Kenia

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Kenia image

Kenia

Kenia
Afrika
Chicazondergrenzen

Let me introduce you: Amref flying doctors!

Daar sta ik dan op de grote stip. Nu moet het gebeuren, nu moet ik het laten zien! Ik weet pas 2 dagen dat ik hier even een showtje over mezelf moet geven. "Het is moeilijk bescheiden te blijven...." Ik houd er niet zo van om mezelf openbaar de hemel in te prijzen. Na een dag vooral in mezelf gepraat te hebben; in de auto, op de fiets, voor de spiegel, in de douche, in de appie..... waarin sommige mensen zich misschien afvroegen of het wel allemaal goed met ons Patries gaat, is het nu tijd mijn praatje aan anderen te laten zien. Dit in de vorm van een elevator pitch. Wat houd dat in? Je hebt een minuut de tijd om te laten zien en horen wie je bent, wat je doet, en waarom je hier staat. Even voel ik me weer dat meisje op de basisschool die een spreekbeurt moet gaan houden. Licht trillende handjes, een hartslag die overheersend aanwezig is.... Ik denk na wanneer ik voor het laatst zenuwachtig ben geweest, en kom er achter dat ik me dat echt niet kan herinneren. Eigenlijk voelt het best lekker... een beetje gezonde spanning! Adrenaline is mijn krachtvoer, en vandaag krijg ik een lekkere shot!

Maar waarom sta ik hier eigenlijk vragen jullie je misschien af? Waarom ben ik in een soort van idols-circus beland?
Ergens in februari ontving ik via school een mail van de gezondheidsorganisatie VVAA en AMREV flying doctors. (www.vvaa.nl/flh) Inhoud van de boodschap was dat zij een Future Leaders Health programma in Kenia hebben aankomende zomer, waarin ze 10 gezondheidszorg studenten zoeken om mee te gaan. Dat klonk me best aardig in de oren! Sterker nog.... bij het lezen van de flyer vond ik deze op mijn lijf geschreven! Ik had de mail nog niet uitgelezen, of ik had mijn motivatiebrief al geschreven en verzonden. Zo! Niet geschoten is altijd mis toch?! Dagen van spanning gingen voorbij en ik hoorde maar niks... Ach, ik had het in ieder geval geprobeerd. Tot dat 2 dagen voor de volgende selectiedag de verlossende mail binnenkwam dat ik van harte welkom was om zaterdag 13 maart in Utrecht te laten zien waarom ik in dit programma thuishoor... de elevator pitch!

En nu sta ik hier dan, op die grote stip. Ik moet lachen om het feit dat er echt een stip ligt, ik dacht dat ze een geintje maakten. Verdere ingredienten? Een zeskoppige jury, een cameraman en een fotograaf. Nice! Dat stelt me gerust! Dat mijn erg roze laarzen bij deze erg oranje stip vreselijk vloeken neem ik maar voor lief. Vandaag moet ik me onderscheiden van die 65 andere studenten, die allemaal minstens geneeskunde studeren. Appeltje, eitje dus. Ik ga van start, en zodra ik begin te spreken wordt daar achter de jury een gigantische klok die de minuut aftelt geprojecteerd. Nog nooit ging een minuut zo snel, en ik weet nog een seconde over te houden. Hoezo goede timing?! Nu is het nog even tijd voor een vragenvuurtje, en dan zit mijn taak er op en kan ik niks meer doen. Zodra ik de ruimte uitga voel ik me bevrijd, zit ik vol met energie, en zou ik het liefst nog een keer willen! Een rollercoaster effect?!

Nu is het wachten geblazen, wie mag er door naar de volgende ronde waar 24 studenten in mee kunnen strijden?! De dagen vliegen voorbij, en elke keer kijk ik weer in mijn mailbox, wachtend op het verlossende bericht. En nu, vrijdagmiddag is het dan zo ver! Ik zie via msn messenger dat ik een mailtje binnenkrijg van futureleadershealth.... mijn ademhaling verdrievoudigt zich, mijn hartslag gaat een tikkie sneller...

" Dag Patricia,

Na een spannende wachttijd, wil je natuurlijk weten of jij ook 'door' bent naar de derde selectieronde.

Van harte gefeliciteerd! Jij hebt de selectiecommissie unaniem overtuigd van jouw motivatie voor het Future Leaders Health programma. Je bent dus inderdaad door naar de derde selectieronde!..........."

Mijn dank is groot, en ik zie mijn kansen groeien! Nu volle bak aan de slag voor de laatste opdracht die ik in mei in moet leveren en waar ik al mijn ziel en zaligheid natuurlijk in ga storten! 4 juni zal ik weten of ik als nieuw land op mijn lijstje Kenia mag gaan toevoegen. Stay tuned ! chicazondergrenzen.waarbenjij.nu