Kenia Bezienswaardigheden

Voor een avontuurlijke vakantie naar Kenia is het belangrijk om vooraf te weten wat de bezienswaardigheden Kenia zijn. In het onderstaande overzicht van de highlights Kenia, kun je zien waar je het best in Kenia naartoe kunt gaan en waarom. Hierin staan zowel de bezienswaardigheden in de steden van Kenia als de highlights op het platteland. Deze bezienswaardigheden bevatten gebaande paden waar het in het hoogseizoen natuurlijk druk kan worden maar ook de ongebaande paden, want daar moet je natuurlijk echt zijn als je op de Columbus Travel manier wilt reizen.

De Masai Mara is het bekendste natuurreservaat van Kenia Het ligt in het zuiden van het land, aan de grens met de Serengeti-vlakte van Tanzania. Dit gebied is tweemaal per jaar het decor van de 'Grote Migratie', de trektocht van miljoenen zebra's, gazelles en gnoes naar het vruchtbare grasland. Het park beslaat 1510 vierkante kilometer aan savanne en heeft een zeer uitgebreid netwerk van onverharde wegen.
Meer Masai Mara NP inspiratie? Bekijk 2335 fotos , 1 Blogs , 1 artikelen


Het Nationaal park Amboseli is een beschermd natuurgebied met een oppervlakte van 392 vierkante kilometer, gelegen in het uiterste zuiden van Kenia Na de Masai Mara is Amboseli het populairste nationaal park van Kenia. Slechts op veertig kilometer ten zuiden, net over de grens met Tanzania, ligt Afrika's hoogste berg, de Kilimanjaro. Tijdens een bezoek aan Amboseli kun je uitstekend kennis maken met de leefstijl van de Masai.
Meer Amboseli NP inspiratie? Bekijk 581 fotos , 1 Blogs


De Great Rift Valley is onderdeel van een enorme breuklijn in het aardoppervlak. Zoute meren, kliffen, vulkanen, dalen, kloven en hete bronnen zijn typerend voor het landschap rondom het Afrikaanse ‘slenkenstelsel’. Twee tektonische platen bewegen uit elkaar, op dezelfde manier waarop Madagaskar van Afrika is gescheurd en waarop de Rode Zee ooit is ontstaan. De breedte van de Valley verschilt tussen de vijftig en driehonderd kilometer. Antropologische vondsten van de eerste mensen en aapmensen hebben deze slenkvallei ook erg bekend gemaakt.
Meer Rift Vallei inspiratie? Bekijk 531 fotos , 1 Blogs


Het wildpark Tsavo is een van de oudste en grootste nationale parken van Kenia Het werd geopend in 1948 en is een kleine 14.000 vierkante kilometer groot. Eigenlijk bestaat het hele park uit twee aparte parken: Tsavo East en Tsavo West. Een brede weg, de A109, en een spoorlijn vormen de splitsing tussen beide delen. Het oostelijk gedeelte (Tsavo East) is het grootste en meest populaire stuk van het nationale park.
Meer Tsavo NP inspiratie? Bekijk 387 fotos , 1 Blogs


Na hoofdstad Nairobi is Mombassa de grootste stad van het land. Het is de hoofdstad van de provincie Pwani (Coast) in het zuidswesten van Kenia Mombassa is een belangrijke havenstad en badplaats. Het water voor de kust leent zicht uitstekend om te snorkelen en te duiken. Bezoek verder ook het Fort Jesus en het Shimba Hills Nationaal Park.
Meer Mombassa inspiratie? Bekijk 285 fotos , 1 Blogs


Nakuru 6.

Nakuru is de hoofdstad van de Keniaanse provincie Bonde la Ufa. Het is de vierde stad van Kenia en dankt zijn naam zoals zoveel steden in Kenia aan de Masai. Vlakbij ligt het Lake Nakuru National Park, dat bekendstaat om de honderdduizenden flamingo's en pelikanen die in dit meer verblijven.
Meer Nakuru inspiratie? Bekijk 280 fotos , 1 Blogs


De hoogste berg van Kenya en de op een na hoogste berg in heel Afrika. Mount Kenya is een uitgedoofde vulkaan met een doorsnee van bijna honderd kilometer. De drie toppen Batian, Nelion en Lenana zijn bedekt met eeuwige sneeuw en een aantal gletsjers. Deze vulkaan is een van de grootste toeristentrekkers van Kenya.
Meer Mount Kenya inspiratie? Bekijk 206 fotos , 1 Blogs


Voor wat cultuur ga je naar de bomas of Kenya. Hier zijn traditionele huizen en dorpen nagebouwd en is een theater aanwezig waar dansvoorstellingen worden gegeven. Heb je het centrum van Nairobi gezien, dan kun je nog naar het Nairobi National Park waar je tijdens een safari leeuwen, zebra’s en giraffen kunt bewonderen.
Meer Nairobi omgeving inspiratie? Bekijk 198 fotos , 1 Blogs


Nairobi 9.

Nairobi is de hoofdstad en grootste stad van Kenia De stad ligt net iets ten zuiden van de evenaar, tussen Kampala en Mombasa in. Nairobi ligt naast de oostelijke rand van de Grote Rift Vallei en het Ngonggebergte westelijk van de stad is het meest opvallende deel van het gebied rondom de Keniaanse hoofdstad.
Meer Nairobi inspiratie? Bekijk 152 fotos , 1 Blogs


Een klein maar schitterend park is Samburu National Reserve. Verschillende diersoorten die hier leven zijn uniek voor de regio, waaronder de Grévyzebra’s en de giraffen. Leeuwen, luipaarden en cheeta's kun je hier ook vinden, evenals olifanten, buffels, krokodillen en nijlpaarden. Andere zoogdieren die vaak gespot worden zijn onder andere bavianen, wrattenzwijnen, gazellen, impala’s en waterbokken. Er leven ook meer dan 350 soorten vogels in het gebied.
Meer Samburu National Reserve inspiratie? Bekijk 148 fotos


De Keniaanse kust loopt van de zuidgrens van Tanzania tot aan de grens met Somalië in het noordoosten. De totale kustlijn is ongeveer 536 kilometer lang. De bekendste badplaats is Mombassa, maar ook bij Lamu en Malindi hoef je je niet te vervelen. Met meer dan 500 kilometer is er altijd wel een mooi plekje te vinden.
Meer Kustgebied inspiratie? Bekijk 145 fotos , 1 Blogs


Wil jij graag je reisfotografie naar een hoger niveau tillen? Bestel hier de Columbus Travel Reisfotografiespecial voor maar € 7,50
Wil jij graag je reisfotografie naar een hoger niveau tillen? Bestel hier de Columbus Travel Reisfotografiespecial voor maar € 7,50