heel mooi weer, maar wel ontzettend veel vogels. Vooral veel pelikanen, maar ook de flamingo's lieten zich volop zien. Ik hoorde laatste dat de vogelpopulatie sterk aan het afnemen is, erg jammer.

'504188' door travelbag '504188' door travelbag

KeniaLake Nakuru

KeniaLake Nakuru

Beetje nat

travelbag

Aangekomen bij Lake Nakuru hadden we regen. Alles was nat en een beetje troosteloos. Het leek wel of zochten ook de vogels troost bij elkaar. Ze zitten ineen gedoken en net als ons de regen af te wachten. Graag even openen.

'438463' door photofreak '438463' door photofreak

KeniaLake Nakuru

KeniaLake Nakuru

Stoere jongen

photofreak

Buffels vind ik altijd van die stoere dieren. Met een uitstraling van: wie doet me wat! Zo ook deze jongen. Kijk 'm relaxt staan, lekker te herkauwen. Als je goed kijkt zie je ook nog een gluurdertje die ook op de foto wou.

'514381' door travelbag '514381' door travelbag

KeniaLake Nakuru

KeniaLake Nakuru

Tussen de pelikanen

travelbag

Lake Nakuru is een schitterende plek om te bezoeken. Wij stonden er met een tentje op een camping bijna direct aan het meer. Veel leuker dan in een hotel er km vanaf. Vooral de vele vogels die je er ziet geven het meer een speciaal tintje. Linten lang van flamingo's en veel pelikanen. Wij troffen het met de buffels die zich leuk mengden tussen de pelikanen. Graag even openen

'438507' door photofreak '438507' door photofreak

KeniaLake Nakuru

KeniaLake Nakuru

Met moeder aan de...w

photofreak

Deze luipaardmoeder hield haar jong goed in de gaten. Overal waar de kleine ging, was moeder dichtbij. We hebben ze een tijdje kunnen volgen totdat ze in het hoge riet verdwenen.

'457130' door akerkvliet '457130' door akerkvliet

KeniaLake Nakuru

KeniaLake Nakuru

Look at me...

akerkvliet

De vervet, Zuid-Afrikaanse groene meerkat of blauw aap is een soort van het geslacht groene meerkatten. Van alle groene meerkatten heeft de vervet het grootste verspreidingsgebied, dat zich uitstrekt van Zuid-Afrika tot Ethiopië.

'485139' door vulture1960 '485139' door vulture1960

KeniaLake Nakuru

KeniaLake Nakuru

Boutje leggen

vulture1960

Lake Nakuru is ook zon mooie plek die je moet bezoeken. Waarom, gewoon omdat het mooi is. Veel te zien. En ook anders dan normaal. Sommige dieren willen wel wat privacy maar dat krijgen ze niet van de paparazzi fotograaf !

'446530' door vulture1960 '446530' door vulture1960

KeniaLake Nakuru

KeniaLake Nakuru

Buffels

vulture1960

We bezochten Lake Nakuru, veel vogels gezien. Maar ook buffels die het er even van namen,, imposant om daar op een paar meter van in een truck te zitten De kafferbuffel is een grote, sterke buffel met korte poten, een gespierde nek en een grote kop met een brede snuit en grote oren. Het is het grootste holhoornige hoefdier van Afrika. Hij heeft een korte vacht. Volwassen kafferbuffels zijn meestal rood tot donkergrijs of zwart. Jongere dieren zijn meestal roodachtig bruin van kleur. De onderzijde en de kin zijn lichter van kleur, tot roomwit. De staart is lang en eindigt in een zwarte kwast. De oren zijn groot, rond en met kwastjes. Zowel mannetjes als vrouwtjes hebben zware, zijwaarts krullende hoorns. De hoorns zijn goede wapens tegen predatoren. De grootte en vorm van de hoorns verschillen per regio, ondersoort, geslacht en leeftijd. Oude stieren hebben de grootste hoorns. bron Wikipedia De kafferbuffel heeft een kop-romplengte van 170 tot 340 centimeter, een staartlengte van 50 tot 80 centimeter, een schofthoogte van 100 tot 170 centimeter en een lichaamsgewicht van 250 tot 850 kilogram.

