Kenia Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Leeuwen krijgen prooi opgediend

Gepubliceerd: 12 feb 2010
0

De leeuwen in het Amboseli National Park in Kenia hebben honger. Om ervoor te zorgen dat ze met hun klauwen van het vee van boeren afblijven, krijgen ze nu zebra's en gnoes uit een ander reservaat opgediend.

Duizenden zebra's en gnoes worden vanuit een reservaat in het westen van Kenia met vrachtwagens naar het Amboseli park gebracht, dat meer dan 300 kilometer verderop ligt. Volgens deskundigen is dit één van de grooste dierenverplaatsingen ooit in Afrika.

Buit

Door de langdurige droogte in het gebied waar de leeuwen wonen, zijn in de afgelopen periode veel zebra's omgekomen. Daardoor hebben de leeuwen niet genoeg voedsel meer. 'De afgelopen jaar werden we geconfronteerd met één van de ergste droogtes in jaren. In het Amboseli Park is maar liefst 60% van de graseters gestorven', vertelt Paul Udoto van de Kenya Wildelife Service (KWS).

Vee

Om toch aan voedsel te komen, stropen de leeuwen en hyena's uit het park de omgeving af en verslinden dagelijks het vee van boeren in de omgeving. Zo'n 80% van het vee zou al te prooi zijn gevallen. Het KWS probeert met de verplaatsing van de zebra's en gnoes hier een einde aan te maken. Als er geen actie wordt ondernomen, is de verwachting dat de leeuwen in twintig jaar uitgestorven zijn.

Verplaatsing

De operatie zal naar verwachting drie weken duren. Op 28 februari hopen ze alle dieren te hebben verplaatst. De gehele actie zal in totaal bijna een miljoen euro kosten.


Foto door: Wilko.reisreporter.nl


Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Kenia artikelen
Video
Door: Lola Cooper
Voor het eerst gespot: een witte giraf. Mooi hè?!

17 sep 2017, De giraf is één van de meest herkenbare dieren op deze wereldbol: een metershoge lange nek, grote bruine Bambi-ogen en natuurlijk niet te missen, bruine vlekken! Deze rangers krabden zich dan ook even achter de oren toen ze deze witte giraffen t...

0
Reisnieuws
10x onbekend Unesco-erfgoed om nú te bezoeken

02 jun 2017, Steeds als je denkt dat je de meeste Unesco werelderfgoederen wel kent, voegt de organisatie nieuwe, unieke, natuurlijke én architectonische bezienswaardigheden toe. Dit zijn de minst bezochte erfgoederen, dichtbij en ver weg. Ontdek ze nu, voor ...

0
Reisnieuws
Beestachtig mooi: Afrika’s must-see natuurparken

18 mrt 2017, Wanneer je aan Afrika denkt, komt al snel het woord safari in je op. En dat is niet geheel onterecht, want het continent beschikt over enkele van 's werelds mooiste natuurparken. Deze mag je ab-so-luut niet missen...

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.