Amboseli NP

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Amboseli NP image
Amboseli NP image Amboseli NP image

1000 olifanten of zelfs meer

Amboseli NP
Kenia
Photofreak

1000 olifanten of zelfs meer

Het Amboseli Park staat erom bekend dat je er veel olifanten kan spotten.
Dus we vertrokken 's morgens om 6uur richting het park vol goede moed. Een uur later zag ik mijn eerste kudde olifanten, een groep van zo'n 25 olifanten(zie bijgevoegde foto), ik was als een kind zo blij. Wist ik veel dat we er nog veel meer zouden zien.
Terwijl we die groep bewonderen zie ik links in mijn gezichtsveld nog een groep aankomen, en daarna nog meer en meer. Het leek wel of er geen eind aan kwam.
Onze gids zocht een mooi plekje om het busje te parkeren en we hadden een goed uitzicht op dit bijzondere gebeuren.
De olifanten kwamen steeds dichterbij, zelfs tot zo'n 20mtr afstand. Ik vond dat in het begin wel heel eng want je weet natuurlijk nooit wat ze doen, het blijven wel wilde dieren. En we stonden er alleen met ons busje, 5 toeristen en onze gids. Tja wat kan je dan doen tegen zo'n grote groep olifanten? Helemaal niets natuurlijk.
Maar onze gids verzekerde ons dat er niets zou gebeuren want dit zou een rustig soort olifanten zijn. Ja ja, dacht ik, dat zal! Maar hij kreeg, gelukkig, gelijk.
Ze bleven op korte afstand staan en keken ons aan en liepen toen weer door. Ik heb geprobeerd ze te tellen in groepjes van 25 en kwam al aan 1000 stuks!!! Ongelooflijk. Dit had ik natuurlijk nooit verwacht.
Ze liepen van links voor onze bus naar rechts en liepen toen over het pad (waar wij stonden) achter onze bus langs. Na een half uur keek ik opeens achter me en toen zag ik ze ook al achter ons staan. We waren compleet omsingeld door olifanten. Ik voelde me helemaal niet bedreigd want ze bleven heel rustig gras eten en naar ons kijken en liepen toen weer door. We hebben daar wel zo'n 2 uur gestaan.
Het leek net een film. Zal dit nooit meer vergeten. Wat een geweldige ervaring!

Laat een reactie achter

1 reactie(s) bij "1000 olifanten of zelfs meer"

  • profile image comment
    Door Agrotewal• geplaatst op 19 Jun 2014 | 17:53:51

    wat een prachtige ervaring, ik vond het staan in een kudde van 100 stuks al geweldig. Prachtige foto ook.

    Bericht aangepast op 08:12:10