Kustgebied

'319295' door HRoddenhof '319295' door HRoddenhof

KeniaKustgebied

KeniaKustgebied

Spelen met de...zelfg

HRoddenhof

Wachtend op de laatste patienten op bushcamp in Taita-Taveta, zag ik dit jongetje, steeds maar weer de heuvel op en af gaan met zijn zelfgemaakte fiets. Na een tijdje vertrok hij naar huis, met de bekende gele jerrycan gevuld met 10 ltr water voorzichtig balancerend de heuvel af.

'297331' door Rsteeghs '297331' door Rsteeghs

KeniaKustgebied

KeniaKustgebied

Bruin-wit

Rsteeghs

Nog een foto met tegenlicht, of in ieder geval heel veel licht ;-) Deze foto maakte ik vanaf een verhoging aan het strand van Mombasa (Nyali Beach). Het was druk, veel Keniaanse gezinnen vermaakten zich in zee of op het strand. Dit jongetje was er samen met zijn moeder, hij had net gezwommen en kwam met een blij gezichtje en vol passie en energie naar haar toe gerend. Zijn bruine velletje stak lekker fel af tegen het witte zand, dat door de zon nog eens extra werd opgelicht.

'198981' door Hessing '198981' door Hessing

KeniaKustgebied

KeniaKustgebied

Kapsel

Hessing

In het dorpje van de lokale bevolking laat een meisje ons zien hoe mooi haar haar gevlochten is.

'308078' door Rsteeghs '308078' door Rsteeghs

KeniaKustgebied

KeniaKustgebied

Vrolijke muts

Rsteeghs

Deze man op het strand van Mombasa straalde een en al vrolijkheid uit: zijn twinkelende, lachende ogen, mooie brede glimlach en vrolijke kleren en bijpassende muts die je veel zag in dit gedeelte van Kenia. Ik maakte eerst een praatje met hem en zijn vriend, bij wie ik een paar spulletjes kocht, en vroeg of ik een foto van hem mocht maken omdat ik zijn muts zo leuk vond. Dat mocht wel en hij wilde ook wel zo’n muts voor me regelen. Dat hoefde ik dan weer niet, maar het was wel erg aardig aangeboden.

'296264' door Loukas '296264' door Loukas

KeniaKustgebied

KeniaKustgebied

Zonsopgang in Diani

Loukas

Vroeg opstaan om de zonsopvang te zien in het evenaarsgebied loont. Iedere dag een gegarandeerd spektakel. Je ziet de zon letterlijk uit het water omhoog komen.

'324305' door themonkey '324305' door themonkey

KeniaKustgebied

KeniaKustgebied

Verlegen op Wasini

themonkey

Zuster en broer poseren op wasini island Kenya Altijd moeilijk ... eerst vragen of ze op de foto willen , als het dan mag proberen om de kinderen in de andere richting te laten kijken .

'438595' door photofreak '438595' door photofreak

KeniaKustgebied

KeniaKustgebied

De vriendelijkheid...

photofreak

Deze dame woont op het eiland Funzi. Dit eiland wordt bewoond door moslims en leven vooral van de visvangst en van de toeristen. De meeste mensen vond ik daar niet al te vriendelijk waarschijnlijk omdat ze verwachten dat de toeristen bakken vol met geld daar uitgeven maar dit dus niet doen (ze verkopen alleen van die grote batikdoeken en kleine prullaria). En dat is natuurlijk wel teleurstellend voor hen. Maar het eiland is daarentegen prachtig.

'122505' door pdanielse '122505' door pdanielse

KeniaKustgebied

KeniaKustgebied

Guitar man

pdanielse

Als muzikant vind ik het prachtig om mensen in vreemde landen muziek horen te maken. Deze man had een zelf gebouwd snaar instrument en speelde daarmee de sterren van de hemel.

'438236' door photofreak '438236' door photofreak

KeniaKustgebied

KeniaKustgebied

Natuurlijke schoonhei

photofreak

Op het eiland Funzi zag ik dit prachtige meisje staan in de deuropening. Nadat ik de foto had gemaakt heb ik deze aan haar laten zien en toen werd ze verlegen maar kon ik aan haar ogen zien dat ze het wel heel leuk vond. Zo lief!

'322328' door Rsteeghs '322328' door Rsteeghs

KeniaKustgebied

KeniaKustgebied

Stoned en grappig

Rsteeghs

Deze man ontmoette ik op het strand van Mombasa. Een goedlachs type met bloeddoorlopen ogen die nogal stoned overkwam en heel aardig en grappig met me kletste. Ik heb twee foto's van hem mogen/kunnen maken voordat hij weer joelend het strand over rende.

'323993' door themonkey '323993' door themonkey

KeniaKustgebied

KeniaKustgebied

Kenya Wasini eiland

themonkey

Kenya Wasini eiland , Vissers maken zich klaar voor de dagelijkse tocht . foto genomen na een dolfijn en snorkel trip . Dit is tevens mijn eerste foto die ik plaats op reisreporter

'330804' door MvanOldenbarneveld '330804' door MvanOldenbarneveld

KeniaKustgebied

KeniaKustgebied

Schoolmeisje in Kenia

MvanOldenbarneveld

Dit meisje heb ik vastgelegd tijdens een bezoek aan de School voor de Mentally Challenged in Kwale. De school wordt gesteund door het VDT, zodat ook deze kinderen de aandacht krijgen die ze verdienen.

