Amboseli NP reisblogs

T.I.A. (this is Africa.) 4

HRoddenhof was er (tot 27 mrt 2009) Gepost op 03 feb 101 reacties

Amboseli, beroemd om z,n olifanten populatie. Het boek van Yoyce Poole, Mama Olifant heeft veel indruk op me gemaakt. Amboseli stond dus hoog op m,n lijstje. Weer in de Dakar Ralley, ongelooflijk hoe slecht de wegen hier zijn, de hoofd ader van Nairobi naar Tanzania is een groot gat......

In Amboseli zitten we echt in de bush, geen licht, geen water, geen sanitair, een eenvoudige tent met een goed bed en.....uitzicht op de Kilimanjaro!
2 nachten slapen we hier en verkennen kris kras het park. Zo anders dan alle voorgaande parken. Vlak, heet stoffig, met verwarrende vergezichten.Die grote meren blijken, zinderend in de hitte,maar luchtspiegelingen zijn.
Honderden zebra,s gnoe,s met jonkies, olifanten en buffels, nijlpaarden, leeuwen en al het kleine spul zie je hier zover je kunt kijken .
Overal dieren. Olifanten en buffels drijven, badderen , in de swamps en poedelen met hun baby,s. Leeuwen kuieren er tussen door, proberen af en toe een gnoe te verschalken, ze liggen voor het grijpen.
We bezoeken het kamp van Yoyce Poole, waar nog steeds research wordt gedaan door onderzoekers uit de hele wereld. Diep verscholen tussen de palmbomen, een prachtige plek.
Sam is nog steeds niet de oude, na de roof overval, we denken dat ie toch wel een hersenschudding heeft. Maar hij wilde perse Amboseli met ons doen.
De Kilimanjaro laat zich van de goede kant zien, elke dag in volle glorie, super.
We relaxen een middag bij het zwembad van een luxe resort, waar we in onze stoffige ongewassen outfit wel opvallen......
Amboseli, gewoon genieten, geen gekke dingen dit keer........

Nu, donderdag zitten we alweer in Mombasa, schoon en heelhuids. We logeren in de villa van Dr J, die mij uitgenodigd heeft de rest van de vacantie bij hem te logeren. Vlak bij het strand met alle beach resorts en internet cafe. Hier houden we het wel een week uit.
De rit van Amboseli naar Mombasa was lang en warm, we zaten nog een keer vast in de monw, ongelooflijk waar dan ineens al die mensen vandan komen om te helpen. Gelukkig maar. Dik onder het stof kwamen we in Mombasa aan, hartelijk welkom geheten door de fam J.
We namen afscheid van Sam en James die nog helemaal terug moesten naar Nairobi.
Eind goed al goed, een safari om nooit te vergeten. Yes. T.I. A.

HRoddenhof Positie 12052 (0 p.) Lid sinds 03-02-2010 Foto's en tips: 84 Blogs: 24 Fans: 0
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Op bezoek bij de Dorse stam.
4 4
Gepost op 13 januari
Ethiopië Arba Minch
Weekendje er op uit.
4 0
Gepost op 13 januari
Ethiopië Arba Minch

Reacties bij deze blog

kuiken

Door: kuiken • Geplaatst op

Erg leuk

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.