Yaounde

'318055' door marjatravel13 '318055' door marjatravel13

KameroenYaounde

KameroenYaounde

Jonge man van de Peul

marjatravel13

In het noorden van Kameroen leven o.a de mensen van de Peul stam,een herdersvolk. DE mensen zijn opvallend lang en slank,met fijne gelaatstrekken. De mannen hebben mooie stamtekens in hun gezicht. Toen ik op een vroege ochtend over een marktje liep zag ik deze mooie man,hij wilde graag voor me poseren,en lachte vriendelijk.De Peul kwamen er om de melk te verkopen van hun koeien.

'345636' door marjatravel13 '345636' door marjatravel13

KameroenYaounde

KameroenYaounde

Peul man uit het...no

marjatravel13

In het noorden van Kameroen bezochten we een marktje in Maga, de mensen waren niet echt vriendelijk,en foto's maken daardoor moeilijk. Deze man van de Peul wilde nog wel even poseren voor me,hij stond op zo'n mooie plek. De mannen zijn heel lang en statig,veel herders brengen de koeien naar de andere kant,naar Tsjaad daar krijgen zij een betere prijs voor het vee.

'199652' door yaoun '199652' door yaoun

KameroenYaounde

KameroenYaounde

Adeline

yaoun

Dit is de tante van mijn vrouw. Ze heet Adeline. Ze is erg aardig. Een keer is ze gevallen. Daarvoor was ze heel normaal. Na de val is ze apart. Ze is anders dan anderen.

'294413' door marjatravel13 '294413' door marjatravel13

KameroenYaounde

KameroenYaounde

Jongen op markt

marjatravel13

Op een van de vele kleurrijke markten in Kameroen,zag ik hem tussen zijn koopwaar staan,overal waar je kijkt is een kleuren palet.maar dit vond ik zo mooi bij elkaar passen alsof het bij elkaar gezocht was.De donkere mensen dragen prachtige grote gekleurde gewaden,ze stralen zo'n trots uit,vooral de vrouwen met hun koopwaar werken hard,ze dragen de kinderen altijd bij zich op hun rug.

'201403' door yaoun '201403' door yaoun

KameroenYaounde

KameroenYaounde

Feest

yaoun

Het was een groot feest. De hogepriester kwam op bezoek. Dus iedereen zijn zondagse pak aan en muziek maken en dansen. Veel toespraken ook en natuurlijk bidden.

'199654' door yaoun '199654' door yaoun

KameroenYaounde

KameroenYaounde

Francois

yaoun

Dit is Francois. Een vriend en hij is 'gueriseur' van beroep. Hij helpt zieken , praat en bidt met ze. Hij woont in het oude centrum van Yaounde. Hij is super intelligent.

'200511' door yaoun '200511' door yaoun

KameroenYaounde

KameroenYaounde

Buurmeisje

yaoun

In de buurt van het huis van mijn schoonfamilie wemelt het soms van de kinderen. Ze wemelen soms ook om Tomtom. Vooral als ze weten dat hij misschien bonbons uit Europa heeft.