Hell's Gate NP

Anders dan de naam Hell’s Gate NP je doet denken is het een vredig Hell's Gate NPans park, met de zeldzame mogelijkheid om het park per fiets of te voet te verkennen. Doordat het park vlakbij de hoofdstad Nairobi ligt is het een populaire bestemming voor een dagje uit. Voor velen kan het landschap bekend voorkomen uit de Disney-film The Lion King, dat op Hell's Gate is geïnspireerd.

Informatie over Hell's Gate NP

Beste foto's & tips van Hell's Gate NP

'458942' door Cobinho '458942' door Cobinho

KeniaHell's Gate NP

KeniaHell's Gate NP

The Lion King

Cobinho

Voor de afwisseling gaan we te voet door een National Park, we zijn in Hell’s Gate (Naivasha). Ik vind het wel wat hebben om een safari lopend te doen. Er is beloofd dat we geen roofdieren zullen tegen komen, echter we vinden wel afdrukken van een cheetah… helaas niet gezien! Niet eerder voelde ik mezo dicht bij de natuur, nog meer dan eerdere (gemotoriseerde) safari’s. Er wordt letterlijk stilgestaan bij struikjes, pootafdrukken. Je ziet en beleeft dingen nu toch weer anders. Ik heb het bijzonder naar mijn zin en kijk mijn ogen uit. Opeens zie ik een berg met een nogal aparte vorm. Het komt mij heel bekend voor, maar kan het niet onmiddellijk plaatsen. Ineens weet ik het… het lijkt heel veel op `Pride Rock’. Het komt uit de film `The Lion King’ en het is de plek waar de pasgeboren Simba aan de dieren wordt getoond. In mijn achterhoofd hoor ik het begin van het openingsnumer `The circle life’: Nants ingonyama bagithi Baba Sithi uhm ingonyama Nants ingonyama bagithi baba Sithi uhhmm ingonyama Ingonyama Siyo Nqoba Ingonyama Ingonyama nengw' enamabala Bekijk the trailer: https://www.youtube.com/watch?v=4sj1MT05lAA

'567786' door Dianadm '567786' door Dianadm

KeniaHell's Gate NP

KeniaHell's Gate NP

Fietssafari bij Hell'

Dianadm

Hell's Gate NP is één van de drie parken in Kenia waar je op de fiets of te voet op safari kunt gaan. Door het ontbreken van groot wild en het nauwelijks voorkomen van katachtigen is dit NP heel geschikt om het gebied op een 'andere' manier te ontdekken. Onder begeleiding van een gids stappen we op een mountainbike en fietsen langs steile rotswanden, waar gieren hun nest hebben, en tussen buffels, giraffen, antilopen, zebra’s en wrattenzwijntjes. Fietsen is totaal andere beleving dan per auto. Weliswaar zie je het wild van een afstandje (de dieren zijn toch vaak schuw), toch voelt het veel dichter bij de natuur en beleef je alles intenser. Regelmatig stappen we af om pootafdrukken van dichtbij te bekijken of van het uitzicht te genieten. De wegen hier zijn onverhard, maar goed te befietsen. Je kunt een trail van 7 of 14 km volgen, waarbij de lange route bekend staat als een pittig traject, maar in de praktijk valt dat reuze mee. De entree van 30 euro is voor safari-begrippen laag. Hierbij komt nog wel de huur van je fiets. Deze kun je het best net buiten Hell’s Gate huren, een stuk goedkoper en de kwaliteit is van de fietsen is ook stukken beter.

'522384' door Dianadm '522384' door Dianadm

KeniaHell's Gate NP

KeniaHell's Gate NP

Frisdrank-kraampje

Dianadm

Aan het eind van de kloof bij Hell's Gate stond dit frisdrankkraampje. Strategisch goed gekozen want na een inspannende wandeling door deze kloof smaakt zelfs lauwe cola lekker.

Laat kaart zien