Tarrafal foto's & tips

'362101' door PhotoA '362101' door PhotoA

KaapverdiëTarrafal

KaapverdiëTarrafal

Kleurrijke visvangst

PhotoA

De kleurrijke vissersbootjes in Tarrafal, aan de noordwest punt van Santiago, een van de Kaapverdische eilanden, zijn een feest voor het oog. Het is de hele dag een komen en gaan van bootjes. De een komt met wat meer vis binnen dan de ander. In mijn beleving veel te weinig om van te leven. Maar ze redden zich toch (net).

'363130' door PhotoA '363130' door PhotoA

KaapverdiëTarrafal

KaapverdiëTarrafal

Meer dan vier op een.

PhotoA

Op het strand van Tarrafal op het eiland Santiago werd iederre avond voetbal gespeeld door minstens 40 jongens / mannen uit het dorp. Het speelveld liep van het wster tot het eind van het strand. Soms was de bal even uit zicht.....

'354509' door Eel '354509' door Eel

KaapverdiëTarrafal

KaapverdiëTarrafal

Vissersbootjes in...T

Eel

Dit zijn de bootjes van vissers die op strand liggen in Tarrafal op het eiland Santiago als ze niet aan het vissen zijn. 's Ochtends vroeg gaan ze de zee op om te vissen en als ze terug zijn kan je meteen verse vis op het strand kopen.

'372502' door PhotoA '372502' door PhotoA

KaapverdiëTarrafal

KaapverdiëTarrafal

Rugzakje

PhotoA

Lekker bij mama of oma (?) op de rug naar de markt. Maar waar laat ze dan straks haar boodschappen? Oh ja, natuurlijk: op haar hoofd. In Kaapverdië draagt iedereen alles op zijn/haar hoofd. Maar kinderen op het hoofd dragen ben ik daar (nog) niet tegen gekomen ;-)

'361038' door PhotoA '361038' door PhotoA

KaapverdiëTarrafal

KaapverdiëTarrafal

Schoolkinderen

PhotoA

Wandelend door het vissersdorpje Tarrafal op het eiland Santiago, ging er een deur open. Vanwege de geluiden die we hoorden, keken wij nieuwsgierig om het hoekje van de deur. Het bleek een klein schooltje. De juf zag ons en nodigde ons direct uit binnen te komen. De kinderen keken wat verbaasd naar die twee witte snuiters. Ze vonden het wel reuze interessant. Ik heb net een stapeltje foto's die ik van ze heb gemaakt naar de juf gestuurd. Ik hoop dat ze aankomen en dat ze het leuk vinden om zich zelf door de ogen van de vreemde snuiters te zien. Tip: bekijk de foto vooral vergroot.

'560493' door sidonius '560493' door sidonius

KaapverdiëTarrafal

KaapverdiëTarrafal

Vrolijke meiden op he

sidonius

Twee meiden waren aan het dollen op het strand van vissersdorpje Tarrafal op het eiland Santiago. Ze zagen mij en mijn camera en vonden het wel leuk dat ik een foto van ze wilde maken. Tarrafal is een vissersplaats waar een levendige vishandel is op het strand. Veel vis wordt in Cabo Verde direct vanaf de boot verkocht. Het is een mooi gezicht hoe mensen zich rond de kleurrijke bootjes verdringen voor een goede koop. En hoe daarna de boel wordt opgeruimd, netten gerepareerd, bootjes opgeknapt. Op zulke stranden is van alles te beleven en zeker een bezoek waard.