Kenia - Donkey Business image
Lkoedam

Kenia - Donkey Business

Op dit kleine, onbekende maar minstens zo interessante zusje van het 350 kilometer zuidelijker gelegen eiland Zanzibar gaat alles in wandeltraagheid. Beweeg je niet op eigen benen, dan wel op de rug van één van de 6000 ezels. De enige twee auto's zijn de landrover van de burgermeester en de tuc-tuc ambulance. Voel de Swahili-cultuur en verbaas je over de door ongerepte mangrovebossen en bountystranden omgeven archipel.



Tekst: Matthijs de Groot, Fotografie: Louise ten Have



1 Adopteer een pakezel

Op het eiland Lamu wordt alles per ezel vervoerd. In de drukke, smalle straten zijn het de ezels die de zware lasten dragen, of het nu bouwmaterialen zijn of de immer opduikende kratjes Coca Cola. Gewonde dieren worden opgelapt en weesezels worden opgevangen in het ezelopvanghuis. Doe een donatie voor een zieke, zwakke of oude ezel! Het opvanghuis ligt tachtig meter naar rechts vanaf de pier.



2 Ga op krabbenjacht

Ga met een visser mee op jacht naar krabbetjes. Met een dhow, een houten zeilboot, vaar je richting mangroves bij laag tij en stap je over op een kano die tot aan het slib kan komen. In de modder van de mangroves worden de krabben uitgegraven.



3 Dineer onder de sterren

Vertrek in de namiddag per dhow en laat je romantisch rondvaren tussen de eilanden. Bij zonsondergang worden kaarsen aangestoken en het diner geserveerd. Onder de sterrenhemel vaar je terug. Regel een dhow die hiervoor geschikt is, dus met een vlak dek en kussens aan boord. Bijvoorbeeld via Lamu House, vanaf de pier zo'n 120 meter naar rechts, € 60. www.lamuhouse.com



Klik om te kijken of de papieren editie of de digitale editie nog beschikbaar is.