Kenia

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Kenia image

schoolwerk

Kenia
Afrika
Kuiken

schoolwerk

Zo, en ik maar denken dat je lekker kan slapen op vakantie. Nou mooi niet, wakker gehouden door olifanten getrompetter en leeuwen gebrul. Nu weet ik dat geluid ver draagt maar het leek werkelijk of ze bij de voordeur stonden te bekvechten. (voor de zekerheid even gekeken of ze er misschien echt waren, maar helaas!). Toch is dit wel genieten, in mijn bed luisterend naar dit natuur geweld.
Maar ja, vandaag verlaten wij Samburu al game drived naar Archer's Post komen we nog heel wat dieren tegen. Jakhalzen. cheeta's, kudu's en gelukkig de Grevy zebra. Deze zebra was de enige van de Samburu alternatieve big 5 die we nog niet hadden gezien. (Samburu alternatieve big 5 zijn: de grevy zebra, de gerenuk, de net giraf, somali struisvogel, en de oryx of spiesbok).
Zoals zo veel mensen hadden ook wij spullen van thuis mee genomen om uit te delen. We hadden potloden, schriftjes, kleurboekjes ed. meegenomen, met de bedoeling het af te leveren bij een weeshuis.
Al rijdend op de stoffige weg van Isiolo naar Nyeri zagen we in het veld een klein kerkje staan, met daar voor een groepje kinderen. Onze chauffeur gevraagd te stoppen en wij er naar toe.
Dit kerkje (een houten gebouwtje zonder fundering) stond er nog niet zo lang en sinds een week was hier ook een schooltje gevestigd mét gemiddeld al zo'n 17 leerlingen. De kinderen kregen les in de kerk, al zittend op de kerkbankjes. De juf had een schoolbord en ze was de kinderen de cijfers 1 tot en met 10 aan het leren, zowel in het Engels als in Swahili. De kinderen hadden niets, behalve dan een zeer bevlogen juf die de kinderen leerde tellen en liedjes leerde zingen. Als de kinderen 's ochtends kwamen dan kregen ze ontbijt en tussen de middag pap.
Dit was zo'n ontmoeting met de plaatselijke bevolking die niet gepland was maar wel een enorme indruk bij ons heeft achter gelaten

Foto's

20224.jpg
20224.jpg
Kuiken
9850a.jpg
9850a.jpg
Kuiken
9850a.jpg
9850a.jpg
Kuiken
279a6.jpg
279a6.jpg
Kuiken
279a6.jpg
279a6.jpg
Kuiken