'440153' door photofreak '440153' door photofreak

KeniaKustgebied

KeniaKustgebied

Tropisch plaatje

photofreak

Met deze tropische temperaturen moet ik meteen weer denken aan het prachtige tropische eiland Funzi. Jammer genoeg hebben we hier in Nederland niet zo'n mooi strand en prachtig blauw water.

'122832' door pdanielse '122832' door pdanielse

KeniaKustgebied

KeniaKustgebied

Medicijnman

pdanielse

Deze medicijnman vertoont zijn kunsten aan de toeristen in de Ngomongo Villages, zo'n 30 km. ten noorden van Mombasa. Let ook op het doodshoofd enzo waar hij zijn brouwsel met bezweringen en al mee maakt.

'264122' door pbroek '264122' door pbroek

KeniaKustgebied

KeniaKustgebied

VISSERS VAN WASINI...

pbroek

Elke dag varen ze uit om vis voor het eiland te vangen,belangrijk voor de dagelijkse levensbehoefte,buiten de geit wordt n.l veel vis gegeten,en ik moet zeggen na het nuttigen van de lunch op dit eiland,dat de visjes opperbest smaakten.

'237836' door HRoddenhof '237836' door HRoddenhof

KeniaKustgebied

KeniaKustgebied

Door haar ogen...

HRoddenhof

Door haar ogen zag ik mezelf, een Mzungu, met een witte polo, dat betekent geheid een prikje. Achtergelaten door haar moeder, opgevangen door een buurvrouw, die er toch ook al 6 had te verzorgen, keek ze met die grote ogen naar me op.

'360232' door ejbaaijens '360232' door ejbaaijens

KeniaKustgebied

KeniaKustgebied

Feta kgomo o tshware.

ejbaaijens

Deze massai vertelde dat hij een leeuw heeft gedood. Om die reden heeft hij op zijn borst het woord Simba gekerft! Simba is het Swahili woord voor leeuw. Ik vroeg hem of dat wel mocht omdat leeuwen beschermd zijn. Hij zei dat het wel mag als de leeuw het vee of mensen bedreigd. Tja het vee en de stamleden moet ook beschermd worden .... Een toepasselijk Afrikaans spreekwoord is: 'Feta kgomo o tshware motho'. Dit betekent: ‘indien iemand voor een beslissende keuze staat tussen zijn eigen welzijn en het beschermen van het leven van een ander, dan moet hij kiezen voor de bescherming van het leven’.

'391395' door lotjekaak '391395' door lotjekaak

KeniaKustgebied

KeniaKustgebied

Prachtig meisje uit..

lotjekaak

Tijdens een journalistieke reis ontmoet ik dit prachtige meisje van de Watta stam, levend aan en van de Tana rivier in Kenia. Met een beetje geluk krijg ik haar alleen op deze portretfoto.

'439176' door photofreak '439176' door photofreak

KeniaKustgebied

KeniaKustgebied

Heerlijk slapen

photofreak

Op de markt op het eiland Funzi lag dit meisje heerlijk te slapen. Ze trok zich niets aan van de toeristen of alle rumoer op de markt.

'322375' door Rsteeghs '322375' door Rsteeghs

KeniaKustgebied

KeniaKustgebied

Thumbs up!

Rsteeghs

Ik zie hier zo nu en dan prachtig bewerkte zw-w foto's voorbij komen en heb me ook eens aan zo'n experiment gewaagd. Deze foto leende zich er goed voor, want deze vrolijke man zat op het strand en was dus omgeven door lichtgekleurd zand. Het is het strand van Mombasa, een erg leuke plek voor een ontspannen vakantie (gecombineerd met safari). Ben benieuwd wat jullie van het experiment vinden!

'439271' door photofreak '439271' door photofreak

KeniaKustgebied

KeniaKustgebied

Kleurrijke eb

photofreak

Het Reef hotel in Mombasa ligt aan het strand. En 's middags zo rond half 3 was het eb en dan kreeg je deze prachtige kleuren te zien.

'365013' door Loukas '365013' door Loukas

KeniaKustgebied

KeniaKustgebied

Dancing on the beach

Loukas

Dancing on the beach..heel toevallg..dit opgemerkt..bleek een huweliijksfeste te zijn, echt genieten..met de weinige mogelijkheden die er zijn?. We kunnen nog heel wat leren hoor ,!

'246671' door Jeannette1953 '246671' door Jeannette1953

KeniaKustgebied

KeniaKustgebied

Overleg..

Jeannette1953

Toch zo heerlijk om te zien...ook deze Masaikinderen overleggend onder de boom met op de achtergrond hun huizen gemaakt van uitwerpselen van koeien.(dan probeer ik dat netjes te zeggen)

'242942' door HRoddenhof '242942' door HRoddenhof

KeniaKustgebied

KeniaKustgebied

Look at the bright...

HRoddenhof

Another day in the Sun, zwijgend zit ik in de schaduw van een palmboom, een jongen doet de was, een grote stapel kleren ligt voor hem. Hij lacht, ja hij is vrijwilliger uit het dorp. 2 kinderen darren over het erf, spelen met een zonnebril zonder glas. Ze hebben mazelen en hoeven niet naar school.