'458057' door PeggyvE '458057' door PeggyvE

KeniaLake Nakuru

KeniaLake Nakuru

Wat was er zo boeiend

PeggyvE

Bij Lake Nakuru zijn heel veel bavianen. Ze zijn al zo aan mensen gewend, dat ze soms héél erg brutaal kunnen zijn. Maar deze baviaan niet. Hij zat rustig te kijken wat er zoal gebeurde. Ik kon aardig dichtbij komen. Ik heb zijn kop "eruit" geknipt. Toen ik dit plaatje zag, rees bij mij de vraag. Waarom kon ik zo dicht bij je komen? Wat was er zo boeiend?

'516820' door travelbag '516820' door travelbag

KeniaLake Nakuru

KeniaLake Nakuru

Contact met de gnoes

travelbag

Lake Nakuru is een schitterend gebied om tijdens je reis in Kenia te bezoeken. Het is erg vogelrijk, maar ook veel ander wild is er te spotten. De gnoe is daar ook van de partij. Vaak in grote groepen tref je ze aan.

'459362' door akerkvliet '459362' door akerkvliet

KeniaLake Nakuru

KeniaLake Nakuru

Eiland bewoners

akerkvliet

Pelikanen ! ik heb er nog nooit zoveel bijelkaar gezien. Een groep pelikanen jaagt gezamenlijk. Door uitbundig vleugel geklapper wordt een school vissen naar ondiep water gedreven. Pelikanen hebben een grote snavel en een grote keelzak (tussen de onderkant van de snavel en de keel). Als een pelikaan een prooi ziet schept hij de vissen uit het water. Als hij zijn hoofd optilt gaat het water weg en blijf de vis achter. Ook naast de gezamenlijke jacht zijn pelikanen sociale vogels. Ze broeden in kolonies, waar ze dicht op elkaar zitten. En dat is wel te zien aan de foto die ik heb gemaakt.

'438003' door photofreak '438003' door photofreak

KeniaLake Nakuru

KeniaLake Nakuru

Ondergaande zon in...

photofreak

Al die geweldige dieren die we overdag zagen dat was al super. Zo'n dag kon niet meer stuk en dacht je dat je alles had gehad maar 's avonds werden we ook nog eens getrakteerd op een prachtige zonsondergang.

'570448' door baatjes '570448' door baatjes

KeniaLake Nakuru

KeniaLake Nakuru

Luie zondag

baatjes

Het duurde even voordat we de Big Five hadden gespot. Al rijdend door Lake Nakuru National Park riep mijn man plotseling ‘stop, ik zie een luipaard’. Dat het luipaard van schrik niet is vertrokken, is een wonder.

'529843' door CBurgstad '529843' door CBurgstad

KeniaLake Nakuru

KeniaLake Nakuru

Baboon Hill

CBurgstad

Kenia kent een aantal prachtige meren en Lake Nakuru is één van de bekendste en mooiste daar van. De oevers van het meer zijn witgekleurd door het zout en langs en in het meer zien we veel watervogels zoals de maraboe, ooievaars en lepelaars. Maar het meest opvallend zijn natuurlijk de duizenden flamingo's die het meer roze kleuren! Omdat in het gele gras rond het meer ook leeuwen en/of andere roofdieren zitten, mogen we hier de truck niet verlaten. We rijden vervolgens naar Baboon Hill, een hooggelegen rotsgebied vanwaar we een schitterend uitzicht hebben op het gele grasland, het donkerblauwe meer met de roze rand van flamingo's en de prachtige wolken. Je ziet duidelijk de sporen waar de auto's langs het meer rijden. En vanaf deze veilige afstand, gezeten op een rots, is het heerlijk genieten van een lekkere lunch en een schitterend uitzicht ....!!!

'543892' door vulture1960 '543892' door vulture1960

KeniaLake Nakuru

KeniaLake Nakuru

4 op een rij

vulture1960

We bezoeken Lake Nakuru. Heel gevarieerd landschap en ook veel diersoorten. Het staat bekend om zijn flamingo's en pelikanen en andere vogels. Maar je ziet er ook neushoorns en leeuwen. Er waren ook veel buffels. Ze namen het ervan een beetje eten en drinken! Deze familie stond mooi bijelkaar! Op de achtergrond zie je nog de flamingo's!