Kenia

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Kenia image

Verslaafd aan Kenia.

Kenia
Afrika
JetvanOch

Verslaafd aan Kenia.

Ik was gewaarschuwd toen ik in 2002 voor het eerst naar Kenia reisde, ‘wanneer je eenmaal gestoken bent door de Afrikaanse mug wil je steeds weer terug’ is een van de gezegden over het reizen naar het Afrikaanse continent. En dat is uit gekomen, ben inmiddels 10 keer op bezoek geweest in dit voor mij heel bijzondere land. En het voelt steeds weer als een beetje thuiskomen.
Wat heeft Kenia veel te bieden: de gastvrijheid van bijzonder vriendelijke mensen, de enorme veelzijdigheid van de natuur, de ruimte, de dieren, het eten, de geuren, de kleuren, de geluiden, de stilte………………..
"Er is niet één ochtend in Afrika dat ik wakker werd dat ik niet gelukkig was" in dit citaat van Ernest Hemingway kan ik me helemaal vinden. Na een nacht met de geluiden van de savanne rond je tent wakker worden met het uitzicht op een stijgende Afrikaanse zon geeft een onbeschrijfelijk gevoel.
Een safari in Kenia beleef je met al je zintuigen. Je ziet de prachtige landschappen, voelt de warme lucht in je gezicht, ruikt de typische geur van stof en houtvuur en je hoort de geluiden van de savanne. Op safari ben je midden in de leefomgeving van wilde dieren, je bent gast in hun habitat en kunt zo maar ineens oog in oog staan met de big 5. En vergeet naast die Big Five ook niet het kleine wild en de honderden vogelsoorten.
Kenia is ook Afrikaanse sferen, het drukke verkeer op en langs de weg, de georganiseerde chaos waarin het dagelijks leven zich afspeelt in de steden en dorpen onderweg.
En dan is Kenia ook nog een prachtige kuststrook met een kleurrijke tropische onderwaterwereld en warme Indische Oceaan.
Ik heb na ieder nieuw bezoek, meer heimwee naar dit prachtige land en kan niet wachten er weer naar terug te keren! Kenia is voor altijd een deel van mij.

Foto's

09f00.jpg
09f00.jpg
JetvanOch
42289.jpg
42289.jpg
JetvanOch
9ca5b.jpg
9ca5b.jpg
JetvanOch
42289.jpg
42289.jpg
JetvanOch