Amboseli NP

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Mamma, wacht op mij!

Amboseli NP,
Kenia


Een goede safari gids/chauffeur kan je safari trip maken of breken, dat hebben we vorig jaar in Kenia wel geleerd. We kwamen tijdens onze reis een Nederlands stel tegen die te kennen gaven dat ze hun gids eigenlijk maar niets vonden en dat hun trip door desinteresse en onkundigheid van de gids behoorlijk tegen viel. Onze chauffeur had eerder die dag hun gids waardevolle informatie geven over een luipaard, echter bleek dat hun gids de instructies niet had opgevolgd en dat ze het dier uiteindelijk amper hebben kunnen zien.

Daarentegen bleek dat onze chauffeur juist wel een goede spotter te zijn en had er veel voor over om het ons naar het zin te maken. We hadden laten ontvallen dat we in het jaar er voor Kilimanjaro hadden beklommen en toen we eenmaal in Amboseli aankwamen wilde onze gids ons het perfecte plaatje geven met Kilimanjaro op de achtergrond. Nu laten dieren in het wild zich moeilijk sturen, maar omdat de gids precies het gedrag van de dieren kon voorspellen kregen we na lang wachten toch uiteindelijk de kans om een foto te maken met deze olifanten en de berg op de achtergrond. Tot onze spijt bleek dat de camera van mijn partner het voorgezien te houden ongeveer op dit moment, later op de dag heeft hij de camera tijdelijk nog even aan de praat gekregen, om vervolgens er helemaal mee uit te scheiden. Ik ben superblij dat ik dit plaatje heb kunnen maken, maar het was een wrang moment voor hem, omdat hij niet van dit moment kon genieten.

*note de camera is uiteindelijk terug in Nederland gefixt en dit betekent dat we gewoon nog een keer terug moeten gaan en dit gedeelte van de reis over moeten doen, :-)