Kustgebied beste reistijd

Het weer in het kustgebied van Kustgebied

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor het kustgebied van Kustgebied te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in het kustgebied van Kustgebied? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor het kustgebied van Kustgebied

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Kustgebied:De beste reistijd voor Kustgebied is december t/m februari. Lijken aanvankelijk de beruchte zandstormen een leuk reisje door Kustgebied in de weg staan, het regenseizoen is ook niet mis. Hoewel de stoffige Harmattanwind van december tot februari je soms het zicht op indrukwekkende bergtoppen kan ontnemen, loop je in de regenseizoenen, van april tot mei en september tot oktober, dankzij de vele modderstromen het gevaar dat je dat mooie uitzicht helemaal nooit meer ziet. Het is kiezen uit twee kwaden, maar het droge seizoen wint, wat Columbus betreft.

Reisadvies
Voor Kustgebied geldt een positief reisadvies, maar wees waakzaam.

Feestdagen
1 januari Onafhankelijkheidsdag, 20 mei Dag van de Grondwet, 1 oktober Dag van Eenwording, 10 december Dag van de Mensenrechten.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.  

 

Informatie over Kustgebied

Beste foto's & tips van Kustgebied

'83812' door Joanna '83812' door Joanna

KameroenKustgebied

KameroenKustgebied

Strand bij Kribi

Joanna

strand bij onze eenvoudige accomodatie in Kribi

'100825' door Joanna '100825' door Joanna

KameroenKustgebied

KameroenKustgebied

Pygmeën kinderen

Joanna

Vanuit Kribi hebben we een bezoekje gebracht aan de Pygmeën. Op de foto een paar kinderen. Je ziet in Afrika veel kinderen met een navelbreuk.

'94268' door Joanna '94268' door Joanna

KameroenKustgebied

KameroenKustgebied

Mount Cameroun

Joanna

vanuit de kustplaats Limbe heb je -als het niet te bewolkt is...- uitzicht op de Mount Cameroun.

Laat kaart zien